Köşe Yazıları Yorumsuz - 19 Ağustos 2020 Çarşamba

19 AĞUSTOS 2020, ÇARŞAMBA
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Nedim Şener-Hürriyet
“Amerikan malı muhalefet nasıl dizayn edilir”

 

Şimdi size Mayıs 2020’de Amerika’nın eski Ankara büyükelçisi Eric Edelman’ınRay Takeyh ile yayınladığı bir makaleden alıntılar paylaşacağım.
Yazıda, bir ülkede muhalefetin nasıl destekleneceği, örtülü ve açık yardım, CIA’in nasıl devreye gireceği; Twitter, Telegram, Instagram, televizyon, radyo ve internetin nasıl kullanılacağı, ABD tarafından fonlanan medya kuruluşlarının rolü, finansal olarak o ülkenin nasıl baskı altına alınıp ekonomik çöküş yaşatılacağı tek tek anlatılıyor
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/amerikan-mali-muhalefet-nasil-dizayn-edilir-41590355



2-Hilal Kaplan-Sabah
“Kendinizle karıştırmayın”

 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal liderliğinde Gül'e karşı korku kampanyasının oyuncularından olan Kılıçdaroğlu'nun bugün birilerini Gül'den korkmakla itham etmesi hakikaten gülünç ötesi...
Sadece 13 yıl önce
Sadece 13 yıl önce Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasından korkan kendileriydi. Biz o gün de korkmuyorduk, bugün de. Kılıçdaroğlu ve ekibi bizi kendisiyle karıştırmasın.
Biz o gün Gül'ü değil, dindarların kamusal alanda var olabilme hakkını savunuyorduk, bugün de. Gül de bizi kendisi ve ortaklarıyla karıştırmasın.
Tehlikenin değil, maskeli balonuzun farkındayız.
Biz o gün Gül'ü değil, dindarların kamusal alanda var olabilme hakkını savunuyorduk, bugün de. Gül de bizi kendisi ve ortaklarıyla karıştırmasın.
Tehlikenin değil, maskeli balonuzun farkındayız.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2020/08/19/kendinizle-karistirmayin



3-Kerem Alkin-Sabah
“2 çeyrek büyüme yüzde 8.6..”

 

Sektörlerin önemli bir kısmının 'Kovid-19' küresel virüs salgını nedeniyle ne ölçüde bir üretim kaybı yaşadıklarını, ne ölçüde zararları olduğunu henüz netleştirememiş olsak da, imalat sanayi ve toplam sanayi üzerinden yapabileceğimiz kaba bir tahmin, tarım sektörünün de büyük bir kırılma yaşamaması koşulu ile, 2020'nin 2. çeyreğinde Türkiye Ekonomisi'nin, yüzde 70 olasılıkla, yüzde -8.05 ile yüzde -9.2 arası, orta noktası yüzde -8.6'lık bir daralma yaşamış olabileceğine işaret ediyor. Tarım ve hizmetler sektöründeki kayıpların tahminlerimizden daha ağır olması durumda ise, 2020'nin 2. çeyreği için GSYH'daki daralma yüzde -13.67 ile 17.46 arasında bir oranı bulabilir.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/08/19/2-ceyrek-buyume-yuzde-86



4-Şebnem Bursalı-Sabah
“Ya İstiklal Ya Ölüm”

 

O gün azınlıkta olup yenilenler artık yok. CHP-HDP-İP-SP-Deva-GP'nin ABD, emperyalist güçler, FETÖ, PKK, YPG-PYD ile birlikte "Erdoğan gitsin deTürkiye batarsa batsın" diyenlerin karşısında koskoca bir Türk milleti ve Cumhur İttifakı var bugün. Aynı madalyonun farklı yüzlerinin karşısında sapına kadar sağlam yerli ve milli blok... Var mı ötesi?
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2020/08/19/ya-istiklal-ya-olum

 

 

5-Sevilay Yılman-Habertürk
“Acaba Abdullah Gül ne düşünüyor”

 

Gül’ü yakından takip eden, en dibindekilerle temasta olan bir gazeteci olarak kendi yorumumu da paylaşayım müsaadenizleEsasında yapılan bu tartışmaların tamamı çok yersiz, gereksiz ve boş!Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede Cumhurbaşkanlığına aday olduğu bir durumda onun karşısına resmen aday olarak asla çıkmaz Abdullah Gül.Ha… Perde arkasından başka birilerini, grupları, ittifakları destekleyebilir ama Erdoğan siyaset sahnesinde varlığını devam ettirdiği sürece Abdullah Gül’ü onun karşısında bir rakip olarak düşünmek, tasavvur etmek falan sadece hayalperestliktir.Çünkü o acemi bir siyasetçi değildir.
https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2776915-acaba-abdullah-gul-ne-dusunuyor

 

 

5-Ergün Yıldırım-Habertürk
“Muhafazakarlar Aile Cinsellik ve Kadın üzerine düşünüyor. Bir sempozyum”

 

Türkiye’de muhafazakarlar ciddi bir tartışma, bilgi üretme ve düşünme sürecine girdi. Aile, kadın, cinsiyet ve trans-cinsellik konularını yoğun bir biçimde konuşmaya başladılar. İstanbul sözleşmesi de burada etkili oldu. Ankara’daki sempozyum ve yürüyen tartışmalar bu ülkenin gerçeğini, İslam’ın farklılığını ve toplumsal yapımızın özgünlüklerini dikkate alarak yapılan araştırmaları ve düşünmeleri haber veriyor.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/ergunyildirim/muhafazakrlar-aile-cinsellik-ve-kadin-uzerine-dusunuyor-bir-sempozyum-2055990

 

 

6-Mehmet Ocaktan-Karar
“yerli ve milli mahallenin vatanseverlik sevdası”

 

Bir kere Türkiye demokratik bir ülkedir, Çin ve Rusya gibi diktatöryal ülkelerle aynı kategoride yer almayı asla hak etmiyor. Evet bugün Türkiye dünyaya otoriter bir görüntü veriyor kabul, ama bu geçicidir. Nihai olarak Türkiye’nin istikameti demokratik dünyadır. Şimdi esas sorulması gereken soru şu; iktidar mahallesinin “yerli ve Milli” cengaverlerinin Trup’ın küstahlıklarına karşı hiç mi söyleyecek sözleri yok, acaba bu durum kanlarına hiç dokunmuyor mu?
https://www.karar.com/yerli-ve-milli-mahallenin-vatanseverlik-zekasi-1580738

 

 

7-Yıldıray Oğur-Karar
“Neresi iç neresi dış karışınca”

 

Neresi iç, neresi dış karışınca, diplomasi ile polemik de birbirine karışıyor, Macron’la Kılıçdaroğlu’yla konuşur gibi konuşmaya başlayınca da işler çıkmaza giriyor.
Böyle bir dış politikada meydan okumalar herkese açık canlı yayınlarda izlenirken, diplomatik hamleler, geri adımlar, uzlaşmalar ancak şifreli kanallardan takip edebiliyor.
https://www.karar.com/-neresi-ic-neresi-dis-karisinca-1580749



8-Barış Doster-Cumhuriyet
“Joe Biden’a haddi nasıl bildirilir”


Emperyalizme karşı mücadele, zorlu ve çok onurlu bir savaşımdır. Öncüsü de Atatürk’tür. Emperyalizme karşı savaşmak için özde ve sözde tutarlı olmak, Kuvayi Milliyeci, Müdafaa-i Hukukçu, Cumhuriyetçi olmak gerekir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/joe-bidena-haddi-nasil-bildirilir-1759407


9-Aydın Engin-T24
“CHP’ye oy veren Atatürkçülere açık mektup”

 

CHP ve ittifaklarının oylarına HDP oyları eklenemezse AKP iktidarda kalacak, Tayyip Erdoğan da Beştepe Sarayı’nda hüküm sürecek. Bu açık mektup sizlere ulaştı. Şimdi sıra sizde. Düşünün ve karar verin Evet, bu bir açık mektup, çünkü "CHP’ye oy veren Atatürkçüler"e başka türlü seslenemem. Onlar dışında kalan, sandığa gitmeyen, İyi Parti’ye, MHP’ye, Doğu Perinçek’in partisine oy veren "Atatürkçüler"e ise söyleyecek sözüm zaten yok
https://t24.com.tr/yazarlar/aydin-engin/chpye-oy-veren-ataturkculere-acik-mektup,27729

 

 

10-Fikret Bila-T24
“Ak Parti neye isyan edecek”

 

Şimdi ABD’de Demokrat Parti’nin Başkan adayı Biden’in densiz ve hadsiz sözlerinden bir mağduriyet ve ona karşı başkaldırıyla bir kahramanlık, bir isyan, bir dik duruş denemesi yapılıyor. Dış güçlerin Erdoğan’ı devirerek yerine Kılıçdaroğlu’nu getirmeye çalıştığı senaryosu işleniyor.Bu senaryonun da iktidarın arzu ettiği mağduriyet-isyan mekanizması yaratması, muhalefeti dış güçlerle iş tutacak, darbecilik, teröristlik yapmakla suçlayacak bir malzeme üretmesi çok zor.
https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/ak-parti-neye-isyan-edecek,27727