Yunus Soner: TSK Bandosu, Fırat Kalkanı için ileri

ABD Devlet Başkanlığına seçilen Trump beklesin. Şam’da tanığı olma onuruna eriştiğim tarihi konser daha heyecan verici ve Türkiye’nin geleceği için daha belirleyici. Aydınlık Gazetemiz ayrıntılı bir şekilde haberini yaptı. Yaşasın bu aydınlık!

 

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi İnci Özdil 17 Kasım’da Şam’da Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’nı yönetti. Konserde, Vatan Partisi gençlik örgütü olan, Öncü Gençlik yöneticisi Onurcan Çağatay trompet sanatçısı olarak solo bölümleri üstlendi. Onlar efsane yazdı, propaganda bürosu üyesi Beste Gül Öneren o efsaneyi belgesel haline getirecek. Yayınlanacağı günü iple çekiyoruz.

 

 

FIRAT KALKANI SENFONİSİ

 

Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri PKK/PYD’ye ve onu kara gücü olarak kullanan ABD’ye karşı ilerliyor. TSK bu harekatla Suriye’nin de toprak bütünlüğünü koruyor.

 

Eş zamanlı olarak, Suriye Kültür Bakanlığı’na bağlı olan orkestra, Şam’ın merkezinde Köçekçe’yi, yani horon ve zeybek melodileri barındıran besteyi seslendiriyor!

 

Vatan Partisi’nin heyeti, konser öncesi Kültür Bakanı tarafından kabul ediliyor. Bakan hemen öncesinde, Cumhurbaşkanlığında özel toplantıya katılmış. Yani konsere Suriye Devleti bizzat destek veriyor. Buradan çıkan sonuç, Şam’ın tüm polemiklere rağmen açık kollarla Ankara’yı beklediği. Suriye basının konsere geniş yer vermesi de bunu gösteriyor.

 

 

TERÖRLE MÜCADELEDE ÖNCÜ: VATAN PARTİSİ

 

Konser afişini tekrar dikkatle inceleyiniz. Orada konserin iki düzenleyicisi belirtilmiş. Sağ alt köşede Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası. Sol altta ise Vatan Partisi!

 

Vatan Partisi’nin Suriye ziyaretlerini tüm dünya konuşuyor. Bu ziyaretlere bazen Mustafa Kemal’in askerleri, bazen de Mustafa Kemal’in orkestra şefleri liderlik ediyor.

 

 

SURİYE ERMENİSİ BİR VATANSEVER: MİSAK BAĞBUDARYAN

 

Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’nın şefi Misak Bağbudaryan, bu konserin kahramanı. Bağbudaryan Ermeni kökenli. Ailesi, emperyalizmin coğrafyamızda çıkardığı son büyük kışkırtmada göç etmiş. Birçok müzisyenin tersine Misak bey, Suriye’yi terk etmeyi reddediyor. “Burası vatanım”, diyor. “Suriye Devleti beni okuttu, ben müzikle vatanıma ve savaşına destek vermeliyim” diyor. Ve Misak bey, bunun için orkestrasını bir Türk şefin yönetimine sunuyor!

 

Misak Bey daha önce Türkiye’de konser yönetmiş. Adana Mutabakatı çerçevesinde. Suriye’nin Türkiye’ye PKKlıları teslim ettiği mutabakat.

 

 

KONSERE HAVAN TOPU

 

İçeride orkestra gümbür gümbür horondan Beethoven’e eserleri seslendirirken, dışarıda havan topları düşüyor. Konser heyeti önemsemiyor, çünkü başarıya odaklı. Kendine güveni büyük. Temsil ettiği milletin gücünü biliyor. Ama işte çıplak gerçek ortada: Bugün Suriye’de havan topları, Türkiye-Suriye kardeşliğine ve Fırat Kalkanı’na karşı atılmaktadır.

 

 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ARMONİ MIZIKASINA ÇAĞRI

 

TSK’nın bandosuna çağrıda bulunuyoruz. Suriye Kültür Bakanlığı ile iletişim kurun. Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası, sizinle ortak bir konser vermeye hazır. Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, TSK ile birlikte gerici ve bölücü terörle mücadeleye hazır. Rusya ve İran’ın Silahlı Kuvvetleri bu mücadeleye desteğe hazır.

 

En önemlisi: Misak Bağbudaryan ve 60 kişilik tüm orkestrası, Türkiye’yi kucaklamaya hazır. Açılan bu kollara kavuşmayı reddedeni Türk Milleti tarihe gömer.  

 

 

Yunus Soner / 19 Kasım 2016, Aydınlık