Ferit İlsever

1946 İstanbul doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Makine Mühendisi olarak mezun oldu.  Kısa bir süre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarında bilimsel sosyalizmi benimsedi. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi, bu kulüpler ad değiştirdikten sonra da Dev-Genç üyesi.  Aynı zamanda Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Üsküdar ilçe örgütü üyesiydi.
1965-69 yıllarında İTÜ’deki öğrenci hareketinin önderlerindendi. Sosyalist hareketteki bölünme sırasında Milli Demokratik Devrim (MDD) saflarında yer aldı.
İşçi-Köylü gazetesinde, Proleter Devrimci Aydınlık, Halkın Sesi dergilerinde ve 1978’deki günlük Aydınlık gazetesinde çalıştı. Bir süre Aydınlık’ın yöneticiliğini yaptı. 12 Mart döneminde Türkiye İhtilalci İşçi-Köylü Partisi (TİİKP) davasında yargılandı. Mamak Cezaevi’nde hapis yattı. Daha sonra Türkiye İşçi-Köylü Partisi (TİKP) Ankara İl Başkanlığı görevinde bulundu. 1988 yılında Sosyalist Parti (SP) kuruluş çalışmalarına katıldı. SP’nin Genel Başkanlığına seçildi. Bu dönemde SP işçi sınıfının 89' Bahar Eylemlerine, Zonguldak madencilerinin 45 günlük büyük mücadelesine ve genel greve önderlik etti.

Daha sonra haftalık 2000’e doğru dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapmanın yanı sıra, İşçi Partisi Genel Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

Aydınlık Yayın Grubu Başkanı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

Türkiye’yi soykırımcı ilan etmek isteyen emperyalist batıya karşı “Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır” diyerek ülkemizde ve Avrupa başkentlerinde mücadele veren, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş’ın başkanlığında 2005 yılında kurulan Talat Paşa Komitesi’nde Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Talat Paşa Komitesi, Ermeni soykırımı yalandır demeyi suç sayan başta İsviçre,  Almanya ve Fransa'da toplantılar yaparak Avrupa kamuoyunu uyaran eylemler düzenledi.

Gazete ve dergilerde çıkan makale ve incelemelerinin yanı sıra, Kaynak Yayınları’ndan 28 Şubat dönemi öncesi çıkan “Cumhuriyet Devrimi Kanunları”, Türkiye’deki gladyo yapılanmasını anlatan “Kontrgerilla 1-2-3” ve Ergenekon tertibini anlatan “İşçi Partisi Neden Hedefte” adlı kitapları yayımlanmıştır.

9. Olağan Genel Kurultay'da Merkez Karar Kuruluna seçilmiştir. Halen Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.