Köşe Yazıları Yorumsuz - 9 Ağustos 2020 Pazar

9 Ağustos 2020, PAZAR
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Vay Deli Pedro vay”

 

AK Partili kadınlar, Abdurrahman Dilipak hakkında suз duyurusunda bulunmaya başladılar.Niye?Dilipak’ın kendilerine ettiği ağır hakaret nedeniyle...(NOT: Dilipak “Ben fahişe derken aslında fahişe demek istemedim” falan diyerek kendini savundu ama nafile... Neyse... Neyse...)Abdurrahman Dilipak’ın konuyla ilgili olarak yaptığı son hamle, sosyal medyada bir fotoğraf paylaşmak oldu.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/vay-deli-pedro-vay-41582827



2-Muharrem Sarıkaya- Habertürk
“İttifak Stratejileri”

Bunu yaparken Millet İttifakı’nın iki dinamik partisi CHP ve İYİ Parti liderlerinin söylem ittifakını güçlendirmenin yanı sıra, görüntü birliğini de pekiştirmek.İlk adımını da perşembe günü İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in konuğu olarak Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun buluşmasıyla gerçekleştirecek.İki lider kamuoyu önünde basının sorularını yanıtlayacak.Birlik beraberliğin yanında bir diğer adım da İstanbul seçiminin kazanılmasında önemli faktör olan Kürt seçmene yönelmek.Bir yandan muhafazakar Kürt seçmenin oyunu almaya yönelik yeni açılımlara yönelirken, diğer taraftan da HDP’ye oy vermiş seçmeni de oyunun alınabilir hale getirmek...Bunun ilk adımını önceki gün Habertürk TV’deki tartışma programında Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde de bulunmuş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu attı.Kürt seçmenin terör ile ilişkilendirilmesine tepki gösterirken, “Biz etle tırnaktan daha öte aynı damarda akan kan gibiyiz” dedi.Dervişoğlu, Kürt sorununun çözümü konusunda adım atılması gerektiğini de dile getirdi.CHP lideri Kılıçdaroğlu da partisinin kurultayında benzer bir açılıma adım atmıştı.
https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2767499-ittifak-stratejileri

 


3-Yusuf Kaplan-YeniŞafak
“İddiamızı ve gençliği yitirirsek geleceği de kaybederiz”

 

Bu yasakların hepsi aşıldı. Şimdi başka sorunlarla boğuşuyoruz: Bir yandan eğitim sistemimiz zihnen sömürgeleştiriyor çocuklarımızı, öte yandansa İHL’lerde deizm dalgası sanıldığından da hızlı yayılıyor! Çok tehlikeli bir süreç bu.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi nurtopu gibi ürpertici yeni bir sorunumuz daha oldu: Başörtüsü açma trendi! Modaya dönüştü adeta bu. O yüzden trend diyorum.Başörtüsü mücadelesini kazandık ama tesettürü kaybettik, demiştim. Başörtüsü yasağını kaldırdık ama şimdi başörtüsünü atmaya başladık...
https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/iddialarimizi-ve-gencligi-yitirirsek-gelecegi-de-kaybederiz-2055895

 


4-Taha Akyol-Karar
“İyi Parti nereye”

 

Son Günlerde Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’i “yuvaya” davet etmesi, hemen ardından Ak Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna destek vermesi siyasi merakları ateşledi: Bir şeyler mi oluyordu? İYİ Parti saf değiştirir mi diye bana da çok soranlar oldu, “hiç sanmam”dedim. Gerekçelerim şöyle…
https://www.karar.com/iyi-parti-nereye-1579088



5-Ahmet Taşgetiren-Karar
“Bahçeli ve Bahçeli”

 

Devlet Bahçeli, “büyük” devlet adamı olarak yüzde 10 küsurluk oyu ile Ak Parti’yi motive etmeyi mi başardı, yoksa Erdoğan “büyük” devlet adamı olarak, “siyasetin kurdu” Bahçeli’yi kendisini destekler hale mi getirdi?
Bu işler böyle kolaycacık oluveren şeyler mi? Yoksa işe büyük harflerle “DEVLET” denen şey mi karıştı? Öyle bir şey var mı ki?Hani o MHP grubunda Bahçeli’nin sözlerini avuç içleri patlayıncaya kadar alkışlayan milletvekilleri ve halktan insanlar onlar siyasetin neyi oluyorlar? Ya da MHP’nin Cumhur İttifakı’na vücut verişini “Hak namına” yapılmış işler olarak gören muhafazakâr camiamız neresinde duruyor siyasetin?
https://www.karar.com/bahceli-ve-bahceli-1579087

 


6-Orhan Bursalı-Cumhuriyet
“Meral Hanıma öneri bir kurt ile bir kuzu masalı”

 

Eve Dön”, aslında bir bildik kurt ile kuzu masalı. Daha çok dinleriz.Meral Hanım ve İYİ Parti’ye düşen ise ülkenin ekonomik olarak derin yoksullaşmasının ve diğer ağır sorunların ortağı olduğu için, MHP’yi sistematik olarak karşılarına almak.Bu konuda cesaretleri ise sıfır.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/meral-hanima-oneri-bir-kurt-ile-kuzu-masali-1757096