Türkiye gündemi haber özetleri - 5 Mart 2021 Cuma

05.03.2021, CUMA
HABER ÖZETLERİ

 

 

1- Milli Savunma Bakanı Akar'dan helikopter kazasına ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor" dedi.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202103051043955259-milli-savunma-bakani-hulusi-akardan-helikopter-kazasina-iliskin-aciklama

 

2-ABD’den Çin ve Rusya’ya karşı yığınak
Joe Biden yönetimi, ABD’nin geçici ulusal güvenlik strateji belgesini yayımladı. Washington yönetimi askeri varlığını yükselen rakibi Çin ve Rusya’ya karşı Pasifik bölgesi ile Avrupa’da artıracak. Belgede “Ortadoğu’da ABD menfaatlerini korumak için gerekli miktarda kuvvet bırakacağız” deniliyor.
https://www.yenisafak.com/dunya/abdden-cin-ve-rusyaya-karsi-yiginak-3602211

 

3-ABD Başkan Yardımcısı Harris ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü: 'İran'a karşı iş birliği' vurgulandı
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki iş birliğini vurguladı.
https://tr.sputniknews.com/abd/202103051043955776-abd-baskan-yardimcisi-harris-ile-israil-basbakani-netanyahu-telefonda-gorustu-irana-karsi-is

 

4- Rus Dışişleri'nden Almanya'ya: Rus gazeteciler için normal çalışma koşullarını sağlayın
Berlin yönetimini Rus basın kuruluşlarının Almanya'da çalışması için gereken normal koşulları sağlamaya davet eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, aksi halde Moskova'nın Alman gazetecilere karşı sert misilleme önlemleri alacağını vurguladı.
https://tr.sputniknews.com/rusya/202103051043955559-rus-disislerinden-almanyaya-rus-gazeteciler-icin-normal-calisma-kosullarini-saglayin

 

5- Şehit Korgeneral Erbaş, FETÖ ile mücadeleye ve İHA'ların geliştirilmesine büyük destek verdi
Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, FETÖ ile mücadeleye ve insansız hava araçlarının geliştirilmesine destek verdi.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/sehit-korgeneral-erbas-feto-ile-mucadeleye-ve-ihalarin-gelistirilmesine-buyuk-destek-verdi/2165357

 

6- ABD, PKK bölgesine 'Avenger' gönderdi!
Irak’taki saldırıları bahane eden ABD yönetimi Suriye ve Irak’taki işgalini derinleştiriyor. ABD basını, Pentagon’un iki ülkeye hava savunma sistemi kurduğunu yazdı. Amerikan Forbes sitesinde yayınlanan bir rapora göre, ABD Irak’ta konuşlandırılan askerlerini korumak için bölgeye kısa menzilli “Avenger” hava savunma sistemi yerleştirecek.
https://www.haber7.com/dunya/haber/3074571-abd-pkk-bolgesine-avenger-gonderdi

 

7- Gübre desteği iki katına çıkarıldı
Çiftçilere 2020 yılına ilişkin tarımsal destekleme ödemeleri daha yapılmadan, gübre desteği iki katına çıkarıldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/gubre-destegi-iki-katina-cikarildi-haberi-613219

 

8- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomik İş Birliği Zirvesi'nde önemli açıklamalar
Erdoğan, "Kardeşimiz Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını destansı bir şekilde kurtarmış, bölgede yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Bu süreçte de teşkilat olarak Azerbaycan ile tam dayanışma içinde olacağımıza inanıyorum" dedi.
https://www.ortadogugazetesi.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-dan-ekonomik-is-birligi-zirvesi-nde-h33141.html

 

9- Ankara'dan New York'taki 'Stop Erdoğan' ilanına soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, New York'taki 'Stop Erdoğan' ilanları hakkında soruşturma başlattı.
https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/040320216

 

10- Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi, HDP Şırnak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti
Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes - Brown, Şırnak’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) il başkanlığını ziyaret etti.
https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/040320215

 

11- Neçirvan Barzani: Irak’ın ABD’ye ihtiyacı var
Neçirvan Barzani, ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlu olduğu Ayn Esad üssüne yönelik roketli saldırıyı kınayarak, “Irak’ın ABD ve Uluslararası Koalisyon’un devamlı yardımına ihtiyacı var” dedi.
https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/040320213