Köşe Yazıları Yorumsuz - 6 Ocak 2021 Çarşamba

6 OCAK 2021, ÇARŞAMBA
KÖŞE YAZILARI

 


1) Abdülkadir Selvi / Hürriyet
“ Erdoğan Bahçeli görüşmesi"
1 saat 15 dakika süren görüşmede ne konuşuldu? İki liderin de yakın çevresine herhangi bir bilgi vermediği söyleniyor. Sadece “devlet görüşmesi” denildi. 2021’le birlikte yeni bir döneme girildi. Biden’la ve ABD ile ilişkiler, AB ile açılmak istenen yeni sayfa ve içeride reformlar... Bir yanda AİHM’nin Demirtaş kararı ve HDP’nin kapatılması tartışması, diğer yanda ise reformlar... Peki birbiriyle çelişkili başlıklar hakkında nasıl bir yol izlenecek? Cumhur ittifakının iki liderinin 2021’in kaderini belirleyecek önemli başlıkları değerlendirmeleri yadırganmamalı.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erdogan-bahceli-gorusmesi-41707192

2) Salih Tuna / Sabah
" Hadi git yat"
Bu kifayetsiz muhterisin kavline göre "İstanbul Sözleşmesi" üzerinden dayak yiyen AK Parti aynı zamanda "kadın cinayetlerinin" müsebbibi.
Hayır, derdi "kadına şiddet" falan değil.
"Müslümanlara" çemkirerek aklı sıra zırtolardan alkış alacak, dahası kendine zemin oluşturacak!..
Kendi ağzıyla düştüğü müstekreh çukurdan pespaye bir popülizmle kurtulma kurnazlığını senden önce deneyen çok ilahiyatçı oldu ama randıman alamadılar yiğidim.
Hadi git yat.
https://m.sabah.com.tr/yazarlar/salih-tuna/2021/01/06/hadi-git-yat

 

3) Nagehan Alçı / Habertürk
“Boğaziçi'ndeki gerilim ve Melih Bulunun tüm detayları”
Saraç’la konuştuktan sonra araştırdım. Boğaziçi rektör seçimi için 9 başvuru yapılmış.

Bu başvuruları YÖK alıyor, Cumhurbaşkanlığına veriyor. Başvuranlar arasında mevcut rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan da varmış. Hatırlarsanız 2016’da Gülay Barbarosoğlu oyların yüzde 86’sını almış, ancak aday olmayan Özkan atanmış, bu da ciddi tepkilere yol açmıştı.

Ancak Mehmed Özkan Boğaziçi’nden bir isim. Ayrıca Özkan da AK Parti tandanslı. O neden tercih edilmedi diye soruşturdum. Bu geçen 4 yılda Hacettepe gibi üniversiteler ilerleme kaydettiler ama Boğaziçi birçok veri noktasında geriye gitti. Sanırım o nedenle Özkan yeniden seçilmedi.
https://m.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/2927443-bogazicindeki-gerilim-ve-melih-bulu-krizinintum-detaylari

 

4) Can Ataklı / Korkusuz
“Bu gençler yine yalnız kalmasın”
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik eylemlerini alkışlıyorum ama şunu da söylemek istiyorum;
“Sevgili gençler, o koca üniversitede en yüksek oyu verdikleri bir değerli bilim insanının bile arkasında duramayan, korkak davranan asistanlarınız, doçentleriniz, profesörleriniz; sizi şaşırtmasın ama yeni gelenin önünde de el pençe divan duracaklardır. Hatta bazı hocalarınız da ‘Ama böyle bağırıp çağırmayla sorun çözülmez ki’ diyerek size akıl verip sonra yine sırtlarını döneceklerdir. Siz aldırmayın onlara. Her döneme ayak uyduranlar eninde sonunda yenilmeye mahkumdurlar.”
https://www.korkusuz.com.tr/224522.html

5) Mehmet Acet / Yeni Şafak
“Biden döneminde ABD ile ilişkiler ‘öngörülebilir’ hale gelir mi?”
Amerikalılar, S-400’den bir başlangıç yapmak istiyor olabilir ama kendileri YPG’ye verilen desteği keserek yeni dönemi başlatırlarsa, ilişkilerin devamı için daha elverişli bir zemin oluşabilir.

Yukarıdaki sözlerde dikkat çekilmek istenen husus bu olsa gerek.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/mehmetacet/biden-doneminde-abd-ile-iliskiler-ongorulebilir-hale-gelir-mi-2057275

7) Ümit Zileli / Korkusuz
“Bir üniversiteye kelepçe vuruldu!..”
Vee, yandaş medya ve troller her zamanki gibi “darbe edebiyatına” sarıldı! Boğaziçi’nin yanına eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yeni kitabını ve Can Ataklı’nın YouTube konuşmasından kırpıp montajladıkları konuşmasını da ekleyerek bir “darbeciler” kampanyasına giriştiler!
Gerçekten çok zavallıca bir kampanya idi; ancak bir AKP milletvekili eskisinin öğrencilere yönelik “Akıbetleri 15 Temmuz’dan daha beter olur” tehdidi ve yanına eklediği çıplak, kelepçeli askerlerin fotoğrafları iyice iç bulandırıcıydı…”
https://www.korkusuz.com.tr/bir-universiteye-kelepce-vuruldu.html

11) Fikret Bila / T24
“Gerçek sorularımız varken...”
Türkiye'de şu anda bir türban mağduriyeti ve darbe tehdidi sorunu yok ama tartışılması, çözüm bulunması gereken ağır sorunlar var.
Salgın hastalıkla mücadele, asgari ücret, hayat pahalılığı, giderek büyüyen işsizlik sorunu gibi…
Korona salgınına karşı aşı Türkiye'ye gecikmeli geldi. Bir an önce aşı uygulamasına geçilmesi bekleniyor. Henüz yanıtı verilmeyen birçok soru ortada duruyor.
Önce asgari ücret belirlendi, ardından enflasyon oranı açıklandı. Bu orana dayanarak, çalışanlara ve emeklilere verilecek maaş zammı oranları da ilan edildi.
Geçim sıkıntısı ve işsizlik en büyük sorun olarak gerçek gündemi oluşturuyor.
https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/gercek-sorularimiz-varken,29339