Köşe Yazıları Yorumsuz - 3 Ocak 2021 Pazar

3 OCAK 2021, PAZAR
KÖŞE YAZILARI


 
1)    Ahmet Hakan/Hürriyet
“Vitrin mankeni, başörtüsü, CHP ve Sevgi Kılıç”
Sevgi Kılıç...
Hiç sağına soluna bakmadan... Kimsenin iznini beklemeden... “Küt” diye... Hızla... Atak bir şekilde...
Bu cümleleri Fikri Sağlar’ın kafasına kafasına...
İndirseydi... İndirebilseydi... İndirmek aklına gelseydi...
Başta Erdoğan olmak üzere hiç kimse kendisine “Vitrin mankeni” demezdi, diyemezdi.
Dese bile...
Sıfır inandırıcı olurdu.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/vitrin-mankeni-basortusu-chp-ve-sevgi-kilic-41704845 
 
2)    Mehmet Barlas / Sabah
“Bazıları galiba 28 Şubat’a özlem duymaya başladı...” 
“Yine 28 Şubat zihniyetinin canlı olduğunu bize işaret eden güç nerede? Peki bunu sadece doğal yollarla devreye giren siyaset olarak görürsek, basite indirgeme olmaz mı? Dünyadaki paylaşım konusu o kadar agresifleşti ki, şu anda Türkiye içine yansımış uç konuların kışkırtılması gibi beyanları, maalesef tesadüf olarak göremiyoruz."
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/01/03/bazilari-galiba-28-subata-ozlem-duymaya-basladi 
 
3)    Taha Akyol / Karar
“Yine türban.” 
Kaldı ki, Türban-başörtüsü ayrımı, hukuken formüle edilemez, böylesine saçmadır.
Üzerinde durmaya değmezdi.
Ama Cumhurbaşkanı ve partisi olayı büyüttü. Bugünkü CHP’yi hâlâ “eski CHP” gibi göstermek iktidar partisinin çıkarınadır. İkinci Dünya Savaşı sırasındaki ekmek karnesinden bile bahsettikleri oluyor.
https://www.karar.com/yazarlar/taha-akyol/yine-turban-1588150


4)    Saygı Öztürk / Sözcü
“Ülkemize yazık ediyorlar”
PKK, FETÖ, IŞİD, silahlı diğer terör örgütleriyle mücadelede, Yunanistan, ABD, Suriye, Rusya, Fransa gibi dış sorunlarda devletimizin hep en güçlü bir biçimde yanındayız. SÖZCÜ  bağımsız bir gazetedir. Kimseden emir ve talimat almadığını hala öğrenemediniz mi?  Toplumu, yalanlar üzerinden ayrıştırmak isteyenler, ülkemize yazık ediyor….
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/saygi-ozturk/ulkemize-yazik-ediyorsunuz-6194623/

 
5)    Cevdet Erdöl / Akşam
“Şiddetin her türlüsü ve insanın ‘şer' türlüsüne dur diyelim!” 
Her türlü şiddet ve vahşet karşısında caydırıcı yaptırımlar devlet eli ile, farkındalık ve şuurlu bir anlayışla ise toplumumuz eli ile uygulanmak suretiyle bu tablo değiştirilmelidir. Basın da iyi filtre edilmelidir. Hele hele sosyal medya bu tür haberlerin kolayca paylaşıldığı bir zemin olmaktan mutlaka çıkarılmalıdır. Zulüm de epidemik bir eylemdir. O yüzden hatırlatıcı ve zihni tahrip eden tüm haberler, diziler, filmler uzmanlarca filtre edilerek toplum travmasına ve dolayısıyla zulüme sebep olmayacak şekilde dizayn edilmelidir.
https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-cevdet-erdol/siddetin-her-turlusu-ve-insanin-ser-turlusune-dur-diyelim/haber-1138385

 
6)    Oktay Güray Bülbül / Akşam
“İşyerinde aşı süreci dört kritik şarta bağlı” 
İşverenin işçisini aşıya zorlayabilmesi için bütün şartların birlikte varlığı gerekiyor. Ancak buna rağmen işçi reddeder ve işveren iş sözleşmesini feshederse konu yargıya taşınır. Yargı bu ve buna ilave diğer kriterlere göre işçinin durumunu değerlendirerek feshin geçerli olup olmadığını karara bağlar. Bu kararla feshin geçerli bir fesih olarak değerlendirilmesi halinde işverenin işçiye kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemesi gerekir. Mahkeme feshi geçerli bulmaz ve işçiyi işe iade ederse bu durumda işçi kıdem ve ihbar tazminatlarının yanında boşta geçen süre ücretine de hak kazanır.
https://www.aksam.com.tr/yazarlar/okan-guray-bulbul/isyerinde-asi-sureci-dort-kritik-sarta-bagli/haber-1138384

 
7)    Resul Tosun / Star
“CHP siyasi partiden öte bir şeydir!” 
Müslümanlar hiçbir zaman türban kelimesini kullanmamışlardır. Sağlar’ın türban dediği örtü başörtüsüdür. Çene altından bağlanan örtme şeklini Anadolu başörtüsü olarak görüyor iğne ile tutturulan şekline de kendince türban diyor. Oysa ister çene altı bağlama olsun isterse iğne ile tutturma olsun her ikisi de İslam’ın tesettür emrine riayettir. 28 Şubat sürecinde de bazı generaller çene altı bağlamayı örnek göstermişler ama öyle bağlayan kızlarımız da okullara alınmamışlardır. Çünkü hedef başörtüsü değil tesettürü emreden inanç sistemiydi.
https://www.star.com.tr/yazar/chp-siyasi-partiden-ote-bir-seydir-yazi-1598937/

 
8)    Çağrı Erhan / Türkiye gazetesi
“AB ve ABD Türkiye ile yeni sayfa açmak ister mi?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz çarşamba günü partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı, özellikle dış politika vurgulu konuşma, Türkiye’nin ABD ve Avrupa’ya ‘dostluk eli’ uzatmasıyla sonuçlandı. ‘Yeni yıl yeni dönem’ olarak formüle edilen açılım, yerli matbuatta, ‘şahlanış’ ve/veya ‘Batı’yla yeni dönem’ başlıkları altında haberleştirildi, tartışıldı…              
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/prof-dr-cagri-erhan/616949.aspx

 
9)    Arslan Tekin / Yeniçağ
“Talât Şalk: AİHM'nin kararı yerinde”
Şöyle bir şey var. AİHM, duruşmalar makul sürede bitirilmeli, diyor. Meselâ Osman Kavala tek sanık.  Demirtaş'ı da tek sanık biliyorduk. 107 kişi sonra eklendi. Tek sanıklı davanın üç senedir, dört senedir bitirilmemesini, AİHM, hak ihlali kabul ediyor. Nasıl hak ihlali?... Adamı tutukluyorsun, tahliye etmiyorsun, doğrudan doğruya hürriyetini gasp ediyorsun.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/talat-salk-aihmnin-karari-yerinde-57869yy.htm