Köşe Yazıları Yorumsuz - 10 Ağustos 2020 Pazartesi

10 Ağutos 2020, PAZARTESİ
KÖŞE YAZILARI YORUMSUZ

 

 

1-Abdülkadir Selvi- Hürriyet
“CHP ile İnce arasında ipler kopuyor”

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yle ilgili gelişmeler karşısında susmayı tercih etti. Kurultaydan sonraki ilk Parti Meclisi toplantısındaki “Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler. Ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalesidir” sözleri ise İnce’ye mesaj olarak değerlendirildi. Hem Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından, hem Çetin ve Karayalçın ile yaptığı görüşmeden çıkardığım sonuç: Kılıçdaroğlu, İnce’nin ayrılmasını kabullenmiş durumda. Bunu CHP’yi parçalamak olarak tanımlayacağı, ama İnce’nin istifa etmemesi için bir hamle yapmayacağı anlaşılıyor. CHP göz göre göre bölünmeye doğru gidiyor. Peki bu durumda Kılıçdaroğlu’nun hiç sorumluluğu yok mu? Eğer CHP bir kaleyse o kalenin komutanı Kılıçdaroğludeğil mi?
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/chp-ile-ince-arasinda-ipler-kopuyor-41583270



2-Kerem Alkin-Sabah
“Yeni nesil milli ekonomi”

 

Türkiye'nin 'Milli Ekonomi' hamlesi, 1960'lı yıllarla birlikte başlayan 'planlı dönem'de, 'ithal ikamesi' politikaları önceliklendirerek, Türkiye'nin demir-çelik, petro-kimya, alüminyum, otomotiv, motor, çimento gibi sektör ve alanlarda büyük yatırımlara ağırlık vermesiydi. Ne gariptir ki, NATO başta olmak üzere, Atlantik İttifakı ve onun lideri ABD'nin kurduğu tüm kurumlarda yer alan Türkiye'nin 'ağır sanayi' hamlesine batılı ülkeler neredeyse hiç destek vermezken; bu kritik önemdeki yatırımların neredeyse tümü Sovyetler Birliği'nin teknik desteğiyle gerçekleştirild
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2020/08/10/yeni-nesil-milli-ekonomi



3-Yıldıray Oğur-Karar
“Lübnanlılar da mı vatan haini”


Daha önce Suriye’de herkesin birbirine saldırdığı iç savaşta savaşmadıkları için Suriyelilerin vatana ihanetle suçlandığını görmüştük, şimdi vatanlarına ihanetle suçlanma sırası Lübnanlılarda.Sebep; şehri harabeye çeviren limandaki korkunç patlama sonrası ülkeyi ziyaret eden ilk devlet başkanı olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Beyrut sokaklarında yardım çığlıklarıyla bağra basılması ve Avaaz adlı imza kampanyaları için açılmış sitede 61 bin kişinin Lübnan’ın 10 yıl Fransa mandasıyla yönetilmesini savunan şu metni imzalaması:
https://www.karar.com/lubnanlilar-da-mi-vatan-haini-1579216

 


4-Orhan Bursalı- Cumhuriyet
“Muharrem İnce”


Cumhurbaşkanlığı adaylığı İnce’nin geniş tanınırlığına da hizmet etti.Ben İnce’nin, eğer gerçekten parti kuracaksa, öncelikle, CHP’den ayrılmasını gerekçelendirecek açıklamalarla, CHP ve yönetimini epey hedef alacağını öngörmek zorundayız. Ki seçmenlerden bir kısmı, “E, adam haklı” desin!Ama yüzde 31’e yakın oyun kendisine verildiği sanılıyorsa yanlış.CHP’nin adayına verildi. Doğrusu İnce, iyi bir profil çizdi ve adaylığının da hakkını verdi.Yaptığı açıklamalar doyurucu değil. CHP’nin tüm sandıkları kontrol edemediği zaten biliniyor.Bir şansı olabilir mi?
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/muharrem-ince-1757291


5-Ali Karahasanoğlu-YeniAkit
“Fırsat geçsin Ekşi, Çö-laşan,, Özdil ilke birlik olup Ak Parti’ye saldırmaz mı”

 

Hani belki A. Hakan, şu mankenle gezmek için, bu barda, pavyonda kız tavlamak için kendi kimliğinden vazgeçip, dindar insanlara alçakça hakaretler edecek kadar (Açın bakın, akit hakkında geçmiş tarihlerde ne kadar seviyesiz, ne kadar haince hakaretlerde bulunmuş) yoldan çıkabilir ama..
Davasına inanmayan hiç kimse, Allah rızası için hareket etmeyen hiç kimse, başörtülülerin hakkını savunacağım diye, idam cezası talepli eylemlere soyunmaz..A. Hakan, patronu ile Ramazan günü yat gezisi yapma uğruna, akit’e saldırmayı kendisine görev kabul edebilir..Ama, AK Parti’ye bir abileri olarak tavsiyede bulunan Abdurrahman Dilipak da akit’teki diğer yazarlar da üç kuruşluk dünya menfaati için, haktan zerre miskali taviz vermezler..AK Partili kadınlara da bir çağrım olsun..Bakınız, sizleri yanıltarak, Dilipak’a karşı tahrik ederek, o suç duyurularını yapmaya mecbur bırakmak isteyenlere..Ne kadar zigzag çizdiklerine bir bakın..Daha düne kadar, Tayyip Erdoğan için yazdıklarına bakın..Kendisinin yazdıkları bir yana, birlikte hareket ettiği adamların yazdıklarına bakın..
https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ali-karahasanoglu/firsat-gecsin-eksi-colasan-ozdil-ile-birlik-olup-ak-partiye-saldirmaz-mi-33155.html

 


6-Fikret Bila-T24
“İyi Parti neden CHP’nin yanında olmalı”

 

İyi Parti merkezin sağında, CHP merkezin solunda olmakla birlikte "Atatürk, laiklik, demokrasi, inançlara saygı, parlamenter sistem" gibi ortak değerler üzerinden sandıktan yerel seçimlerde olduğu gibi başarıyla çıkıp yeni bir iktidar oluşturabilirler
https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/iyi-parti-neden-chp-nin-yaninda-olmali,27637