Köşe Yazıları Yorumsuz - 22 Temmuz 2020 Çarşamba

22 TEMMUZ 2020, ÇARŞAMBA
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Bu iki fotoğraf bir konsept çıktı”

 

Ozan Güven sevilen bir sanatçıymış, güçlü bir arkadaş çevresi varmış... Zerre umurumuzda olmaz. Olmadı da.İsmail Küçükkaya meslektaşımızmış, ideolojik bir pozisyonu varmış... Ses etmemek falan aklımızın ucundan geçmez. Geçmedi de...Rubato grubunun solisti, çok güzel şarkı söylermiş, halim selim bir adammış... Hiç bakmayız. Bakmadık da...HDP’nin bir milletvekili karısını dövmüş, HDP’nin bir başka milletvekili bir kadına hunharca tecavüz etmiş... Saniye sektirmedik. Tavrımızı koyduk.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hurriyetin-arka-kosesi/bu-iki-fotograftan-bir-konsept-cikti-41569710


2-Nedim Şener -Hürriyet
“Yabancı istihbarata ilişkin bir yapı samimi tarikatları rahatsız etmez mi”


Kim bunlar diye sorduğunuzu biliyorum...Kaynağımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Türkiye’deki Dinî-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dinî-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dinî Akımlar” raporu olacak.Eminim konuyu takip edenlerden bazıları belki de, “Diyanet’in böyle bir raporu yok” diyecek.Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Tutanakları” kitabı bu konudaki araştırmaları, böyle bir raporun varlığını şu cümlelerle kayda geçirmiş: “Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Akımlar Araştırması kapsamında Türkiye’de dini alanda faaliyet gösteren bütün yapıların incelemeye alındığı ve inceleme sonucunda raporlar hazırlandığı...”
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yabanci-istihbaratla-iliskili-bir-yapi-samimi-tarikatlari-rahatsiz-etmez-mi-41569729


3-Fatih Altaylı-Habertürk
“Sevgili Şule Perinçek susturun şunu lütfen”

 

Ne var burada yanlış olan. Cümle ilkele soruyorum bu soruyu: Ne rahatsız ediyor sizi.
Mesela seni Doğu Perinçek. Bu amaçta hangi ahlaksızlığı gördün de İstanbul Sözleşmesi iptal edilmelidir diye attın kendini ortaya. Hadi birtakım sözde muhafazakarlardan bunu duymaya alışmıştık da, sen ne diye daldın konuya! Benim de çok sevdiğim oğlun Mehmet’in bir kız kardeşi olsaydı ve bir alçak tarafından öldürülseydi yine böyle düşünecek miydin? Ve Sevgili Şule Perinçek. Sen de böyle mi düşünüyorsun!
Tüm siyasetçiler bilmelidir ki, kendi kızımıza hakaret edildi diye haklı olarak öfkeleniyor ve kıyameti koparıyorsak ve hepimiz de bu öfkeyi ve tepkiyi destekliyorsak... Başkasının evladının ölümüne sessiz kalmak yakışıksızdır. Her kız evladı hepimizin evladıdır. Eğer insan evladı isek!
https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2751604-sevgili-sule-perincek-sustur-sunu-lutfen


4-Sevilay Yılman-Habertürk
“Bu ülkede kadına şiddet de cinayet de tacavüz de niye bitmez”

 

Her cinayette erkekten çok kadında suç arayan bir kafa var olmaya devam ettikçe pozitif yönde bir gelişme beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir.
Sakın bu sözlerimden İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını desteklediğim manası falan çıkmasın ama…
Gerçek şu ki; Kadının bedeni, yaşam biçimi üzerinde erkeğin tahakküm kurma hakkı olduğunu savunan bu anlayış devam ettikçe ister İstanbul Sözleşmesi olsun isterse idam kararı alınsın…
Sonuç değişmeyecektir!
https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2751497-bu-ulkede-kadina-siddet-de-cinayet-de-tecavuz-de-niye-bitmez


5-Nagehan Alçı-Habertürk
“Pınar kitlesel bir cinayetin kurbanı onu öldüren zihniyetle yüzleşmeliyiz”

 

Ben kadına şiddet meselesine yönelik hassasiyeti ile bilinen Bakan Hanım’ın İstanbul Sözleşmesi’nin önemi konusunda da aynı duyarlılık içinde olduğunu biliyorum.
Zira 2019 Kasımında İstanbul Sözleşmesi’nin ardından hazırlanan 6284 sayılı kanun ile ciddi bir mesafe katettik diyerek kazanımlara verdiği desteğin altını çizmiş ve o dönem bu sözleri nedeniyle bugün sözleşmeden çekilmemizi isteyen çevreler tarafından topa tutulmuştu Sayın Selçuk.
https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/2751324-pinar-kitlesel-bir-cinayetin-kurbani-onu-olduren-zihniyetle-yuzlesmeliyiz

 


6-Abdurrahman Yıldırım-Habertürk
“Türkiye’ye bir sürpriz bir hayal kırıklığı”

 

Ancak bizim Vietnam pazarında aynı hakkımız olmayacak. 1995 sonunda aceleyle yapılan Gümrük Birliği’nin bizim aleyhimize işleyen yönlerinden biri de bu.
-Dünün bizi çift yönlü negatif etkileyen haberi bu idi .
-Türkiye, Vietnam’ın daha geniş kapsamlı bir anlaşma imzalamasından ve bunun bize olumsuz etkisinden hareketle AB ile Gümrük Birliğini yenilemeyi ve genişletmeyi gündeme getirmeli.
-Üstelik Türkiye’yi yakından tanıyan Merkel’in bu dönem AB başkanlığını yapması da fırsat sunuyor.
https://www.haberturk.com/yazarlar/abdurrahman-yildirim-1018/2751381-turkiyeye-bir-surpriz-bir-hayal-kirikligi

 

 

7-Sevilay Yılman-Habetürk
“Sahi bir FETÖ gitti bir FETÖ geldi mi”


Ali Köse’ye çok ağır ithamlar geldi, hakaret edildi. Hiçbirini onaylamıyorum ve ilim adamlarına karşı şedit ifadeler kullanılmasını kınıyorum. Ancak Menzil, İsmailağa, Süleymancılar, Işıkçılar, Erenköy cemaati diye, saymaya kalksak en fazla yirmi isim sayabileceğimiz kısa bir listeden kasıtla ‘binlerce’ gibi bir ibare kullanmayı da anlamıyorum. Bu isimleri FETÖ ile aynı kefeye koymayı da
https://www.haberturk.com/yazarlar/nihal-bengisu-karaca/2751532-sahi-bir-feto-gitti-bin-feto-geldi-mi

 


8-Bülent Orakoğlu-YeniŞafak
“Perinçek: Tank tankla durdurulur”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi Ayasofya kararı sonrasında Perinçek fabrika ayarlarına döndü. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve iflasın içinde olduğu tezini dillendirmeye başladı. Perinçek açıklamalarıyla resmen 15 Temmuz kalkışmasında onlarca şehit veren Polis Teşkilatı’nı, şehitlerimizi, gazilerimizi rencide etti. TSK’ya sızmış FETÖ’cü hainleri normal asker olarak görmesi ve ifade etmesi Perinçek’in geçmişindeki hatalardan kurtulamadığının veya takiye yaptığının işaretlerini taşıyor sanki!
https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulentorakoglu/perincek-tank-tankla-durdurulur-2055739

 


9-Ergün Yıldırım-Haberürk
“İstanbul sözleşmesini savunanların asılsız tezleri”

 

Başka bir savunu da sözleşmeden çekilirsek aile sorunlarımızın zaten bitmeyeceği yönünde. Elbette toplum sorunları salt bir sözleşmeyle ortaya çıkmaz. Ancak belli ölçüde ailenin içine sızarak ifsat edici bir felsefesi var. Yine gençlerimizi dünyadan gelen ifsat edici dalgaya karşı kabul edici ve onaylayıcı programlarla muhatap olmasının alt yapısını oluşturuyor. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı’nda buna dayalı olarak nelerin yapılmaya kalkışıldığını hep beraber gördük.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/ergunyildirim/istanbul-sozlesmesini-savunanlarin-asilsiz-tezleri-2055738

 


10-Taha Akyol-Karar
“Düz yolda giderken”


Batı basınından ve kurumlarından iktidara otoriterleşme eleştirileri geldikçe, iktidar reform sürecindeki dilini değiştirdi. Batı karşıtı, hatta Şanghay Beşlisi’nden, Rusya’yla “stratejik ortaklıktan” bahseden, Uygur Türkleri için Çin’i kınamaktan çekinen bir dil ortaya çıktı.
https://www.karar.com/duz-yolda-giderken-1576068

 


11-Barış Doster-Cumhuriyet
“Azerbeycan, kafkasya ve Türkiye”

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar sürüyor. Ermenistan’ın saldırdığı bölge ve saldırının zamanlaması dikkat çekici. İki ülke arasındaki uyuşmazlığa müdahil olan büyük güçlerin ve bölge ülkelerinin tutumunda değişiklik beklemek gerçekçi değil. Sorun çok boyutlu hale geldiğinden, çözümü de güçleşti. Nedenlerini tartışalım.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/azerbaycan-kafkasya-ve-turkiye-1753097