Türkiye gündemi haber özetleri - 13 Mart 2021 Cumartesi

13 MART 2021, CUMARTESİ
HABER ÖZETLERİ

 


1-DSÖ: 335 milyondan fazla aşı uygulandı ve aşıdan dolayı hiç kimse ölmedi
Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde 335 milyondan fazla COVID-19 aşısının uygulandığını ve aşıdan dolayı hiç kimsenin ölmediğini duyurdu.
https://www.dunya.com/dunya/dso-335-milyondan-fazla-asi-uygulandi-ve-asidan-dolayi-hic-kimse-olmedi-haberi-614240

 

2-Bakan Soylu: Hakkari'de 7 ton 420 kilo asetik anhidrit ele geçirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Yüksekova'da yaklaşık 4 ton eroin üretimine yetecek miktarda 7 ton 420 kilo asetik asit ele geçirildiğini bildirdi. Terörün en büyük finans kaynağına darbe vurmaya devam ettiklerini belirten Soylu, "Yaklaşık 4 ton eroin üretimine yetecek miktarda 7 ton 420 kilo asetik anhidrit ele geçirildi. Tebrikler Hakkari Emniyet." ifadelerini kullandı.
https://www.ortadogugazetesi.com/gundem/bakan-soylu-hakkari-de-7-ton-420-kilo-asetik-anhidrit-ele-gecirildi-h33819.html

 

3-Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli liman haline geldiği gözlenmektedir. FETÖ mensupları bu ülkede serbestçe dolaşabilmekte, FETÖ iltisaklı sözde STK’lar Yunanistan’daki firari FETÖ mensupları için yardım faaliyeti yürütebilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
https://www.dunya.com/gundem/disisleri-bakanligindan-yunanistana-tepki-haberi-614241

 

4-İran ve Rusya yaptırımlara karşı el ele
İran Dışişleri Bakanlığı, İran ve Rusya arasında imzalanan karşılıklı işbirliği anlaşmasının 20. yıldönümü dolayısıyla bir bildiri yayımladı.
https://tr.farsnews.ir/world/news/13991222000376

 

5-BAE İsrail’le askeri anlaşma imzaladı
BAE savunma teknolojileri grubu EDGE Perşembe günü İsrail’de hava uzay alanında faaliyet yürüten İsrailli bir firma ile bir anlaşma imzaladı.
https://tr.farsnews.ir/defence/news/13991222000372

 

6- İran'a ait konteyner gemisine Akdeniz'de saldırı
İran'da devlete bağlı Gemicilik Şirketinin Sözcüsü Ali Giyasiyan, yerel basına yaptığı açıklamada, Avrupa'ya giden bir ticari konteyner gemisine 10 Mart'ta patlayıcı maddeyle "terörist" saldırı düzenlendiğini söyledi.
https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/iran/12032021

 

7- Erdoğan: Ekonomik reform paketimiz, Türkiye’yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içeriyor.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/erdogan-ekonomik-reform-paketimiz-turkiye-yi-gelecege-guvenle-tasiyacak-somut-ve-cozum-odakli-politikalar-iceriyor/2173804

 

8- “Daha fazla ülke Çin aşılarının güvenliği ve etkinliğini kabul ediyor”
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çin tarafından geliştirilen Covid-19 aşılarının güvenliği ve etkinliğinin her geçen gün daha fazla ülke tarafından kabul gördüğünü belirtti.
https://www.criturk.com/daha-fazla-ulke-cin-asilarinin-guvenligi-ve-etkinligini-kabul-ediyor

 

9- CHP’li Ünal Çeviköz, Mısır’a bir heyet gönderilmesi amacıyla Mısır tarafına bildirimde bulunduklarını söyledi.
CHP'li Ünal Çeviköz, Mısır’a bir heyet gönderilmesi amacıyla Mısır tarafına bildirimde bulunduklarını söyledi. Çeviköz, "CHP heyeti olarak önümüzdeki haftalarda Mısır’a ziyaret olabilir. Öyle bir gelişme bekliyorum" ifadelerini kullandı.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202103131044020385-chpli-cevikoz-chp-heyeti-onumuzdeki-haftalarda-misira-gidebilir

 

10- Kemal Kılıçdaroğlu: Bunların ekonomide reform yapacak halleri yok, dağılmış vaziyetteler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıkladığı 'Yeni Ekonomi Reformu'na tepki gösterdi. İktidarın 23'üncü kez reform paketi açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı? Yok. Peki bu pakette saraylarla ilgili tek cümle bir tasarruf var mı? Yok. Bunların ekonomide reform yapacak halleri de yok. Dağılmış vaziyetteler" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kemal-kilicdaroglu-saraylardan-reformlar-ancak-bu-kadar-olabiliyor-6310719

 

11- Andımız okunmayacak, madalyada Ata’mız olmayacak
Danıştay 8. Dairesi, 2018’de “Andımız kaldırılamaz” dedi. MEB itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Daire’nin kararını iptal etti. Andımız artık okullarda okunmayacak. Danıştay devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasını da yine çıkarma kararı aldı
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/andimiz-okunmayacak-madalyada-atamiz-olmayacak-6311085

 

12- Türkiye’den Avrupa Parlamentosu kararlarına tepki: Reddediyoruz
Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Suriye ihtilafının 10. yılı vesilesiyle kabul edilen kararda ülkemize ilişkin asılsız iddiaları reddediyoruz. Bu karar da AP’nin Türkiye’ye karşı önyargılı ve dürüstlükten uzak yaklaşımını gözler önüne sermektedir” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiyeden-avrupa-parlamentosu-kararlarina-tepki-reddediyoruz-6311175