Köşe Yazıları Yorumsuz - 17 Ağustos 2020 Pazartesi

17 AĞUSTOS 2020, PAZARTESİ
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Kılıçdaroğlu istese Joe Biden olayını kolayca savuştururdu”

 

Milletçe atladık biz bu haberi...
Siyasetimiz topyekûn atladı... İktidarımız atladı... Muhalefetimiz atladı... Basınımız atladı... Televizyonlarımız atladı... Sosyal medyamız atladı...
Hepimiz ama hepimiz atladık. Hem de utanç verici şekilde atladık.
Bu atlama işini hiç hesaba katmadan “İktidar elinde tutuyordu, vakti geldiğinde gündeme soktu” diyenler var.Böyle diyenlerin şuna diyecek bir şeyleri var mı acaba:
Kamuya açık bir demeçti bu. Hadi iktidar elinde tutup bekletiyordu diyelim... E peki iktidar dışı unsurların eli armut mu topluyordu?
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/kilicdaroglu-istese-joe-biden-olayini-kolayca-savustururdu-41588628



2-Nedim Şener-Hürriyet
“Biden darbe ile yapamadığını tamamlamaya geliyor”

 

ABD TEK BİR ŞEY İSTER: HER İSTEDİĞİNİN YAPILMASI
Aslında Cumhuriyetçi Trump olsa da Demokrat Biden olsa da bazılarının “Amerikan derin devleti” dedikleri “Amerikan kurulu düzeninin” diğer ülkelere bakışı değişmez, sadece kendi menfaatine odaklı bu bakış açısı her ülkede iktidarla çalışır. Eğer iktidarla çatışıyorsa darbe yaptırır, olmuyorsa kaos çıkartır, o da olmuyorsa muhalefetle çalışıp iktidar yapmaya uğraşır. Bunun karşılığında da çok şey değil yalnızca bir tek şey isterler, o da her istediklerinin yapılması.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/biden-darbeyle-yapamadigini-tamamlamaya-geliyor-41588621



3-Ufuk Sandık-Sabah
“Otomotivde dört ayda 10 milyar ihracat”

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Avrupa pazarındaki toparlanmanın Türkiye'nin ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını söyledi. Son iki aydır yeniden 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamlarına ulaşıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Ağustos otomotiv sektöründe tatil ayı. Fabrikalar üretime ara veriyor. Dolayısıyla ağustos rakamları düşük gerçekleşiyor. Ağustosta 1 milyar dolar civarında bir rakam bekliyoruz. Sektör olarak esas hedefimiz eylül-aralık dönemi. Yılın son dört ayından umutluyuz. Her şey yolunda gittiği taktirde son dört ayda 2.5 milyar dolarlık aylık ortalamaya ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Yıl sonu hedefimiz 25 milyar dolar."
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sandik/2020/08/17/otomotivde-dort-ayda-10-milyar-ihracat



4-Hasan Basri Yalçın-Sabah
“Biden iç mihrakları açık etti”

 

Ne diyor Biden? Erdoğan'ın partisi İstanbul'dan atıldı diyor. Türkiye'den de atacaklarmış. Buyurun deneyin. Daha önce denemediğiniz iş değil.
Ama bu sefer içerideki ortaklarınızı daha da açık ettiniz. Halbuki soruyordu biri "kimmiş bu dış mihraklar" diye. Sözüm ona dalga geçiyordu. Biden konuştuktan sonra anlamıştır inşallah kimmiş o dış mihraklar. Ama asıl önemli kısmı değil. Anlamaları gereken şu: kendileri birer iç mihrak konumundalar. Gerçi sağını solunu bile şaşıranların hayatta bir duruş sahibi olması mümkün olmadığından ne tarafa hizmet ettiklerini anlayacağını da sanmam.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hasan-basri-yalcin/2020/08/17/biden-ic-mihraklari-acik-etti

 

 

5-Hilal Kaplan-Sabah
“Bağımsızlık karakteriniz ise”

 

Bağımsızlık karakteriniz ise, Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'deki askerî varlığını artıracağını açıklamışken, neden Genel Başkanlarınızdan "Mavi Vatan" mücadelemizin altını çizen tek satır duyamıyoruz?
Bağımsızlık karakteriniz ise, Kılıçdaroğlu, neden bağımsızlığımıza en büyük tehditlerden olan YPG'yi Suriye sınırımızdan temizleyen harekâtlara ısrarla karşı çıkmıştır. "Afrin merkeze girmeyelim" gibi hem korkaklık çağrıştıran hem de orduya güvensizlik veren söylemlere başvurmuştur.
Bağımsızlık karakteriniz ise, neden CHP ve İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcıları IMF yetkililerinin ayağına bir otel odasına gitmiş ve gizli görüşme gerçekleştirmiştir?
Bağımsızlık karakteriniz ise, neden her kur hareketlenmesinde Genel Başkanınız adres olarak bize IMF'yi gösteriyor? IMF'den borç alıp da bağımsız kalabilen tek bir ülke biliyor musunuz siz?
Bağımsızlık karakteriniz ise, neden İYİ Parti'nin programında "NATO'ya bağlıyız" minvalinde bir ifade geçmektedir.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2020/08/17/bagimsizlik-karakteriniz-ise



6-Yusuf Kaplan-YeniŞafak
“İnsan türünü yok olmaktan, aşağılanmaktan müslüman aile kurtarabilir ancak-2”

 

Batı’da haklı gerekçelerle doğan feminist hareket, ontolojik olarak da, biyolojik olarak da, sosyolojik olarak da şiddet yüklü bir hareketti: Ontolojik şiddet, alıp verdiği nefes bile elinde olmayan insanın “beden benimdir, istediğim tasarruf halkına sahibim”, diyerek Tanrı’ya meydan okuma kaygısı gütmesinde kendini gösterir. Biyolojik şiddet, kadın cinsiyetini fetişleştirmekte; sosyolojik şiddetse, erkeğe husumet beslemekte...
Bütün bunların varacağı nokta, elbette ki, cinsiyetin reddi olacaktı... İfrattan tefrite... Bir uçtan diğerine...
https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/insan-turunu-yok-olmaktan-kadini-asagilanmaktan-musluman-aile-kurtarabilir-ancak-2-2055967

 

 

7-Mehmet Ocaktan-Karar
“Ak Parti yine yanlış hikaye peşinde”

 

Mesela AK Parti ile MHP’yi adeta tek parti haline dönüştüren ve en önemlisi de AK Parti’yi “9 Işık” ilkeleriyle aydınlatan Cumhur İttifakı’nın nasıl bir anlaşma zemininde inşa edildiğini bilmiyoruz, vatandaş da bilmiyor. Ayrıca geçmişte PKK bayrağı altında Öcalan’la aynı karede gördüğümüz, Çin’le derin bağlantıları olan Doğu Perinçek’in Cumhur İttifakı ile olan akrabalık bağlarının ne anlam ifade ettiğini ise hiç bilmiyoruz.
https://www.karar.com/ak-parti-yine-yanlis-hikaye-pesinde-1580349

 


8-Can Ataklı-Sözcü
“Biden tezgahı ellerinde patladı”

 

Ama tam 7 ay sonra yayınlanmayan bu sözler, Türkiye’de sosyal medya aracılığı ile servis ediliyor.
Oyunu görüyorsunuz değil mi?Belli ki bir “dış güç”, Erdoğan iktidarını ayakta tutabilmek için böyle bir oyun tezgâhlıyor.
https://www.korkusuz.com.tr/biden-tezgahi-ellerinde-patladi.html

 

 

9-Aytunç Erkin-Sözcü
“7 ay önce konuşan Biden’a tepki, 4 yıldır iktidarda olan Trump’a zeytin dalı”

 

Soru ve sorun şu:Tam sekiz ay önce yapılmış röportaj bugün neden gündeme getirildi?Trump, YPG ile dost, FETÖ'yü koruyor iktidar ve medyası neden ses çıkarmıyor?
ABD'nin bugünkü başkanı (8 Kasım 2016'da başkan oldu) yani iktidarda olan Donald Trump değil de neden Joe Biden hedef alındı?
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/aytunc-erkin/7-ay-once-konusan-bidena-tepki-4-yildir-iktidarda-olan-trumpa-zeytin-dali-5990703/

 

 

10-Orhan Bursalı-Cumhuriyet
“7 ay önceki demeç folda seçim yumurtasını mı işaret ediyor”

 

Bitpazarından nur yağıyor, veya eski haberlerden kırpıp kırpıp yeni haber yapılıyor. 7 ay önceki ve üstelik Türkiye’de yayımlanmış haberi “hey Atatürkçüler, milliyetçiler gelin RTE’nin bayrağı altında birleşin, emperyalistler saldırıyor” mantığıyla devlet katında antiemperyalist havasıyla pompalanmasının anlamı nedir? O iktidar ki, Trump’ın ağır suçlama ve eylemlerine yanıt bile verememişken...
Biden’ın, “Erdoğan iktidarına karşı muhalefeti yüreklendirmeliyiz” mealindeki sözleri hem komik hem aptalcaydı, o zaman da öyleydi şimdi de..
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/7-ay-onceki-demec-folda-secim-yumurtasina-mi-isaret-ediyor-1758908

 

 

11-Mehmet Ali Güller-Cumhuriyet
“Akp’nin tarihle mücadelesi”

 

Siyasal İslamcılarımızın tarihe bakışı tamamen sorunlu: Bir yandan Alman teklifini kabul ederek Birinci Dünya Savaşı’na girdiği için İttihatçıları suçluyorlar, diğer yandan da Alman teklifini kabul etmeyip İkinci Dünya Savaşı’na girmediği için Kemalistleri suçluyorlar! Bu çelişme, 1908 ve 1920 devrimlerine düşmanlıklarından!AKP “150 yıllık masal” dediği devrimci tarihimizle savaşıyor. Bunun için de tarihle mücadele ediyor, tarihi çarpıtıyor, dünün güneşiyle bugünün çamaşırını kurutmaya çalışıyor...AKP kadrolarının Atatürk ve İnönü karşıtlığı üzerinden tarihi eğip bükebilme şansı yok. Ama tarihi öğrenme, tarihten dersler çıkarma fırsatı var!
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/akpnin-tarihle-mucadelesi-1758926

 

 

12-Vedat Bilgin-Akşam
“Emperyalizmin hedefindeki adam”

 

Milli Mücadeleden, Gazi Paşa’dan sonra ilk defa açıkça Türkiye merkezli bir siyaset izlenmektedir.
PKK/PYD konusu ile ilgilidir; emperyalistler için terör bir etnik farklılıklardan iç savaş çıkarma siyasetinin en önemli aracıdır; Türkiye’deki sorun ise bu ülkenin vatansever Kürtlerinin bunca yıllık iç savaş projesine karşı akraba topluluklarla birlikte bir millet olduklarını ortaya koymuş olmalarıdır. Onun için Biden gibilere kalan, bu konuda devşirilmiş terör yandaşı siyasetçiler ve katillerle işbirliğidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı emperyalizmin hedefi haline getiren süreçler, Türkiye’nin bağımsızlığına giden yolda atılan adımlardır. Sorum CHP’ye, ‘Ya bağımsızlık, ya ölüm’ diyen kimdi?
https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/emperyalizmin-hedefindeki-adam/haber-1101911

 

 

13-Orhan Uğuroğlu- Yeniçağ
“Boğaziçi Köprüsünde 10 yıllık korkunç ihmal”

 

O halde bir çağrı yapalım:Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı, (Damadınız Berat Albayrak'ın yanıtı da kabulümdür)
Sayın Devlet Bahçeli; MHP Genel Başkanı,
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı,
Sayın meral Akşener: İYİ Parti Genel Başkanı,
Sayın Temel Karamollaoğlu: Saadet Partisi Genel Başkanı,
Sayın Gültekin Uysal: Demokrat Parti Genel Başkanı,
Sayın Doğu Perinçek: Vatan partisi Genel Başkanı,
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bogazici-koprusunde-10-yillik-korkunc-ihmal-56575yy.htm

 

 

14-Selahattin Demirtaş- T24
“Güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir”

 

Tek tek başlıklar halinde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in nasıl bir yönetim modeli olabileceğine dair kişisel önerilerimi sunuyorum
https://t24.com.tr/yazarlar/selahattin-demirtas/guclendirilmis-parlamenter-sistem-nedir,27709