Köşe Yazıları Yorumsuz - 13 Temmuz 2020 Pazartesi

13 TEMMUZ 2020, PAZARTESİ

KÖŞE YAZILARI

 


1-Nedim Şener-Hürriyet
“Amerika ve Avrupa’nın müttefiki NATO”

 

Ayrıca 105 ülkeden 807 FETÖ mensubunun iadesi talep edildi. Bugüne kadar ABD’den 156, AB üyesi ülkelerden 257 FETÖ mensubunun iadesi istendi. AB üyesi ülkeler içerisinde ise en fazla talep 77 kişi hakkında Almanya’ya, 64 kişi hakkında Yunanistan’a ve 36 kişi hakkında Belçika’ya iletildi. Bugüne kadar sadece Romanya’nın olumlu cevap verdiği iki iade talebi dışında FETÖ’cüleri Türkiye’ye teslim eden olmadı.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/amerika-ve-avrupanin-muttefiki-feto-41563123


2-Kerem Alkin-Sabah
“Karmaşa çağında yeni hikaye yazmak”

 

Türkiye, Avrasya'nın 'oyun kurucu' ülkesi olarak; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve vizyonuyla, yeni bir yükselişe, yeni bir başarı hikayesine imza atıyor ve bulunduğu ve etki alanındaki geniş bir coğrafyanın kaderini değiştirecek bir dönüşümü yürütüyor.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/07/13/karmasa-caginda-yeni-hikaye-yazmak


3-Hasan Basri Yalçın- Sabah
“Zincirler kırıldı”

 

Ama hala bunun bir egemenlik ve bağımsızlık meselesi olduğunu anlamayanlar veya anlamak istemeyenler var. Türkiye'nin eski zayıf ve bağımlı Türkiye olduğunu düşünüyorlar. AB'den ve ABD'den bağımsız karar almanın, yerli ve milli olmanın ne demek olduğunu kavrayamayanlar ileri geri laf etmeye devam edebilir.
Halbuki son beş yılda Erdoğan yepyeni bir ülke kimliği inşa etti. Sadece içeride normalleşmeyi kurmadı, dışarıda da Türkiye'ye sınıf atlattı.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/hasan-basri-yalcin/2020/07/13/zincirler-kirildi


4-Abdurrahman Yıldırım-Habertürk
“Arsa borsa altın ve otoyla para 4 köşe”

 

Bunu da Koronavirüsün etkisiyle giderek artan güven kaybına ve 1980 sonrasının en yüksek negatif faizleriyle karşılaşmaya yorabiliriz.
-Türkiye’de para kazanmak, birikim sağlamak çok zordur. Ancak iş bununla bitmez. Belki bundan daha zoru kazanılmış parayı korumaktır. Bu koruma, yakın çevreden başlayarak, güç odaklarına ve kamuya kadar gider.
-Türk insanı için para çok değerlidir. Bir can bir de mal. Bir atasözümüz “Mal canın yongasıdır” der. Yani koruyucusudur. Şimdi yapılmakta olan da paranın korunmasından başka bir şey değildir.
-Parayı finansal sistem dışında park eğilimi ve enflasyondan koruma güdüsü, başta konut, arsa, borsa, altın ve otomobile talebi sıçrattı.
https://www.haberturk.com/yazarlar/abdurrahman-yildirim-1018/2742003-arsa-borsa-altin-ve-otoyla-para-4-kose


5-Yıldıray Oğur-Karar
“Peki zincirler kırıldı mı”

 

Demek ki bütün manalar Ayasofya’ya bağlı değilmiş. Ayasofya’nın kapılarıyla beraber ruhumuzun kilitleri de açılmadı, açılmayacak.
60’ları, 70’lerin, 80’lerin muhafazakar gençlerinin hayallerindeki ütopya, Türkiye’nin ütopyası olamadı.
Bazı zincirler kırılırken, yerlerine yeni zincirler asıldı.
Semboller ile değerler arasındaki makas açıldı. Semboller tek tek ihya edilirken, değerlerin topyekün aşındığı fark edilemedi. Bir neslin büyük heyecanlarının gerçeğe döndüğü bir Türkiye, yeni nesilleri heyecanlandırmayan, onlara gelecek, iş, refah vaat etmeyen bir Türkiye oldu. O yüzden, her siyasi fikrin eski nesillerinin sloganları, dertleri, kavgaları artık yeni nesiller için o kadar da heyecan verici değil. Türkiye, ne Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ne de Köy Enstitüleri’nin eğitime açılmasıyla düzelmeyecek, daha iyi bir yer olmayacak.
https://www.karar.com/peki-zincirler-kirildi-mi-1574332

 

 

6-Hüseyin Likoğlu-YeniŞafak
“FETÖ ile mücadele sadece yargıya bırakılmaz”

 

Türk yargısının Fethullahçı alçaklara karşı en amansız mücadeleyi verdiği doğru, ancak bu mücadele yalnızca yargıya bırakılamaz. Çünkü Fethullahçı Terör Örgütü yalnızca bir suç örgütü değildir. Yargı, ancak işlenen suçlara bakarak ve konuyla ilgili delilleri toplayarak karar verir. Ama biz bunun ötesinde bir durumla karşı karşıyayız. Sadece failleri maddi delil durumuna göre yargılayıp cezalandırırsak, örgüt adına suç işleyenleri cezalandırmış oluruz. Türkiye’nin bu örgütü çözmeye, çökertmeye ve bağlantılarını ortaya koymaya ihtiyacı var. Bu örgüt, Türk siyasetini yeniden şekillendirdi, Türk ekonomisini yeniden şekillendirdi, Türk bürokrasisini yeniden şekillendirdi. Türkiye’nin dış politikasına yön verdi.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/huseyinlikoglu/feto-ile-mucadele-sadece-yargiya-birakilamaz-2055661

 

 

7-Barış Terkoğlu-Cumhuriyet
“Erdoğan 2. Fatih olabilir mi”

 

Çıkan sonuç şu: Erdoğan, Ayasofya’yı cami yaparak diğer dinlere karşı bir fetih mesajı verdi. “Müslümanların fetret devrinden çıkış adımı” diyerek Müslüman Kardeşler ideolojisinin liderliği iddiasının altını çizdi. Davutoğlu’nun ve Babacan’ın da dahil olduğu ekseni iyice sağcılaşan muhalefete karşı tabanına “daha sağdayım” dedi. Dünyanın geri kalanıyla Türkiye arasındaki yarığı iyice derinleştirdi. “Kılıç hakkı” söylemi, modern hukuku gerektiğinde tanımadığını gösterirken, en büyük zararı Türkiye’nin sınırların ötesindeki haklarını savunanlara verdi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/erdogan-ii-fatih-olabilir-mi-1751134

 


8-Mehmet Ali Güller-Cumhuriyet
“Atatürkle hesaplaşma sembolü Ayasofya”

 

Oysa anlamadıkları şu: AKP’nin elinden aldıklarını sandıkları her koz gerçekleşerek Cumhuriyet adım adım yıkılıyor! Anlamadıkları şu: Karşıdevrim Atatürk’ün partisini sindirdikçe, Atatürk’ün Cumhuriyeti adım adım tasfiye ediliyor! Yani CHP, Atatürk’ün devrimci partisi olmaktan çıktığı oranda, Cumhuriyetin kaleleri düşüyor…Ki Erdoğan’ın 18 yıllık iktidarının “sihirli formülü” de budur; kendi başarısından ötürü değil, CHP’nin başarısızlığı nedeniyle sürekli iktidardır!
Nitekim tarih kaydetmiştir: Erdoğan’ı başbakan yapan CHP’nin önceki genel başkanı Deniz Baykal’dır; cumhurbaşkanı yapan da CHP’nin şimdiki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur!
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/ataturkle-hesaplasma-sembolu-ayasofya-1751168

 

 

9-Tunca Bengin-Milliyet
“FETÖ’nün kendisi CIA”

 

Bunların hepsini FETÖ’mü yaptı ya da nasıl yaptı? O kadar akıl mı var? Yanıtı MİT Kontrterör Merkezi eski başkanı Mehmet Eymür veriyor: “Ben FETÖ’yü sadece bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunun muhatabı ABD’dir. Yani Amerika bize zarar veriyor ana fikir o, bunu tartışmak lazım. Hiç kimse boş bırakılmamış. Bunun istihbarat yapısı olduğu artık belli o kadar bariz ki. Ben böyle bir proje geliştirsem bu kadar detayını çizemezdim.”
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/tunca-bengin/fetonun-kendisi-cia-6257831

 

 

10-Ardan Zentürk- Star
“Artık Müslüman topraklarındaki haçlı postalını gönderme zamanıdır”

 

15 Temmuz ihanetine katılmış yurt dışında görevli tüm FETÖ askeri personelin Almanya başta NATO müttefiklerimiz(!) tarafından korumaya alınmış olması ve yine, kaçak FETÖ savcılar başta pek çok ismin NATO ülkeleri istihbaratları tarafından açıkça korunması neyin delilidir?Türkiye, milletin bekasına kast etmiş emperyalizmin kutsal vatan topraklarındaki askeri varlığına ve FETÖ-PKK ile ittifak bağlantısı geliştirmiş NATO müttefiklerinin(!) manevralarına zemin oluşturacak taktik mukabeleler ile sadece zaman kaybeder ve geleceğini tekrar tehlikeye atar.Türkiye’nin, 15 Temmuz saldırısının ışığı altında önce, saldırganın tüm unsurlarını topraklarından temizlemesi gerekmektedir, uzlaşma ölümdür, zamana yayma, milletin bekasına açılan sur gediğidir.
https://www.star.com.tr/yazar/artik-musluman-topragindaki-hacli-postalini-gonderme-zamanidir-yazi-1557541/

 

 

11-Orhan Uğuroğlu-Yeniçağ
“Ayasofya erken seçim sinyalidir”

 

"İstikametimi kaybetmedim" diyen Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya kararı ile anlaşılan o ki 2023 istikametini kaybetti. Her geçen gün eriyen AKP için son kozunu da 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini erkene alarak oynayacak. Demem o ki Ayasofya kararı baskın erken seçim sinyalidir… Yapılan anketler özellikle Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partilerinin AKP'nin tüm baskılarına rağmen AKP tabanını ve seçmenini parçaladığını gösteriyor. Enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik, esnaf, tüccar ve emekliyi her geçen gün daha çok eziyor.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ayasofya-erken-secim-sinyalidir-56269yy.htm

 


12-Mehmet Kara-YeniAsya
“İki yıl sonra CHS”

 

“Koalisyon olmayacak” denildi, ama şu anda adı “ittifak” olsa da bir koalisyon var. MHP olmazsa AKP Meclis’te azınlığa düşecek ve hiçbir kanunu çıkaramayacak. BBP’de bir milletvekili ile ittifaka (koalisyon) destek veriyor. Bir de kendisini bu ittifakın içinde olduğunu söyleyen Meclis’te temsil edilmeyen Vatan Partisi var.
https://www.yeniasya.com.tr/mehmet-kara/iki-yil-sonra-chs_524028