Köşe Yazıları Yorumsuz - 10 Ekim 2020 Cumartesi

10 EKİM 2020, CUMARTESİ
KÖŞE YAZILARI



1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Uyan da bak ey Denktaş başımıza gelen şu işe”

Milim taviz vermeyerek.- Zerre esnemeyerek.- Çözüme santim yaklaşmayarak.Canımızı sıkardı Rauf Denktaş.Ama şu Mustafa Akıncı’nın...Haysiyetten ve şahsiyetten uzak süper vericiliğini görünce...Denktaş’ın canımızı sıkan o ödünsüz tutumunu büyük bir hasretle arar olduk.Ve biz artık şuna benzer şeyler mırıldanıyoruz:“Lefkoşa’nın taşına bak/Gözlerimin yaşına bak/Uyan uyan ey Rauf Denktaş/Şu feleğin işine bak.”
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/uyan-da-bak-ey-denktas-basimiza-gelen-su-ise-4163246

 

2-Sedat Ergin-Hürriyet
“Türkiye AB ilişkisinin dokusu değişiyor”

Komisyon raporunu tamamlayan ‘Genişleme Stratejisi Belgesi’nde de aynı terminoloji hâkim olmakla birlikte ayrıca “uzaklaşma” teması da işleniyor. Sıralanan bütün bu alanlardaki geriye gidiş nedeniyle “Türkiye’nin AB’den daha da uzaklaştığı” belirtiliyor. AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, raporun takdimi sırasında yaptığı açıklamada “Maalesef Türkiye, AB’den daha da uzaklaşma eğilimini tersine çevirmedi” diye konuşmuş.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/turkiye-ab-iliskisinin-dokusu-degisiyor-41632478

 

3-İsmail Saymaz- Sözcü
“Gavsin kolesinden devletin efendisine”

Fetullahçıların 17-25 Aralık 2013'te AK Parti iktidarına savaş açmasından sonra tüm tarikat ve tarikatlar yol ayrımına geldi. Nurcu Yeni Asya Grubu'nu ve Süleymancıları saymazsak, dini gruplar AK Parti'ye biatını ilan etti.Biat edene kamusal alanda yer açıldı.Fetullahçı örgütlenme modelini diğerleri de benimsedi.Örneğin, Fetullahçıların TUSKON adlı bir işadamı örgütü vardı.Bu dernek “Kayırma Ekonomisi” kapsamında verilen kamu ihaleleri ile semirtilmişti.Resmi verilere göre 2005-2010 yılları arasındaki kamu ihalelerinin yüzde 13'ünü MÜSİAD, ASKON ve TUSKON üyeleri alıyordu.Aslan payı ise TUSKON'a aitti.Bugün ise Menzil'in TÜMSİAD'ı var.Fetullahçıların Kimse Yok Mu Derneği'nin yerini bugün Menzil'in Beşir Derneği aldı. Beşir'i Erenköy'cülerin Aziz Mahmut Hüdai Vakfı, İsmailağa'nın İDDEF'i ve İskenderpaşa'nın Hak-Yol dernekleri izliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ismail-saymaz/gavsin-kolesinden-devletin-efendisine-6072984/

 

4-Aytunç Erkin-Sözcü
“Maraş’la ilgili ilk raporu yazan Org. Necati Özgen Sözcüye kouştu”

Necati Özgen yapılması gerekenin altını da şöyle çizdi: “Önemli olan artık KKTC'nin başka ülkeler tarafından tanınmasını sağlamak. Rusya'ya, Katar'a, ilişki içinde olduğumuz ülkelere ‘KKTC tanınmalıdır' konusunda baskı yapmalıyız.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/aytunc-erkin/marasla-ilgili-ilk-raporu-yazan-org-necati-ozgen-sozcuye-konustu-kktcnin-taninmasi-icin-iktidar-harekete-gecmeli-6074425/

5-Selcan Taşçı-Yeniçağ
“Hukuku savunmak mı HDP’nin hukukunu savunmak mı”
İktidar yahut avanelerinin, sırf HDP'ye dönük operasyonların "hukuk dairesinde kalması gerektiğini" savunduğu için herhangi birini "PKK'nın hukukunu korumak"la suçlayabilmesi için önce HDP'nin, devlet nezdindeki "legal", "yasal" konumunu ortadan kaldırmış olmaları gerekir.Hem karnım doysun, hem yemeğin dursun…Oh ne ala…
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/hukuku-savunmak-mi-hdpnin-hukukunu-savunmak-mi-57082yy.htm