Köşe Yazıları Yorumsuz - 20 Ağustos 2020 Perşembe

20 AĞUSTOS 2020, PERŞEMBE

KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Süleyman soylu: Cenaze bizim cenazemizdir”

 

Söyleyeceğim şudur:
CHP, Fahrettin Altun’a karşı yaptığı kampanyanın sadece binde birini bile Joe Biden’a karşı yapsaydı...
Oylarını en az yüzde 3 arttırarak çıkardı.Keşke CHP yönetimine Joe Biden konusunda akıl verirken...
“Farz edin ki karşınızda Joe Biden değil de Fahrettin Altun var... Öyle hücum edin” deseymişim.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/suleyman-soylu-cenaze-bizim-cenazemizdir-41591305


 
2-Abdülkadir Selvi-Hürriyet
“Seçim Sisteminde sürpriz olabilir”

 

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, “Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak” dediği sırada CNN Türk’te Başak Şengül’ün canlı yayın konuğuydum. Yani tam bir canlı yayında yakalanma durumu oldu.
Bu ülkenin bir evladı olarak heyecanlandım. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye için eksen değişikliği” sözüyle heyecanımızı iyice arttırdı. Ama bir yandan da Başak Şengül’ün sorularına da cevap vermem gerekiyordu. Hiçbir bilgi sahibi değildim. O yüzden temennide bulunmak istedim. Doğu Akdeniz’de Fatih sondaj gemisinin zengin bir doğalgaz yatağı tespit etmesini diledim. Bloomberg News, Türkiye’nin Karadeniz’de bir enerji kaynağı keşfettiğini duyurdu ama ben yine de cuma gününü iple çekeceğim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesinin ne olduğunu bilmiyorum ama bir müjdeye çok ihtiyacımız olduğundan eminim. İlaç gibi gelecek.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/secim-sisteminde-surpriz-olabilir-41591317


 
3-Okan Müderrisoğlu-Sabah
“S-400ler hangardan çıkmalı mı”

 

NATO ülkesi Türkiye, NATO müttefiklerinden kaynaklanan ve milli bekasına yönelen problemlerle uğraşmanın çelişkisini de yaşıyor.
Tam da bu nedenle...
Türkiye'nin, ulusal güvenliği için tedarik ettiği alternatif kabiliyetleri belli ölçüde hareketlendirmeyi gündemine alması gerekiyor.
Örneğin S-400'lerin hangardan çıkarılması, ilk etapta sembolik mesajı ile başkentin çevresinde devreye alınması neden düşünülmesin ki? Ayaş ve Elmadağ'da seçilen noktalara bakılınca bunun mümkün olduğu da görülüyor!
Tam da bu nedenle...
Türkiye'nin, ulusal güvenliği için tedarik ettiği alternatif kabiliyetleri belli ölçüde hareketlendirmeyi gündemine alması gerekiyor.
Örneğin S-400'lerin hangardan çıkarılması, ilk etapta sembolik mesajı ile başkentin çevresinde devreye alınması neden düşünülmesin ki? Ayaş ve Elmadağ'da seçilen noktalara bakılınca bunun mümkün olduğu da görülüyor!
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2020/08/20/s-400ler-hangardan-cikmali-mi


 
4-Muharrem Sarıkaya-Habertürk
“Sen zaten büyüksün”

 

Geçmişte DYP ve AK Parti’de birlikte çalıştığı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ı Davutoğlu tanıtmaya kalkışınca, “Kendisiyle kalu beladan beri tanışırız” demiş.Bir ara “söz büyüğün” denilerek konuşma sırası bırakılmak istendiğinde Akşener, Özdağ’a doğum yılını sormuş.Öğrendiğinde, “Ben senden büyüğüm” deyince Özdağ’ın yanıtı esprili olmuş:“Sen zaten büyüksün…”"YERLİ VE MİLLİ OLDUNUZ"Bir diğer espri de Davutoğlu’ndan gelmiş.Cumhur İttifakı bileşenlerinin "eve dön" davetine dikkat çekererk Akşener'e, “Bakıyorum FETÖ’cü olmaktan kurtuldunuz, yerli ve milli oldunuz” demiş.Kahkaha atmasına neden olan Davutoğlu’nun sözüne Akşener’in yanıtı, “Daha yeni başladınız. Şehir Üniversitesi olayını yaşadınız. Sizin sıkıntınız daha büyük” olmuş…
https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2778007-sen-zaten-buyuksun


 
5-Ahmet Taşgetiren-Karar
“İkitidar formül arıyor”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesi ve bağlantılı düzenlemelerin yeniden ele alınmasına ikna olmuş gözüküyor.  
1. İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önlemenin ötesinde felsefi bir arka plan taşıyor. 
2. 18 yıllık Ak Parti iktidarı dönemindeki bir kısmı İstanbul Sözleşmesi ile bağlantılı, ama daha geniş düzenlemeler getiren uygulamalar “ailedeki sancı”yı derinleştirmiş durumda. Gelinen noktada ikili bir çözüm aranıyor: “Kadına şiddete sıfır tolerans”ta asla geri adım atmamak. 
Aile konusundaki hassasiyeti en güçlü biçimde vurgulamak. 
https://www.karar.com/iktidar-formul-ariyor-1580933


 
6-Can Ataklı-Korkusuz
“Biden olayının saray operasyonu olduğu kabak gibi çıktı ortaya”

 

İktidar gerçekten çok zorda.Artık hiçbir girişimi, bekledikleri sonucu vermiyor.Vermedikçe daha da öfkeleniyorlar ve yeni tezgahlar hazırlıyorlar.Onlar da tutmuyor.Erime giderek hızlanıyor.Sanıyorum bütün adımlar bir baskın seçim içinatılıyor ancak hepsinde de hüsrana uğrayıncavazgeçiyorlar.Biden olayı da öyle oldu.Gerçi daha ilk anda “tezgahın ellerinde patladığını” yazmıştım.Ama şimdi konunun ayrıntıları iyice ortaya çıkıyor, nasıl ince bir tezgah hazırlandığı görülüyor.
https://www.korkusuz.com.tr/biden-olayinin-saray-operasyonu-oldugu-kabak-gibi-cikti-ortaya.html

 


7-Orhan Bursalı- Cumhuriyet
“Cemaatlere boyun eğiliyor AKPli kadınlar hiçe sayılıyor”

 

Derken... Tarikatlar başkaldırdı. Sözleşmenin iptal edilmesini istediler. Kadın-erkek eşitliği de neymiş.. İkisi eşit olur muymuş.. 18 yaşını doldurmamış kızlara evlenme yasağı da konur muymuş ve bir sürü inkâr. Tabii İslamda fetva veren, ticaretini yapan, mürit toplayan ve tamamı erkeklerden oluşan tüm tarihsel ve bugünkü tarikatlar/cemaatlerin faaliyetlerinin tamamı, öz olarak, kadını erkeğin baskısı, arzularının kölesi, emir ve talimatları altında tutma üzerine kurulu. Yani kadına bakış söz konusu olduğunda durumları fecaat. Bir de hepsi neredeyse Allah’ın yeryüzündeki sözcülüğüne soyunmuş gibi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/cemaatlere-boyun-egiliyor-akpli-kadinlar-hice-sayiliyor-1759646

 

 

8-Mehmet Ali Güller- Cumhuriyet
“Erdoğan’ın konuşulmayan 29 Nisan mektubu”

 

Bu köşede o tarihten beri defalarca yazdım. Erdoğan 29 Nisan’da ABD Başkanı Trump’a bir mektup yazdı ve aynen şöyle dedi: “Suriye ve Libya başta olmak üzere, bölgemizdeki son gelişmeler, Türk-ABD ittifakının ve işbirliğinin en güçlü şekilde sürdürülmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.”
Bu mektuptan bu yana olanlara bakınız: Nisanda çalıştırılacağı söylenen S-400 salgın bahanesiyle çalıştırılmadı. ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundaki PYD devleti kurma projesi sürüyor; ABD’li şirketler PYD ile petrol anlaşması yapıyor, ABD YPG’ye silah vermeyi sürdürüyor. PYD’yi atmak için yapıldığı belirtilen operasyonlara rağmen, PYD olduğu yerde duruyor. AKP, ABD ile Libya’da “ortak çalışma” başlatıyor vd.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/erdoganin-konusulmayan-29-nisan-mektubu-1759665

 

 

9-Ardan Zentürk-Star
“Beka Stratejisi, milli enerji, savunma sanayii”

 

Emperyalizm,  Gazi Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusunun Sevr’i yırtıp atmasının, kısa zamanda sömürge coğrafyalarında bağımsızlık hareketlerini nasıl güçlendirdiğini yaşadı, biliyor, Türkiye’nin ekonomisi üzerindeki emperyalist kuşatmanın en önemli cephesini milli imkanlarla dağıtmasının yalnız bu bölgeye değil tüm baskı altındaki coğrafyalara taşıyacağı yeni umut dalgasını da tahmin ediyor.
Erdoğan’ın, bu denklemde, Venezuela’yı ve lideri Maduro’yu yalnız bırakmamasını, varılan anlaşmalara sadık kalarak Latin Amerika’nın anti-emperyalist/devrimci bir halkını Amerikan emperyalizmine karşı korumasını önemsiyorum.
Venezuela üzerinden verilen mesaj nettir: Artık bağımsızlıkçı hareketleri boğma döneminiz geride kaldı…https://www.star.com.tr/yazar/erdoganin-beka-stratejisi-milli-enerji-savunma-sanayi-yazi-1566677/

 

 

10-Mehmet Y. Yılmaz- T24
“Kadını korursan aileyi korursun”

 

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden kurtulmak istemesinin asıl nedeni, şiddet gören kadını değil, "az dayak atan erkeği" korumak istemesi. Bunu "aileyi koruyalım" hedefinin arkasına saklıyorlarhttps://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/kadini-korursan-aileyi-korursun,27735