Köşe Yazıları Yorumsuz - 3 Mayıs 2021 Pazartesi

3 Mayıs 2021, PAZARTESİ

KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Can Ataklı / Sözcü Gazetesi

“Bu kadarı da olmaz ama”

Hafta sonu Twitter hesabıma bakarken fotoğraflı bir başlık gördüm. Başlığında, “Koyun can, Ataklı Demirtaş’ı aklama derdinde” yazıyordu. Beş kişinin de fotoğrafı vardı. Gülten Kışanak, Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan, Murat Karayılan ve hepsinin önünde ben duruyorum. Kim atmış bu tweeti? Aydınlık gazetesi. AKP iktidarının emrinde, tıpkı eski cemaatçiler gibi her kirli işe fütursuzca soyunan sözde Atatürkçü, devrimci gazete. Peki neden hakkımda bu kadar ayıp bir şekilde haber yapmışlar? Çünkü kendi YouTube kanalımda yayınladığım bir sohbette, HDP’nin Amerika Başkanı Biden’in “soykırım” sözlerine verdiği desteği eleştiriyorum ve HDP’yi; Erdoğan’a karşı oluşan muhalif cepheyi AKP lehine dağıtmakla suçluyorum. Aydınlık gazetesi buna çok kızmış. Ayrıca şunu belirtmek isterim; Bu iki teröristle gazeteci olarak bile görüşmedim. Bununla birlikte Aydınlık gazetesinin sahibi Doğu Perinçek’in, Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarını da hiç dilime dolamadım bugüne kadar.

https://qoshe.com/korkusuz/can-atakli/bu-kadari-da-olmaz-ama/107970345

 

2-Cumhuriyet Gazetesi / Alev Coşkun

“Ermeni Soykırımı’ iddiasının gerçek yüzü”

Ermeni Soykırımı’nın olmadığını gösteren başka belgeye gerek yok. Göç ettirme hareketinin soykırım olmadığını belirten daha başka belge bulmaya gerek yok. Ermeni Devleti’nin Başbakanı Ovanes Kaçaznuni açıkça “Biz Osmanlı Devleti’ne isyan ettik”, “Bizi önce Ruslar, sonra Fransız ve İngilizler kışkırttı ve kullandı”, “Biz hata yaptık” diyor.

Rus devlet arşivlerinde çalışma yapan Mehmet Perinçek bu raporun Rusça aslını buldu. Rapor “Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir Şey Yok” adıyla 2006 yılında Kaynak Yayınları tarafından Türkçeye çevrilerek yayımlandı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/alev-coskun/ermeni-soykirimi-iddiasinin-gercek-yuzu-1832940

 

3-Nedim Şener / Hürriyet Gazetesi

“ABD, yine FETÖ’yü devreye sokuyor”

Biden Türkiye’de iktidar değişikliğini sağlayacak hangi araç varsa onu kullanacak. Beşinci kol faaliyetlerini de yürütecek; muhalefetten kendisine yakın duranları da legal örgütleri de terör örgütlerini de kullanacak. Bunu anlamak için gerek Amerika’daki gerek Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/abd-yine-fetoyu-devreye-sokuyor-41802109?sessionid=3

 

4-Mehmet Barlas / Sabah Gazetesi

“Bizde tam kapanma Fransa ve Almanya’da darbe girişimleri var…”

Gelelim Avrupa’nın gündemine... Yani Fransa’daki ve Almanya’daki darbe girişimine ilişkin haberlere. Buna göre Fransa’daki emekli generallerin muhtırasından sonra Almanya’da da emekli askerlerin darbe hazırlığı yaptığı ortaya çıkmış.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/05/03/bizde-tam-kapanma-fransa-ve-almanyada-da-darbe-girisimleri-var

 

5-Kerem Alkin / Sabah Gazetesi

“Enerji güvenliği yeniden ısınıyor”

Türkiye’nin 1. Ve 2. Kuşak komşu ülkeleri içerisine alan geniş bir coğrafyada enerji ticaretinde bir merkeze dönüşmesi, sınır ötesi ticaretin geliştirilmesiyle birlikte farklı bölgesel piyasaları Türkiye üzerinden birbirine entegre ederek, bizi Avrupa’dan Asya’ya enerji arz güvenliğinde vazgeçilmez ülke yapacak.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2021/05/03/enerji-guvenligi-yeniden-isiniyor

 

5-Hasan Basri  Yalçın / Sabah Gazetesi

“Gerilimi iyi ayarlamak”

Haziran’daki NATO toplantısında Başkan Erdoğan ile Biden arasında bir görüşme planlanıyor. O zamana kadar Türkiye cevap verme hakkını saklı tutacak. Bir çeşit bekle gör siyaseti diyebilirsiniz. Haziran’daki görüşmelere Amerika’nın kusurlu taraf olarak başlayacağı ortada. Bu nedenle gündeme gelecek birçok konuda Türkiye bunu avantaja dönüştürmek isteyecektir. Malum olduğu üzere ABD ile aramızda tonlarca anlaşmazlık maddesi var.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hasan-basri-yalcin/2021/05/03/gerilimi-iyi-ayarlamak

 

6-İbrahim Karagül / Yeni Şafak Gazetesi

“Karabağ’dan Fergana’ya: ‘Büyük Oyun’da 3. Cephe. Türkiye ve Türk dünyası, Orta Asya’da ‘yerli’ bir küresel aktör inşa etmeli. Bu, bizim 21. Yüzyılımız.”

Orta Asya için de “Türkiye Modeli”. Aynı jeopolitik mücadele verilmeli.

Karadeniz’i nasıl Doğu Akdeniz’e dönüştürmek istiyorlarsa, Orta Asya’yı da Ortadoğu’ya dönüştürmek istiyorlar. Üç ülkenin paylaşım hesaplaşmasına sıkışıp kalırsak, Orta Asya’nın 21. Yüzyılı olmayacak.Türkiye’yi nasıl yeniden 20. Yüzyıla çekmeye çalışıyorlarsa, bugün ülkemizin içeride ve dışarıda en büyük kavgası buysa, Türk Cumhuriyetleri’nin 21. Yüzyılını çalıp onları da yeniden 20. Yüzyıla hapsetmek isteyeceklerdir.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahim-karagul/karabagdan-ferganaya-buyuk-oyunda-3-cephe-turkiye-ve-turk-dunyasi-orta-asyada-yerli-bir-kuresel-aktor-insa-etmeli-bu-bizim-21-yuzyilimiz-2058374

 

7-Yusuf Kaplan / Yeni Şafak Gazetesi

“Yaşadığımız, adı konulmamış bir dünya savaşıdır!”

Dünya, adı konulmamış bir dünya savaşının tam ortasında şu ân: Bu savaşın ajanları, küresel ölçekte güdümlü medya organları, aşı savaşları üzerinden büyük vurgun yapan sözümona tıp profesörleri ve bütün bu olağanüstü, kaotik hâdiselerden yeni bir dünya düzeni çıkarmak için kolları sıvayan, ulus devletleri tarihe gömen işlere imza atan kapitalist-yahudi karteller ve ağababaları.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusuf-kaplan/yasadigimiz-adi-konulmamis-bir-dunya-savasidir-2058375

 

8-Mehmet Acet/ Yeni Şafak Gazetesi

“HSK seçimleri için uzlaşma arayışları sonuç verecek mi?”

On yıllar boyu yargıyı ‘ele geçirilecek bir mevzi’ olarak gören ve ‘silah’ olarak kullanan vesayet çevreleri, eski adı ‘HSYK’ olan bu kurumu da elverişli bir araç olarak gördüler.

2010 ila 2014 arasında FETÖ’cüler, HSYK’daki çoğunluğu ellerinde tutarak yargıyı bu niyetle araçsallaştırdılar.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/mehmet-acet/hsk-secimleri-icin-uzlasma-arayislari-sonuc-verecek-mi-2058370

 

9-Kübra Par / Habertürk Gazetesi

“Muhalefet bunu yapsa kahraman olur”

Size bir şey söyleyeyim mi, Sağlık Bakanı’nın aşı tedarikinde sıkıntıdan bahsettiği, vatandaşların “Benim sıram ne zaman gelecek?” diye beklediği bir atmosferde eğer ki CHP’li belediyeler yurt dışındaki ilaç firmalarını bir şekilde ikna edip, Türkiye’deki tüm bürokratik engelleri aşıp aşı getirmeyi başarabilirse, üstüne bir de aşılamaya yoksul kesimden başlarsa halkın gözünde kahraman olur.

https://www.haberturk.com/yazarlar/kubra-par-2561/3059271-muhalefet-bunu-yapsa-kahraman-olur

 

10-Kurtuluş Tayiz/ Akşam Gazetesi

“O yol, yol değildi Kemal Bey!”

Fakat bir genel başkan olarak Kemal Bey de beceremedi, yoldan çıkamadı. FETÖ’nün açtığı yolda yürümeyi, tankların arasından geçmeyi seçti. Darbe başarılı olsa böyle olmayacaktı elbet. Ancak darbe başarısız olunca Kemal Bey de suçüstü yakalanmış oldu.

https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/o-yol-yol-degildi-kemal-bey/haber-1170749

 

11- Mehmet Ali Güller / Cumhuriyet Gazetesi

“ABD’yle değil, bölgeyle beyaz sayfa açılmalı”

Deftere karalanmış ve doğrudan Türkiye’yi hedef alan şu sorunlar çözülmeden, ABD’yle yeni bir sayfa açılamaz:

1) ABD’nin PKK ve FETÖ’yü desteklemeyi sürdürdüğü şartlarda beyaz sayfa açılabilir mi?

2) ABD’nin Kıbrıs Türklerini Rumlarla zorla birleştirme ve Türkiye’nin garantörlüğünü zayıflatma girişimleri sürdüğü müddetçe beyaz sayfa açılabilir mi?

3) ABD’nin “soykırımı” tanıyarak Türk-Ermeni düşmanlığını kaşıdığı şartlarda beyaz sayfa açılabilir mi?

4) ABD’nin Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi karasularına sıkıştırmaya çalıştığı şartlarda beyaz sayfa açılabilir mi?

5) ABD’nin Montrö’yü delerek Karadeniz’i bir NATO gölü yapmaya çalıştığı şartlarda beyaz sayfa açılabilir mi?

Erdoğan, Karadeniz başta bir ikisini kabullenmiş olabilir ama Türkiye bunu kabul edemez!

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/abdyle-degil-bolgeyle-beyaz-sayfa-acilmali-1832967

 

12-Orhan Uğuroğlu / Yeniçağ Gazetesi

“Sabık Ticaret Bakanı ve 2 çaresiz esnaf intiharı”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bakanlıktan azledildi ama yaptığı bu ticaret yanına kâr kalacak, kimse hesap soramayacak. Çünkü AKP ve MHP 16 Temmuz referandumu ile öyle bir anayasa maddesi geçirdi ki bakanlar görevden ayrılsalar dahi haklarında soruşturma açılamıyor. AKP’lilerin ticaret anlayışı bu ama milletin ticaret anlayışı çok farklı.

İzmir’de geçtiğimiz Mart ayında borçlarını ödeyemediği için kahvehane esnafı Nuri Çengeloğlu intihar etmişti. Birkaç gün önce de 50 yaşındaki 2 çocuk babası Erdal Şenözpak, iş yeri kirası ve banka borçlarını ödeyemediği için bunalıma girip kapalı olan kahvehanesinde intihar etti. Ticaret Bakanı ailesinin ticaretini düşünürken, AKP hükümetinin başı Erdoğan, “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” derken bilsinler ki bu intiharları engelleyecek önlemleri almak anayasal görevleriydi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sabik-ticaret-bakani-ve-2-caresiz-esnaf-intihari-449889h.htm

 

13Fikret Bila / T24

“Sol kazanıyor”

Neoliberalizmin önde giden ülkelerinde halkın çoğunluğunda sola, sosyal devlete doğru başlayan arayış Türkiye’de de var. AK Parti iktidarının CHP’li belediyeleri taklit etmesi de bunu gösteriyor.

https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/sol-kazaniyor,30846