Köşe Yazıları Yorumsuz - 5 Şubat 2021 Cuma

5 ŞUBAT 2021, CUMA

KÖŞE YAZILARI

 

 

1) Melih Altınok / Sabah

“ABD’den icazetli devrimcilik olur mu?”

Tamam, anladık, atanan rektörünüzü sevmediniz de bu ABD'ye ne oluyor arkadaşlar?

Eylemlerle ilgili, emperyalizmin kalesinden gelen "Yanınızdayız" mesajı hiç mi midenizi bulandırmıyor?

Bana "Biden işbaşı yaptı, ABD artık demokrasinin beşiği" masalını anlatmayacaksınız değil mi?

Yoksa rektörümüzü kendimiz seçerek yönettiğimiz üniversite bizim olsun da ABD içişlerimize müdahale etsin, dert değil mi diyorsunuz?

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/02/05/abdden-icazetli-devrimcilik-olur-mu

 

2) Hilal Kaplan / Sabah

“Bidencılar sıralı tam liste”

FETÖ'cü Said Sefa gibi tipler, CHP'li tüm vekiller, İYİ Partili bazı vekiller, Türkiye İşçi Partili sözde komünistler, Nevşin Mengü gibi liberal gazeteciler, vb. Kısaca "Biden'cılar, sıralı tam liste" desek başımız ağrımaz.

Hepsi, ortağı firari ve hissedarı PKK iltisaklı Yol TV'nin önce uydurduğu, sonra da "Yalan söyledik ama hükümet sebep oldu" şeklindeki açıklamayla itiraf ettiği "Aşağı bak" iftirasının peşinden gittiler. Ne provokatörlerin rektörlük binasını üç kapıyı tutarak işgal etme girişimini ne de polise taşla saldırılmasını gördüler.

Velhasıl Gezi dönemi yalan ve provokasyonlarının bir yeni sürümüyle karşımızdalar. Unuttukları ise şu: Artık polisler, emniyet müdürü ve valinin FETÖ iltisaklı olduğu bir Türkiye yok. Ve en önemlisi bizler, Gezi'den tecrübeliyiz. 

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2021/02/05/bidencilar-sirali-tam-liste

 

3) Kübra Par / Habertürk

“Muhalefetin yeni oyun planı”

Farkında mısınız muhalefet liderleri son dönemde çeşitli ziyaret bahaneleri ile sık sık ikili görüşmeler yapıyor ve ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Belli ki birlikten güç doğar prensibiyle hareket ediyorlar. İki lider bir araya gelince medyanın ilgisi daha fazla oluyor. Ayrıca seçmen tabanlarını yakınlaştırma işlevi de var.

Geçen hafta Babacan ve Kılıçdaroğlu birlikte kamera karşısına geçmişti. Bu hafta da hem Akşener ve Babacan hem de Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyareti sonrası gözler Saadet Partisi’nin tutumuna dikilmişken Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu buluşması ittifak içi bir güven tazeleme adımı gibi görünüyor.

https://www.haberturk.com/yazarlar/kubra-par-2561/2962221-muhalefetin-yeni-oyun-plani

 

4) Tamer Korkmaz / Yenişafak

“Baydıniçi Üniversitesi”

ABD’nin Yeni Kovboyu Siyonist Joe Biden, seçim kampanyası sırasında, Türkiye’deki muhalefete “İktidarı devirmeyi” vaat etmişti.

Boğaziçi Üniversitesindeki son eylemler üzerinden yapılan “İkinci Gezi” denemesi, işte Mendebur Biden yönetiminin Türkiye’deki ilk örtülü operasyonudur.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/tamerkorkmaz/baydinici-universitesi-2057553

 

5) Hande Fırat / Hürriyet

“Yeni anayasa”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geri adım yok. Anayasa sistemle uyumlu hale getirilecek.

Üniter yapı korunacak, yetki devri yok.

İlk üç madde korunacak. Yeniden yazım olsa bile esaslara ilişkin taviz verilmeyecek.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hande-firat/yeni-anayasa-41733123

 

6) Sedat Ergin / Hürriyet

‘Biden yönetimi ile kurulan ilk diyaloglardan yansıyanlar”

Başkan Biden, Kanada, Rusya, Almanya ve Fransa gibi sınırlı sayıda ülkenin liderleriyle doğrudan kendisi konuşurken, bazı ülkelerle ilk teması mevkidaşları üzerinden ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken kurdu.

Türkiye ile yeni yönetim arasındaki ilk temas ise iki başkanın ulusal güvenlik danışmanı/başdanışmanları düzeyinde kuruldu. Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın geçen salı günü yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptılar.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/biden-yonetimi-ile-kurulan-ilk-diyalogdan-yansiyanlar-41733147

 

7) Taha Akyol / Karar

“Öğrenciye karşı “Devlet gücü”?” 

Muhtemeldir ki Anayasa’nın 34. Maddesindeki şu hükme güveniyorlardır bu gençler: “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” Anayasasında böyle yazan bir hukuk devletinde “devletin gücünü sınamayın!” hitabı ne demek?

https://www.karar.com/yazarlar/taha-akyol/ogrenciye-karsi-devlet-gucu-1588472

 

8) Akif Beki / Karar

“Kutuplaşma artık muhalefete mi yarıyor”

CHP’yi, sokağa dökülmediği ve dökülmeyi teşvik etmediği için eleştirenleri anlamakta zorlanıyordum. Meğer şöyle bir kabule dayanıyorlarmış: “İktidar kasten gerilim çıkarmaya çalışıyorsa biz daha da gerelim. Muhalefete bir yanlış yaptırmak istiyorsa biz iki yapalım. Haklıyken haksız duruma düşmeye zorlamak için damarımıza basıyorsa biz de haklı kalmaya uğraşmayalım, varsın haksız görünelim. Kışkırtıyorsa biz de kışkıralım. Provoke mi ediyor, biz de provokasyona gelelim. Ne tepki istiyorsa iki mislini verelim. Derdi muhalefeti militanlaştırmak ise öyle olsun, militanlaşalım. Çünkü artık kutuplaşma iktidara kazandırmıyor, kaybettiriyor. O iş değişti. Muhalefetin sertleşmeden korkmasına ve kaçınmasına gerek kalmadı. Artık iktidarın aleyhine döndü, gerilim muhalefete yarıyor...”

https://www.karar.com/yazarlar/akif-beki/kutuplasma-artik-muhalefete-mi-yariyor-1588469

 

9) Emre Kongar / Cumhuriyet

“Boğaziçi’nin düşmanları

Sevgili okurlarım, rektör atamalarının seçimle yapılmasını isteyen ve bunun için direnen Boğaziçi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin evrensel düşmanlarını iyi tanımak gerek. Ben elimden geldiğince, Üniversite Özerkliğine ve Bilim Özgürlüğüne düşman olanların çeşitli hastalıklarını aşağıda listelemeye çalıştım. Bu listeye baktığınızda, direnen akademisyenlerin ve öğrencilerin ne denli tehlikeli saldırılarla karşı karşıya olduklarını göreceksiniz. 

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/emre-kongar/bogazicinin-dusmanlari-1811402

 

10)  İsmail Saymaz / Sözcü

“Bir mahkeme iki hukuk”

Bu arada Aydınlık'ın haberi hakkında işlem yapmadığı ortaya çıkan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetenin muhabiri ve yayın yönetmenine üç yıl sonra ‘devletin güvenliğine ve gizli kalması gereken bilgileri açıklama' suçundan bir dava açtı. Yargılama İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yani, Berberoğlu'nun yargılandığı mahkeme… İki gazeteci tutuksuz yargılandı. Dava 21 Şubat 2019'da bitti. Mahkeme, Basın Kanunu'na göre 4 ay içinde işlem yapılmadığı için davayı düşürdü. Ayrıca ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme' iddiasıyla şikayetçi oldu. Bu suçtan dava açılmadı. Açılmaması da gerekir. Çünkü Aydınlık'çılar gazetecilik görevini yerine getirdi. 

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ismail-saymaz/bir-mahkeme-iki-hukuk-6243994

 

11)  Cem Küçük  / Türkiye Gazetesi

“İyi ki Milli İstihbarat Teşkilatı var”

FETÖ’cü Tuğgeneral Serdar Atasoy... Bu ismi bugünlerde gazete ve televizyonlarda duymuşsunuzdur.

Ankesörlü telefon ve ardışık arama sonrası ortaya çıkarılan FETÖ’cülerden Atasoy... MİT’in yakaladığı FETÖ’cülerden biri. MİT bu ismi tespit edince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "FETÖ ile irtibatı var" diyerek bildiriyor. Sonra Başsavcılık devreye giriyor ve tutukluyor.

https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/cem-kucuk/617449.aspx