Köşe Yazıları Yorumsuz - 27 Eylül 2020 Pazar

27 EYLÜL 2020, PAZAR
KÖŞE YAZILARI


 
1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“İki adam ve yapılması gereken iki şey”

KOBANİ olayları nedeniyle HDP’lilerin gözaltına alınması üzerine...
- CHP’den bayağı bir ses çıktı.
- İYİ Parti’den ise çıt bile çıkmadı.
Aynı ittifak sistemi içindeki iki büyük parti arasındaki ontolojik farkaişaret eden bir durum bu.
Sadece bir saptama olarak söylüyorum:Bu ontolojik fark, iki partinin aynı ittifak içinde kalmasını...Zorladı, zorluyor, zorlayacak.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/iki-adam-ve-yapilmasi-gereken-iki-sey-41621542


2-Yusuf Kaplan-YeniŞafak
“Dil devrimi türkçenin isim ruhunu yok etti”

Türkiye’nin asıl sorunu, dil’dir: Medeniyet dili: Müslüman zihninin, idrakinin ve tefekkür biçiminin yitirilmesi.Unutmayalım: Düşünemeyen, düşer; düş göremez.Dil Devrimi, vahyin ışığında yoğrulan dil’imizi sekülerleştirdi; İslâmî muhtevasını bitirdi. Din de, İslâmî ruhunu yitirdi.Dil, gidince; din de gitti; hayat çölleşti.Unutmayalım: “Dillerini” yitiren toplumlar, “Yer”lerini; Yer’lerini yitiren toplumlarsa, Yön’lerini de yitirirler ve insanlığa bir şey veremezler.Oysa Osmanlı Türkçesi gibi zengin bir medeniyet dilinin, orta ve uzun vadede, önümüze açacağı ufukları bir düşünün bakalım...O yüzden şunu soruyorum: Bir toplumu yok etmek mi istiyorsunuz?Dilini, kültürünü yok edin! Genç kuşaklarını aşağılık kompleksine sürükleyin, özgüvenlerini yok edin!Bu ülke, hiç kimseden çekmedi “yerli sömürgeciler”den çektiği kadar!Dilini, kültürünü sömürgeci Batılılar bile yok edemezdi bu kadar!
https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/dil-devrimi-turkcenin-islm-ruhunu-yok-etti-2056342

 

3-Ahmet Taşgetiren-Karar
“Siyasetin işe yaradığı var sayılsa da”

Yeni düğün yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcısının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Beştepe’de çektirdiği fotoğrafın medyada görüldüğü gün başlayan HDP operasyonu. Fotoğrafın İktidar – Yargı ilişkisine dair oluşturduğu algı yetmezmiş gibi, devreye sokulan operasyonla Cumhur İttifakı’nın “HDPyi şeytanlaştırma ve yanında durulamaz hale getirme” politikasında ucu yıllara sari olacak yeni bir malzeme sunumu. Yargı altın dönemini yaşıyor. İmza Doğu Perinçek. 
https://www.karar.com/yazarlar/ahmet-tasgetiren/siyaseten-ise-yaradigi-var-sayilsa-da-1587242

 

4-Orhan Bursalı-Cumhuriyet
“Müflis iktidarın HDP operasyonu İyi Parti operasyonu ajandası”
 Kobani olaylarından sorumlu tutularak şimdi 82 kişinin gözaltına alınmasının anlamı nedir?Tamamen siyasi operasyon olduğunun altını çizelim.Türkiye, iktidarın siyasi operasyonlar ülkesi oldu. Başlıca silahı da yargı. Yargı ile defter dürüyor, sonuçta düremese bile siyasal büyük olaylar yaratıyor, bu yolla muhalefeti durmadan taciz edip düşmanlıklar, yeni cepheler oluşturuyor.Özetle muhalefeti dağıtmaya yönelik operasyonların önemli bir aşamasındayız.İktidar seçimlere yönelik bir ajanda oluşturdu.Bu ajandanın ilk maddelerini yürürlüğe koydu. 
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/muflis-iktidarin-hdp-operasyonu-iyi-parti-operasyon-ajandasi-1769118