Yunus Soner: Atlantik Avrasya'ya Rubin Dugin'e karşı

Türkiye Atlantik ve Avrasya güçlerinin çatışmasına sahne oluyor. Bu çatışmanın en iyi izleneceği yer, gazetemiz Aydınlık’ın sayfaları. Aydınlık’ın sayfalarında çatışmanın dumanlarını bile hissedebilirsiniz. 


Aydınlık gazetesinin sayfalarında iki önemli isim karşı karşıya geldi:


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin ve ABD’de Pentagon’a yakın olan, Irak işgalinde görev almış olan Michael Rubin.

 


DUGİN: 15 TEMMUZ DARBESİ CIA İŞİ


Aleksandr Dugin, Aydınlık Gazetesi’nde 26 Ekim’de yayınlanan röportajında şunu söylemişti: “Darbe girişiminin arkasında jeopolitik bir ajanda vardı. Çünkü FETÖ’nün merkezi ABD’de bulunuyor ve arkasında CIA ajanları var.”


Yanıt, Rubin’e yakın sayabileceğimiz Metin Gürcan’dan geldi. Gürcan Al Monitor’da şunları yazdı: “MİT, Jandarma, TSK ve Savunma Bakanlığı'nın tepe noktalarında ortaya çıkan boşlukları Perinçekçiler gurubu doldurmaya çalışıyor. Laikliğe sadık, dışa mesafeli, aşırı milliyetçi, sosyalist, ABD ve Batı karşıtı, Rusya yanlısı ve Avrasyacı Vatan Partisi, Tayyip Erdoğan'ın paralel devleti tasfiye etmekte ve PKK ile mücadelede en güvendiği kurum haline geldi.” (Aydınlık, 17 Ekim 2016)

 


RUBİN: PERİNÇEK ERDOĞAN’I ÖLDÜRECEK


Rubin’den Gürcan’a destek şu ifadelerle geldi: “Perinçek grubunun Erdoğan’a suikast düzenleyeceği yönünde söylentiler var. Perinçek ve grubu, düşmanlarını temizletmek için Erdoğan’a destek veriyor gibi görünüyor. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, Türkiye tarihinde insanlar ve hareketler her zaman intikam almaya yeltenmiştir.” 


Dugin ise röportajında sanki bu hamleyi öngörmüş gibi, şu ifadeyi kullanmıştı: “ABD hem içeride, hem de dışarıda faaliyet gösteren ağlarıyla bu soruşturmayı (FETÖ kastediliyor, YS) saptırabilir.” 

 


DUGİN: TÜRKİYE  İÇİN ÇÖZÜM KEMALİZM


Dugin şu yanıtı verdi: “Erdoğan’ı kurtaracak tek olanak, Kemalist yaklaşım.” Röportajı, TRT yayımladı. 

 


RUBİN’DEN ATAK: PERİNÇEK GÖLGE SAVUNMA BAKANI  


Rubin ise, “bugün Perinçek gölge Savunma Bakanı konumuna geldi” diyerek, Erdoğan’la Perinçek arasında silahlı çatışma beklediğini yazdı. (Aydınlık, 3 Kasım 2016)

 


DUGİN: BERABER MUSUL VE BÖLGEDEN ABD’Yİ ATALIM RUBİN: TÜRKİYE MUSUL’A KARIŞMAMALI


Dugin, “Musul’daki faaliyetlerimizi koordine etmeliyiz, ABD tüm bölgeden atılmalı” derken Rubin, Türkiye’nin Musul’a müdahil olmasına kesin dille karşı çıkıyordu. 

 


FOREİGN AFFAİRS’DE BEYAZ BAYRAK


Gönül Tok ve Ömer Taşpınar, ABD’nin en etkili dergilerinden Foreign Affairs’e yazdıkları makalede beyaz bayrak çekiyor. Yazarlara göre “İslamcılar ve Kemalistler arasındaki ittifakın Türkiye’yi Batı’dan koparması muhtemel”. (Aydınlık, 3 Kasım 2016) 


Rubin ve Dugin, sadece iki cephenin birer sembol ismi. Başka isimler de var.

 


RUBİN’İN DOSTLARI


Son analizinde ekonomik krize umut bağlayan Stratfor ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı; Vatan Partisi’nin Suriye temaslarını TBMM kürsüsünde sorgulayan İdris Balüken; TSK’nın hendeklere gömdüğü ve panik eylemlerine başlayan PKK, bu cephenin diğer isimler. 

 


DUGİN’İN DOSTLARI


Bunların karşısında ise, Türkiye’ye görüşme sinyali veren Suriye Uzlaşma Bakanı Ali Haydar (Aydınlık, 1-2 Kasım 2016); hem silahlı, hem de ekonomik teröre karşı işbirliğini başlatan Rusya; Irak krizinde arabuluculuk öneren İran duruyor.


En başa ise, tüm provokasyonlara rağmen Türkiye’nin bağımsızlığı ve birliği için yan yana gelen milli güçleri yazmak gerek. 

 

 

Yunus Soner / 5 Kasım 2016, Aydınlık