Yabancı basın haber özetleri - 27 Aralık 2020 Pazar

27 ARALIK 2020, PAZAR
HABER ÖZETLERİ – YABANCI BASIN



1) Deutsche Welle:
Başbakan Angela Merkel, Almanya’nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı süresince, Türkiye ile gerginlikleri azaltmak, yeni bir diyalog süreci başlatmak için yoğun çaba gösterdi.
https://p.dw.com/p/3n2hK

2) Amerika'nın Sesi:
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davada reddi hakim başvurusu Hakim Richard Berman tarafından daha önce reddedilen Halkbank’ın bir üst mahkemeye yaptığı başvuru sonuçlandı. Bankanın reddi hakim konusunda alınan kararının bozulması talebi de reddedildi.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/abd-de-halkbank-lehne-karar-cikmasi-zor/5713692.html?__twitter_impression=true

3) Euronews:
İngiliz Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi’nin (CEBR) raporuna göre, dünyanın 17. ekonomisi olan Türkiye'nin 2020'de 20. sıraya ve 2021'de 22. sıraya gerileyeceği kaydediliyor.
https://tr.euronews.com/2020/12/26/rapor-turkiye-20-buyuk-ekonomi-listesinden-c-k-yor-cin-ise-abd-yi-yak-nda-gececek

4) Deutsche Welle:
İngiltere merkezli Ekonomi ve İş Dünyası Araştırmaları Merkezi (CEBR), Çin Halk Cumhuriyeti'nin 2028 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) geçerek dünyanın en büyük ekonomisi olacağı öngörüsünde bulundu. CEBR'nin Cumartesi günü yayınlanan yıllık raporunda, Çin'in koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizi ABD'ye oranla daha hızlı ve güçlü bir şekilde atlatacağı belirtildi.
https://p.dw.com/p/3nEVA

5) Euronews:
Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'a karşı ağır bir yenilgi alarak ateşkes imzalamak zorunda kalan Ermenistan'da halk protestolarının odağındaki isim Başbakan Nikol Paşinyan gelecek sene erken genel seçime gidilebileceğini açıkladı.
https://tr.euronews.com/2020/12/26/dagl-k-karabag-yenilgisinin-ard-ndan-ermenistan-basbakan-pasinyan-dan-erken-secim-sinyali