Yabancı basın haber özetleri - 24 Aralık 2020 Perşembe

24 ARALIK 2020, PERŞEMBE
HABER ÖZETLERİ – YABANCI BASIN



1) Deutsche Welle:
Avrupa Birliği (AB), Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı sığınmacılara desteğini iki önemli insani yardım programı ile 2022 yılının başına kadar sürdürme kararı aldı.
https://p.dw.com/p/3nAci

2) Deutsche Welle:
Gazeteci Can Dündar'ın MİT TIR'ları davasında "casusluk" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına Alman hükümetinden gelen tepkiye Türkiye’nin yanıtı gecikmedi.
https://p.dw.com/p/3nAKI

3) Deutsche Welle:
Yunanistan, Türkiye’nin Oruç Reis gemisinin doğalgaz sondaj faaliyetlerini Antalya Körfezi ile sınırlandırma kararını olumlu karşıladı. Yunanistan Göç Bakanı Yorgo Kumutsakos, Skai televizyonuan yaptığı açıklamada "Bu olumlu bir gelişme" dedi.
https://p.dw.com/p/3n9cl

4) Amerika'nın Sesi:
Başkan Donald Trump, 740 milyar dolarlık savunma bütçesi yasa tasarısını veto etti. Tasarı her iki partinin de güçlü desteğiyle Kongre’den geçmişti. Trump’ın vetosuyla birlikte ABD’de her yıl Kongre’den geçen tasarının 60 yıldır ilk kez yasalaşmaması ihtimali belirdi.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/trump-savunma-butce-yasasini-veto-etti/5711154.html?__twitter_impression=true

5) Euronews:
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) uzun seneler iç çatışmalara sahne olan Sudan'ın Darfur bölgesindeki BM-Afrika Birliği barış gücü askerlerini ülkenin geçiş hükümeti, Rusya ve bazı Afrika ülkelerinin baskısı sebebiyle çekeceğini duyurdu.
https://tr.euronews.com/2020/12/23/bm-guvenlik-konseyi-sudan-daki-bar-s-gucu-askerlerini-2021-de-cekme-karar-ald

6) Reuters:
ABD, İranlıların ABD'li seçim yetkililerini tehdit eden bir web sitesi oluşturduğundan şüpheleniyor.
https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN28X2M4?__twitter_impression=true

7) Euronews:
Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında çıkamaza giren 'Brexit sonrası ticaret anlaşması' müzakerelerinde çözüm yolunun göründüğü belirtildi.
https://tr.euronews.com/2020/12/23/ab-yetkilisi-londra-ile-bruksel-aras-ndaki-brexit-muzakerelerinde-anlasma-cok-yak-n