Yabancı basın haber özetleri - 25 Aralık 2020 Cuma

25 ARALIK 2020, CUMA
HABER ÖZETLERİ – YABANCI BASIN



1) Deutsche Welle:
Gazeteci Can Dündar'ın Türkiye'de 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan, Dündar'ın Türkiye'ye iadesi talebine Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık, Almanya'nın siyasi mahkumiyet kararlarında prensip olarak iade yapmadığını açıkladı.
https://p.dw.com/p/3nBKm

2) Amerika'nın Sesi:
ABD Başkanı Donald Trump Irak’taki ABD askeri ya da diplomatik personeline yönelik olası bir saldırıya karşı İran’ı uyardı.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/trumptan-irana-uyari-iyi-dusunun/5712301.html?__twitter_impression=true

3) Sputniknews:
SANA'nın Cuma günü karadaki muhabirini aktardığına göre, Suriye hava savunması ülkenin kuzeybatısındaki Masyaf bölgesinde "İsrail saldırganlığına" yanıt veriyor.
https://sputniknews.com/amp/middleeast/202012241081564711-explosions-heard-in-central-syria-state-media-reports/?__twitter_impression=true

4) Reuters:
ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump yönetiminin bu ay Fas'ın bölge üzerindeki egemenliğini tanımasının ardından Batı Sahra'da bir ABD konsolosluğu kurma sürecini başlattığını söyledi.
https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN28Y1X3?__twitter_impression=true

5) Euronews:
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan Paul Manafort ve Roger Stone ile damadı Jared Kushner'in babası Charles Kusher'in de aralarında yer aldığı 26 kişiye daha özel af çıkardı.
https://tr.euronews.com/2020/12/24/abd-baskan-trump-yeni-af-karar-rusya-sorusturmasi-karisan-26-kisi-ve-dunurune-ozel-af

6) Deutsche Welle:
Avrupa Birliği ile Birleşik Krallık, aylar süren müzakereler sonrası Brexit sonrasını düzenleyecek olan ticaret anlaşması üzerinde uzlaştı. Anlaşma, Brexit geçiş süresinin bittiği 31 Aralık sonrasından itibaren geçerli olacak ve Ocak 2021 itibarı ile Ada ile AB arasındaki ticari ilişkileri ve gümrük meselesini düzenleyecek. Hedef, ticaretin sorunsuzca ve mümkün olduğunca gümrüksüz devam etmesini sağlamak. Anlaşma ayrıca balıkçılık ile enerji, nakliye, yargı, emniyet ve diğer pek çok alandaki düzenlemeleri kapsıyor.
https://p.dw.com/p/3nCDy