Köşe Yazıları Yorumsuz - 29 Temmuz 2020 Çarşamba

29 TEMMUZ 2020, ÇARŞAMBA
KÖŞE YAZILARI



1- Abdulkadir Selvi- Hürriyet
"Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tartışmalar için ne diyor”

 

Fahrettin Altun işte o noktaya dikkat çekti, “Cumhurbaşkanımızın tavrı açık ve nettir. Ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın siyaseti ile açık ve net kavramlar ve hedefler üzerinden rekabet edemeyenler, bu ülkede yıllar yılı yapay rejim krizleri üretmeye çalışmışlardır. Bu son tartışmalar da bu rejim krizi üretmek isteyen vesayet sevdalılarına malzeme oluşturmak arzusundan başka bir şey değildir. Gel gelelim bunların Türkiye sosyo-politik gerçekliğinde bir yeri yoktur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın gündeminde de hiç ama hiç yer tutması da söz konusu değildir” diye konuştu.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/cumhurbaskani-erdogan-bu-tartismalar-icin-ne-diyor-41575199


2- Muharrem Sarıkaya-Habertürk
"Twitter dışında diğerleri tamam”

 

Yasa ile ilgili olarak sosyal ağ sağlayıcıları ile görüşmelerin yapıldığını da belirten Bostancı, “Ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor” dedi.
Temsilci bulunması halinde bir kişinin hakkında çıkan olumsuz yayınları ortadan kaldırması için başvurabileceğini, 48 saat içinde de bunun kaldırılacağını da sözlerine ekledi.
Sosyal ağ sağlayıcıların Rusya’da olduğu gibi bazı hükümlere uymama durumunda ne olacağı konusunda ise “Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor” demekle yetindi.
https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2758080-twitter-disinda-digerleri-tamam


3- Abdurrahman Yıldırım-Habertürk
"Fındığı bekleyen tehlike”

 

Türkiye’de kişi başına gelir 3 bin dolar iken de fındık fiyatı aynıydı, 10 bin dolara çıktığında da. Kişi başına gelir yükseldikçe, fındık fiyatları uluslararası alanda artmayacaksa fındık pazarını giderek rakiplere kaptırmak zorunda kalacağız.
-Çünkü fındık hasadı ve fındık bahçeleriyle uğraşacak düşük ücretli işgücü bulamayacağız. Kişi başına gelir artışına karşı fındık fiyatlarının yerinde saymasından kaynaklı tıkanıklığı ancak verimlilik artışıyla çözebiliriz. Rakip ülkelerden verimde bu kadar geri düşmemizin bedelini ileride fındık pazarını kaybederek ödeyebiliriz
https://www.haberturk.com/yazarlar/abdurrahman-yildirim-1018/2758186-findigi-bekleyen-tehlike

 

 

4- Kürşat Zorlu-Habertürk
"”Söz konusu “Türk Kapısı” ise gerisi teferruattır!”

 

1921 Kars Anlaşması ile Nahçıvan Azerbaycan tarafında kalmış ve Türkiye’de bir garantör ülke haline gelmişti. Onun öncesinde müzakereler için Moskova’ya giden Türk heyeti ile Atatürk arasında geçen şu diyalog onun ne kadar ileri görüşlü olduğunun bir göstergesiydi.
Heyette yer alan Yusuf Kemal Bey, Mustafa Kemal’e sorar: "Paşam Ruslar Nahçıvan üzerinde ısrar ederlerse ne yapalım?"Mustafa Kemal Paşa, "Nahçıvan Türk Kapısıdır. Bu hususu nazar-ı itibara alarak elinizden geleni yapınız.” der. (Kazım Karabekir Paşa da buraya “Şark Kapısı” diyordu.)
Hatta toplantıda Stalin, Yusuf Kemal Beye "Nahçıvan üzerinde niçin bu kadar ısrar ediyorsunuz?" deyince o da, "Orası Türk kapısı da ondan" cevabını verir.
https://www.haberturk.com/yazarlar/prof-dr-kursad-zorlu/2758083-soz-konusu-turk-kapisi-ise-gerisi-teferruattir


5- Kerem Alkin- Sabah
"Küresel sermaye savaşları büyüyüyor”

 

Türkiye'nin 'yükselen güç merkezi' olarak, bölgesinde ve Avrasya'da artan 'üretici ve tedarikçi' rolü, 'güvenilir liman' tedarikçi ülke konumu, Japonya, Çin, Katar gibi, Türkiye'nin 'imkan ve kabiliyetleri'ni doğru okuyan ülkeleri G20 Grubu'ndaki pek çok ülkenin de takip edeceğine işaret ediyor. Bu konuda, İtalya ve İngiltere'nin de Türkiye konusunda gösterecekleri 'pozitif atak'lar; hiç şüphesiz ki, Almanya ve Fransa'yı 'ısrarcı' tutumlarını sorgulamaya zorlayacaktır.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/07/29/kuresel-sermaye-savaslari-buyuyor


6- Taha Akyol-Karar
"Bu çağda hilafet”

 

Türkiye’yi severek ve rasyonel olarak düşüneceksek sormamız gereken ilk soru, Hilafetin Türkiye’ye zarar vermeden nasıl gelebileceğidir.
https://www.karar.com/bu-cagda-hilafet--1577433


7- Yusuf Ziya Cömert-Karar
"Döner miyiz sözleşmeden”

 

Normal şartlarda, aile içinde devletin, mahkemelerin, kanunların, yönetmeliklerin, ulusal ya da uluslararası sözleşmelerin ve akla gelebilecek başka harici unsurların müdahil olacağı bir sorun olmaz.
https://www.karar.com/doner-miyiz-sozlesmeden--1577428


8- Akif Beki- Karar
"Ördek yiyerek Çin’i boykot edenler”

 

Davutoğlu başta, muhalefetin gündemine girdi. Dünya günlerdir ayakta, yer yerinden oynuyor. Fakat koca 'dava' medyası, bir Özkök kadar olamıyor.
Sorsanız; Ertuğrul Özkök magazin gazetecisi, pop-sosyolog, yaşam tarzı yazar. Onlarsa dertlidir, büyük davaları var... Gelin görün ki...Özkök, cumartesi yazısını dünyadan Çin'e yükselen tepkilere ayırır. Onlar başlarını öbür yana çevirerek depremin geçip gitmesini bekler. Özkök'ün "Hangi markalar 'çirkin ülke' damgası yiyecek" başlıklı yazısını öneririm.
https://www.karar.com/ordek-yiyerek--cini-boykot-edenler-1577436


9- Ergün Yıldırım- Yenişafak
"İstanbul sözleşmesi cinsiyetçi isyanın parçasıdır”

 

Bir kamuoyu araştırması tamamen güdüleyici. Halk, İstanbul Sözleşmesi eşittir kadına şiddete karşı olmak biçiminde cevap vermeye güdüleniyor. Biz araştırmacılar için bilimin araçsallaşması açısından örnek bir araştırma! Derslerimizde “nasıl araştırma yapılmaz” yaklaşımını anlatmanın örnek olayı. Oysa İstanbul Sözleşmesi’nin içeriği sorular haline getirerek cevaplar verme konusunda halk özgür bırakılsaydı hakikaten halkın gerçek algısı ortaya çıkacaktı.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/ergunyildirim/istanbul-sozlesmesi-cinsiyetci-isyanin-parcasidir-2055804