Türkiye gündemi haber özetleri - 25 Mayıs 2021 Salı

25 MAYIS 2021, SALI
HABER ÖZETLERİ

 

 

1-Soylu'dan Peker'in iddialarına yanıt: Hedef Türkiye
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda bulunduğu iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202105241044577063-bakan-soylu-canli-yayinda-sorulari-yanitliyor/

 

2-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tarihinde ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye İHA ihraç edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'ya yapılacak Bayraktar TB2 SİHA ihracına ilişkin, "Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir." dedi.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/cumhurbaskani-erdogan-turkiye-tarihinde-ilk-kez-nato-ve-ab-uyesi-bir-ulkeye-iha-ihrac-edecek/2252690

 

3-Ruhani: Amerikalıların nükleer anlaşmayı ihlal eden tüm yaptırımları kaldırmaktan başka seçeneği yok
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmayı ihlal eden tüm yaptırımları kaldırmaktan başka seçeneği olmadığını belirtti.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ruhani-amerikalilarin-nukleer-anlasmayi-ihlal-eden-tum-yaptirimlari-kaldirmaktan-baska-secenegi-yok/2252930

 

4-Rusya, Yeni START anlaşması kapsamına giren ABD ve kendi elindeki silah sayısını açıkladı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (Yeni START) kapsamına giren Rusya ve ABD'deki silah sayısını bildirdi.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/rusya-yeni-start-anlasmasi-kapsamina-giren-abd-ve-kendi-elindeki-silah-sayisini-acikladi/2252898

 

5-Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı, yerine Semih Tümen atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202105251044578007-merkez-bankasi-baskan-yardimcisi-oguzhan-ozbas-gorevden-alindi-yerine-semih-tumen-atandi/

 

6-KGB zorla indirilen uçaktaydı
Belarus tarafından zorla indirilen Ryanair uçağında KGB ajanlarının olduğu ve gözaltına alınan muhalif gazeteci Roman Protaseviç’in idam cezasıyla karşı karşıya olduğu iddia edildi. Dünyayı karıştıran, uçağı zorla indirme talimatını da bizzat Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun verdiği belirtildi. Gelişme, “devlet destekli hava korsanlığı” olarak değerlendirildi.
https://www.yenisafak.com/dunya/kgb-zorla-indirilen-ucaktaydi-3634898

 

7-İmralı’nın tutanakları Pensilvanya’ya gönderilmiş
FETÖ, PKK’nın ele başı Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı Cezaevi’ne geçici görevlendirmelerle örgüt elemanlarını yerleştirdi. Öcalan’ın konuşma tutanakları tek tek ele geçirilip ABD’ye taşındı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imralinin-tutanaklari-pensilvanyaya-gonderilmis-6449002/

 

8-Terörist McKenzie: ABD İran’ı kontrol etmek için bölgede kalacak
Centcom teröristlerinin elebaşı General McKenzie, Amerika İran’ı kontrol altına alabilmek için bölgede askeri varlığını sürdüreceğini belirtti.
https://tr.farsnews.ir/defence/news/14000303000913

 

9-Reuters: Erdoğan, 20'ye yakın ABD'li şirket yöneticisiyle görüşecek
Reuters'ın Türk yetkililere dayandırdığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü yaklaşık 20 ABD'li şirket yöneticisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Görüşmede Türkiye'deki yatırım olanakları ele alınacak.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/reuters-erdogan-20ye-yakin-abdli-sirket-yoneticisiyle-gorusecek-1838860

 

10-Gaziantep'te Çin'i korkutan cadde: 45 ülkeye ihracat yapıyorlar
Gaziantep’te ayakkabı ve terlik sektörünün kalbinin attığı yer olan Nizip Caddesi günlük 2 milyon çift üretimi ve 45 ülkeye ihracatıyla dünya piyasasında Çinli firmaların en büyük rakibi olarak yer alıyor.
https://www.haber7.com/foto-galeri/68826-gaziantepte-cini-korkutan-cadde-45-ulkeye-ihracat-yapiyorlar