Köşe Yazıları Yorumsuz - 23 Eylül 2020 Çarşamba

23 EYLÜL 2020, ÇARŞAMBA
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Sedat Ergin-Hürriyet
“Dışişleri Bakanından Mısır’a sıcak mesajlar var”

 

Belli ki Mısır tarafı, Ankara’nın General Sisi’ye karşı sert söyleminden duyduğu rahatsızlığı anlatmış, bunun durması beklentisini iletmiş. Mısır’ın eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Rakha Ahmed Hassan’ın geçen ay ‘Aydınlık’ gazetesine verdiği mülakat bu temaya da işaret ediyor.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/disisleri-bakanindan-misira-sicak-mesajlar-var-41618244

 

 

2-Yalçın Bayer-Hürriyet
“Ne Menemen Ne Kubilay Ne de Şeyh Sait Saklanıyor Artık”


“Milli Eğitim’de müfredat değişikliği sonrası Atatürk, Atatürkçülük ve diğer konularla ilgili ders kitaplarının son hali için ‘Gayrimilli Eğitim’ kitabımı inceleyebilirsiniz” diyor eğitimci Mustafa Solak.
Dün yerimizin darlığından sosyal bilgiler 4. ve 5. sınıf kitaplarına yer verememiştik. Mustafa Solak “Burada Atatürk, sıradan birisi gibi gösterilmeye çalışılıyor” diyor ve şunları anlatı
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/ne-menemen-kubilay-ne-de-seyh-sait-saklaniyor-artik-41618207



3- Salih Tuna-Sabah
“Şeytanın sinsi yolu”

 

Aydınlık gazetesinde Onur Sinan Güzaltan dün bu raporu gündeme getirdi.
Türkiye'nin Libya'yla imzaladığı "Münhasır Ekonomik Bölge" anlaşması yüzünden İsrail gazının Avrupa'ya transferinin zorlaşacağının belirtildiği raporda, Erdoğan'ın "aşil topuğu"nun ekonomi olduğunun altı çiziliyor.
Yani...Siyasi Siyonist network'a, "Türkiye'yi ekonomi üzerinden vurmaya devamedin" çağrısı yapılıyor.
Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğu ilan edildiği gün Türkiye'nin kredi derecesini düşürmek bu "vuruşun" bir ifadesi değil miydi?
Biden gibi mahut raporun yazarı "Siyasi Siyonistler" de AK Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul gibi yerleri kaybetmesinden çok umutlandıklarını dermeyan ediyorlar.
Türkiye'ye karşı mücadele yöntemi olarak da Erdoğan ve Türk toplumu arasında ayrım yapılmasını istiyorlar.
Ee, tabii gündüz gözüyle "Türkiye uydu ülke olarak sürgit devam etsin, lider ülke olmasın" diyecek halleri yok ya
Türkiye'nin Libya'yla imzaladığı "Münhasır Ekonomik Bölge" anlaşması yüzünden İsrail gazının Avrupa'ya transferinin zorlaşacağının belirtildiği raporda, Erdoğan'ın "aşil topuğu"nun ekonomi olduğunun altı çiziliyor.
Yani...Siyasi Siyonist network'a, "Türkiye'yi ekonomi üzerinden vurmaya devamedin" çağrısı yapılıyor.
Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğu ilan edildiği gün Türkiye'nin kredi derecesini düşürmek bu "vuruşun" bir ifadesi değil miydi?
Biden gibi mahut raporun yazarı "Siyasi Siyonistler" de AK Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul gibi yerleri kaybetmesinden çok umutlandıklarını dermeyan ediyorlar.
Türkiye'ye karşı mücadele yöntemi olarak da Erdoğan ve Türk toplumu arasında ayrım yapılmasını istiyorlar.
Ee, tabii gündüz gözüyle "Türkiye uydu ülke olarak sürgit devam etsin, lider ülke olmasın" diyecek halleri yok ya
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/salih-tuna/2020/09/23/seytanin-sinsi-yolu

 

 

4-Kerem Alkin-Sabah
“Rusya ve Çin işbirliği mi rekabet mi”

 

Öyle ki, sonuncusu neredeyse 10 gün önce Rusya'nın güneyinde gerçekleşen Rusya-Çinİran müşterek askeri tatbikatları, Rusya ve Çin arasında 3650 kilometrelik sınırda sağlanan mutabakat ve pek çok alanda yürütülen işbirliği, ABD'nin Asya- Pasifik'te Çin'in yükselişine karşı yürüttüğü kapsamlı diplomatik ve askeri manevralara karşı iki ülkeyi daha da yakınlaştırıcı boyutuyla, çok yönlü analiz edilmesi gereken bir süreç. Bu noktada, Çin'in ciddi boyutlardaki enerji ithalatı ihtiyacını, sayıları her geçen gün artan yeni doğalgaz ve petrol boru hatlarıyla, daha da geniş ölçüde arttıran Rusya'nın Çin'le olan dış ticaret hacmi daha 2007 yılında 40 milyar dolar iken, bugün 110 milyar doları geçmiş durumda.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/09/23/rusya-ve-cin-isbirligi-mi-rekabet-mi



5-Muharrem Sarıkaya-Habertürk
“CHP’nin anadil açılımı”

 

CHP anadil tartışmasını böylece bugüne kadar hiç ele alınmayan, farklı ama bir o denli de önemli yeni bir modelle gündeme taşıdı.İlkokulun ilk iki sınıfında anadil eğitimiyle birlikte Türkçenin öğretilmesi, sonrasında da Türkçe ile devam edilmesinin tartışmayı da bitireceğine olan inanç oldukça yüksek.İttifak içindeki diğer partiler buna nasıl yaklaşır kestirmek zor ama Gelecek Partisi Davutoğlu’nun bunun çok daha ilerisinde bir yaklaşım sergilediği de unutulmamalı.
https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2811965-chpnin-anadil-acilimi

 

 

6-Ergün Yıldırım-YeniŞafak
“Devrimcilerin çelişkileri derinleştirme huyu müslümanları çelişkileri ile vurmak”

 

Sol ve laikçi kesimlerin medya platformları, İslam’a karşı tam bir ikirciklik içindeler. İslam’a uygun davranmadığımızı söylüyorlar. Sanki kendileri daha iyi bir Müslümanlık istiyorlarmış gibi…Bu bir yanılsama. İslam’ı daha düzgün yaşama gibi bir dertleri yok. Bizim ıslah olmamızı ve İslamı daha düzgün yaşama dertleri ise hiç yok. Aslında istedikleri bizim sorunlarımızla bizi vurmak: Çelişkilerimizi derinleştirmek. Solun huyudur.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/ergunyildirim/devrimcilerin-celiskileri-derinlestirme-huyu-muslumanlari-celiskileriyle-vurmak-2056308

 

 

7- Yasin Aktay-YeniŞafak
“Türkiye’nin yalnıızlığı söyleminin psikolojik temelleri”


Gelelim Batı tarafına? Türkiye’nin ABD ile ilişkilerindeki ukde nasıl giderilebilir mesela? İki yolu var:
1. Türkiye kendi sınırlarında PKK’ya açıkça kurdurulmaya çalışılan devlete ses çıkarmaz ve bu konuda tam bir teslimiyetle nasıl bir işbirliği yapacağını da ortaya koyar, ABD’nin kahramanı olur, ama Türkiye’nin ve ümmetin rezili olur.
2. Yine Türkiye İsrail’in Siyonist politikalarına hiç itiraz etmez, onun işgalci, yayılmacı politikalarını destekler yine ABD’nin ve içindeki Yahudi lobilerinin kahramanı ve Türkiye ve ümmetin rezili olur. Yanında İsrail, ABD ve belki bir çok Avrupa ülkesi olur, ama yanında kim olmaz, onu da yalnızlıktan pek sıkılmış olanlar söylesin.Dış politikadaki bu yalnızlık söylemi, kimse kusura bakmasın, altını kazıdığınızda ciddi psikolojik hastalıklar barındırıyor. Türkiye yalnız kalmasın diye kendi haklarından feragat etmesini tavsiye edebiliyorlar.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/yasinaktay/turkiyenin-yalnizligi-soyleminin-psikolojik-temelleri-2056309

 

 

8-Yıldıray Oğur-Karar
“Jurnalciler yeniden bildiriyor”

 

Türkiye’deki hukuk öyle bir hale geldi ki bir Selefi cemaat lideri bile mahkemelere lafta hak, hukuk, insan hakları gibi Avrupalı kavramlar kullanıp, uygulamada muhaliflere Doğu despotluğu uyguluyorsunuz diyor.Herhalde Cüppeli Ahmet’in de masumiyet karinesi, adil yargılanma hakkı gibi evrensel hukuk normları pek umurunda değildir.Özellikle de İslami akidelere aykırı bulduğu Selefi grupların tasfiyesi gibi daha büyük ‘hak’ bir dava söz konusu iken adaleti gözetmenin ne önemi olabilir ki!Hele de zemin ve iklim şartları jurnalcilik için bu kadar müsait iken bu fırsatı kim kaçırmak ister!Bu büyük fırsat penceresinin sadece Cüppeli Hoca değil, Rıdvan hoca bile farkında.Rakip futbol yorumcularını eski tweetleri üzerinden FETÖ’cü, Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiler diye ihbar ettiği televizyon yayını devrin iyi bir özetiydi.Siyasette uzun bir süredir var olan jurnalcilik virüsü dinden, futbola kadar yayılıyor.İktidar tek elde toplandıkça, sadece bir kişiyi ikna ederek her şeyi yapmak mümkün oldukça da bu virüsün yayılmasını durdurmak mümkün değil.Toplumların içini çürüten, güvensizliği artıran, şahsiyetleri öldüren bir virüs jurnalcilik.
https://www.karar.com/jurnalciler-yeniden-bildiriyor-1586864

 

 

9-Emin Çölaşan-Sözcü
“Gazetelerin düzmece satış rakamları”

 

Şimdi size bazı gazetelerin dün açıklanan haftalık satış ortalamalarını vereyim. Küsuratları yazmıyorum:
-Sözcü 201 bin.Hürriyet 197 bin. Sabah 196 bin. Milliyet 123 bin.Cumhuriyet 24 bin. (Açıklanan rakam hilesizdir.)Aydınlık 2 bin.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/emin-colasan/gazetelerin-duzmece-satis-rakamlari-6050110/

 

 

10-Barış Doster-Cumhuriyet
“Soldan geçinen mufis enteller”

 

Üç büyük ustamızı, birlikte çalıştığımız, el almaktan, talebesi olmaktan gurur duyduğumuz üç seçkin Cumhuriyet aydınını anmamızın nedeni, ideolojik. Güncel bir tartışmadaki saflaşmayla ilgili. Liberal solculara, soldan geçinen siyaset esnafına ilişkin. Çünkü hayatında kendini bir kez olsun Atatürkçü - Kemalist olarak tanımlamamış, kariyeri ve cebi söz konusu olduğunda Atatürkçülük - Kemalizm karşıtları ile aynı ekranlarda yıllarca düzenli program yapmış bazı kişilerin, Atatürkçülüğü tanımlamaya ve sınıflandırmaya çalıştığını görüyoruz.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/soldan-gecinen-muflis-enteller-1768053

 

 

11-Selcan Taşçı Hamşioğlu-Yeniçağ
“İktidar TTB’den önce aynaya baksın”

 

Halbuki bir ihtimal daha var;Elini taşın altına koymak.Benimsemediğin bir yapıya karşı aday olmak, meslektaşlarını lütfedip sandığa gitmeye ikna ederek oy kullandırmak, TTB'yi bir grubun değil, "Türk tabipleri"nin genel profilinin temsilcisi haline getirmek…Ama kim uğraşacak şimdi bunlarla değil mi; zor tabii…
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iktidar-ttbden-once-aynaya-baksin-56909yy.htm