Öncü Kadın

Vatan Partisi Kadın Örgütlenmesi

Vatan Partisi Öncü Kadın, 26 Eylül 2021’de yapılan 11. Olağan Genel Kurultay ile yeni Genel Yönetim Kurulu’nu seçti. Gençlik ile tecrübenin harmanlandığı Genel Yönetim Kurulu 32 kişiden oluşuyor. Genel Yönetim Kurulumuz 29 Eylül 2021 tarihinde ilk toplantısını yaparak genel yönetim kurulu içinde görevlendirmeleri yapmıştır.

 

İşte kadın mücadelesine önderlik edecek kadro:

 

1- Meltem Ayvalı- Genel Başkan

1991’de İzmir Kiraz’da doğdu. İlk öğrenimini Kiraz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, orta öğrenimini İzmir Karşıyaka Lisesi’nde tamamladı. 2016 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

 

2009 yılında İşçi Partisi’ne üye oldu. Üniversite yılları boyunca Öncü Gençlik’in çeşitli kademelerinde görev alarak öğrenci hareketine önderlik etti. Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Başkanlığı ve Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

 

15 Şubat 2015’te Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliğine seçildi. Vatan Partisinde Genel Sekreter Yardımcılığı, Meslek Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Haziran 2019 tarihinde Öncü Kadın Genel Başkanı seçildi.

 

2- Eylem Göksu Yıldırım- Genel Sekreter 

1997 yılı Konya doğumlu. Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü mezunuyum. 2018-2020 yıllarında TGB ve Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Öncü Kadın Genel Yönetim Kurulu üyesi.

 

3- Mihriban Tatar- Genel Sayman

1957 yılında Sivas’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. İzmir Çağdaş Kadınlar Derneğinin on yıl boyunca Saymanlık ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi’nin kuruluşunda görev aldı, Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı. İş yaşamında beş yıl ithalat ve ihracat işleri ile uğraştı. İzmir ve Didim’de büyük alışveriş merkezlerinde müzik ve kitap reyon işletmeciliği yaptı. 6. Olağan Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu’na girdi. Görev dağılımında Genel Sayman Yardımcılığını üstlendi. Üç yıl bu görevi sürdürdü. 7. ve 8. Olağan Genel Kurullarda Örgütlenme Sekreteri olarak tekrar yönetime seçildi. 9. Olağan Genel Kurulda Genel Saymanlık görevine getirildi.

 

4- Ayşe Gürkan- Genel Başkan Yardımcısı 

1986 yılında aktif siyasete başladı. Anavatan Partisi’nde görev aldı. zamanda STK yöneticiliği ve şu an Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcılığı görevleri bulunmakta. İnşaat firması sahibi ve 2 kız çocuk annesidir. Anavatan Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığından istifa edip Vatan Partisi’ne katılmıştır.

 

5- Melda Palabıyık– Propaganda Bürosu Başkanı

1971 Balıkesir Burhaniye’de doğdu. Trakya Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu. 2008 yılında İşçi Partisine üye olarak aktif siyasete başladı. Vatan Partisi Edremit ve Öncü Kadın Edremit Propaganda sorumlusu ve Vatan Partisi Öncü Kadın Propaganda Başkanlığı görevlerini yürütmekte. Evli ve 2 kız çocuk annesidir.

 

6- Yadigar Özen- Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı 

29 Ekim 1988 yılında Antalya Korkuteli İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Korkuteli İlçesinde tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu.2011 – 2013 yılları arası Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl Yöneticiliği ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Denizli İl Yöneticiliği, 2013 – 2014 yılları arasında Vatan Partisi Denizli İl Yöneticiliği, 2014 – 2020 yılları arasında Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015 – 2020 yılları arasında Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Saymanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2015 yılından beri Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesidir.2 Aralık 2020 tarihi itibariyle Görev Vakfı Genel Sekterliği görevini yürütmektedir.

 

7- Zerrin Öztürk- Eğitim Bürosu Başkanı 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 36 yıldır avukat. Doğum yeri, İskenderun’dur. Evli, 2 kız annesidir. Öncü Kadın’ın kuruluşunda, merkez yönetimlerinde görev aldı. Öncü Kadın Merkez Eğitim Bürosu Başkanı, Aydınlık BİNDALLI sayfası sorumlusu, Parti Merkez Eğitim Bürosu üyesi, Öncü Kadın İstanbul İl YK üyesidir. Arapça, orta derece Fransızca bilir.

 

8- Tüzin Tüfekçi- Genel Sekreter Yardımcısı 

Biga doğumlu. İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi mezunudur. Reklam sektöründe Müşteri İlişkileri Yöneticiliği yapmaktadır. E. İstanbul İl Başkanı ve E. Öncü Kadın MYK, GYK üyesidir.

 

9- Zühre Genişel- Hukuk Bürosu Başkanı 

Aydın Nazilli doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bugüne kadar Partinin bir çok kademesinde görev almıştır. Halen Vatan Partisi Nazilli İlçe Başkanlığı, Aydın Öncü Kadın İl Başkanlığı, MKK üyeliği ve Merkez Hukuk Bürosu üyeliği görevlerim devam etmektedir. Bir çocuk annesidir.

 

10- Derya Ülger

Erzincan doğumlu olan Ülger, MKÜ Matematik Öğretmenliği mezunudur. .Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Derneği Genel Başkanı,Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

 

2006 dan beri aktif olarak uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmektedir.1000 yakın seminer ve eğitimler vermiş, 500 en az 500 gencimizin bağımlılıktan kurtulmasını sağlamıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AEP eğitmeni olan Ülger, evli ve 1 çocuk annesidir.

 

Evli ve 1 çocuk annesiyim.

 

11- Zeynep Burkan

Mersin doğumlu olan Burkan, ilk ve orta öğrenimini doğduğu şehrin Kazanlı beldesinde, lise eğitimini Mersin Ticaret Lisesi’nde tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

 

12- Güzin Baş

1957 Arhavi doğumlu olan Baş, lise mezunu ve turizm sektöründen emeklidir. Öncü Kadın Muğla İl başkanıdır.

 

13- Şule Uncu

1965 Ankara doğumlu olup 2013 yılında Vatan Partisi”ne üye olan Uncu, Öncü Kadın Ankara İl Başkanlığı görevini yürütmektedir. Halen Ulusal Eğitim Derneği saymanı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetim kurulu üyesidir. ODTÜ İşletme bölümü mezunudur.

 

14- Özlem Türker Oruç

1986 Bursa doğumludur. Gazi Üniversitesi biyoloji bölümünden mezun olan Türker, özel bir sağlık kuruluşunda biyolog olarak çalışmaktadır. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesidir.

 

15- Özge Yaren Enç

1997 Ankara doğumlu. Ege Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede kültür, siyaset ve iletişim sosyolojisi alanlarında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Halihazırda Vatan Partisi İzmir Propaganda Bürosu Başkanıdır.

 

16- Ayşın Tatoğlu

 

17- İnci Güngör

 

18- Seda Anık

1991 İstanbul doğumlu olan Anık, Ege Üniversitesi Gazetecilik mezunudur. Üniversite mücadelesinde İzmir Öncü Gençlik üyesi olarak görev almış, devamında İstanbul’da Vatan Partisi Başkanlık Bürosunda Basın Sorumluluğu Görevini yürütmüştür. 4.5 senedir Ulusal Kanal’da Gazetecilik yapmaktadır.

 

19- Tüzin Tüfekçi

Biga doğumlu olan Tüfekçi, İstanbul Üniversitesi İşletme mezunudur. Reklam sektöründe müşteri ilişkileri yöneticiliği yapmıştır. İngilizce bilmektedir.

 

20- İjlal Çürüksu

Milli Eğitim memurluğundan emekli olan Çürüksu, 1 çocuk ve 1 torun sahibidir. Uzun yıllardır Vatan Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Halen Öncü Kadın Mersin İl başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

21- Gönül Güçlü Yurtçiçek

Hatay İskenderun doğumludur. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Basım yayım ve tanıtım, süreli yayınlar yapan bir şirkette yazı işleri müdürlüğü ve şirket müdürlüğü yapmıştır. Sarı basın kartı sahibi olan Yurtçiçek, Vatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu üyesidir.

 

22- Elif Çobanoğlu

Denizli Çal doğumlu olan Çobanoğlu, İlk orta ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

23- Tülin Karakaş

1950 Ankara doğumlu olan Karakaş, Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde hemşirelik yapmış, 1976’da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlamıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1992’de mezun olan Karakaş 6 senedir Vatan Partisi üyesidir. Cumhuriyet Kadınları Derneği Kayseri Şube başkanıdır.

 

24- Şükran Altürk Paksoy

Vatan Partisi Uludere İlçe başkanı. Evli ve 4 çocuk annesi.

 

25- Banu Karahan

1972 Adana doğumlu ziraat teknikeri. Öncü Kadın Çukurova ilçe başkanı, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

26- Şükran Ulusoy

1962 İstanbul doğumlu bir çocuk annesi. 2014’den beri Vatan Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev almaktadır. Eğitimini resim bölümünde tamamlamıştır.

 

27- Füsun İkikardeş

1955 Ankara doğumlu, SBF mezunudur. 1978’den 93’e kadar Aydınlık, 2000’de Ulusal Kanal ve 2010 itibariyle Aydınlık günlük gazetede çalışmaktadır. Evli ve 2 çocuğu olan İkikardeş, Silivri – Açık Tanık kitabının yazarıdır.

 

28- Sevim Erol

1960 Bursa doğumlu,

 

29- Candan Latifoğlu

1958 Antalya doğumlu olan Latifoğlu, liseye kadarki eğitimini bu şehirde tamamlamıştır. Daha sonra YTÜ Elektrik Mühendisliği mezunudur. Emekli ve iki çocuk annesidir.

 

30- İncisel Aytar

İÜ Eczacılık mezunudur. Uzun yıllar serbest eczacılık yapmıştır. Öncü Kadın İzmir İl başkanlığı görevini yürütmektedir. Uzun bir dönem Kadınlar Dünyası Dergisi yazı kurulu üyeliğini yapan Aytar, aynı zamanda Aydınlık Bindallı sayfasının danışma kurulu üyesidir.

 

31- Eliz Ece Albayrak

1995 Balıkesir doğumlu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunudur. Üniversite yıllarında CKD Nazilli şubesinde görev alan Albayrak, tiyatro yazarlığı, oyunculuğu ve yönetmeliği de yapmıştır. Halen Öncü Kadın Balıkesir İl başkanlığı görevini yürütmektedir.