Yabancı basın haber özetleri - 21 Aralık 2020 Pazartesi

21 ARALIK 2020, PAZARTESİ
HABER ÖZETLERİ – YABANCI BASIN



1) Deutsche Welle:
İngiltere’nin başkenti Londra ve ülkenin güneydoğusunda son dönemde tespit edilen yeni vakaların mutasyon geçirmiş yeni bir koronavirüs türünden kaynaklandığının açıklanmasının ardından Hollanda ülkeden uçuşları bu sabahtan itibaren yasaklamıştı. Belçika’nın da bu gece yarısından itibaren İngiltere’den uçuşları yasakladığı bildirildi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo yasağın en az 24 saat geçerli olacağını duyurdu. İtalya, Avusturya ve Fransa'nın da uçuş yasaklarını değerlendirmeye aldığı bildirildi.
https://p.dw.com/p/3myUC

2) Euronews:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını bildirdi.
https://tr.euronews.com/2020/12/20/bakan-koca-dan-yeni-tur-koronavirus-onlemi-4-ulkeden-turkiye-ye-ucuslar-durduruldu

3) Euronews:
Fransa'da yapılan bir anket, halkın yüzde 60'a yakınının, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Jean Castex'ten memnun olmadığını ve ikilinin popülaritesinin düştüğünü ortaya koydu.
https://tr.euronews.com/2020/12/20/fransa-da-halk-n-yuzde-60-popularitesi-dusen-cumhurbaskan-macron-dan-memnun-degil

4) Amerika'nın Sesi:
ABD’de 20 Ocak’ta görevi Başkan Donald Trump’tan devralacak 3 Kasım seçimlerinin galibi Joe Biden’ın Beyaz Saray genel sekreteri olacağını açıkladığı Ron Klain, geçen hafta ortaya çıkan büyük çaplı siber saldırıya verilecek yanıtın sadece yaptırımlarla sınırlı kalmayacağını bildirdi.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/bidenin-siber-saldiri-yaniti-yaptirimla-kisitli-olmayacak/5706700.html?__twitter_impression=true

5) Amerika'nın Sesi:
ABD’de Cumhuriyetçi ve Demokratlar'ın Cumartesi gecesi geç saatte 900 milyar dolarlık Corona virüsü yardım paketi metindeki anlaşmazlıklardan birini daha çözmesi, paketin Pazar günü Kongre'de kabul edilmesi umutlarını arttırdı. Merkez Bankası FED’in pandemiyle mücadele için sunduğu kredi programları konusundaki tartışmaların sonuçlandığı belirtildi.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/kongre-yardim-paketinde-uzlasmaya-bir-adim-daha-yaklasti/5706550.html?__twitter_impression=true