Serhan Bolluk: HDP varsa işçi yok

İzmir’deki 1 Mayıs düzenleyicileri tabanlarındaki on binlerce işçinin öfkesine rağmen nasıl böyle pervasızca davranabiliyor? 1 Mayıs’ımızı nasıl bu hale getirebiliyor?

 

İzmir’de 1 Mayıs’ın dersi bu. Artık iyice ufalsa da, HDP korteji daha uzaktan görününce işçiler alanı hızla terk ediyor. Tek Gıda ya da Türk Metal üyesi, isterse DİSK Genel İş üyesi olsun. Fark etmiyor, sınıf refleksi büyük bir kesinlikle işliyor.

 

 

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ İÇİN ŞEHİT OLANLAR

 

İzmir’deki kutlama, ilân edilen başlama saatinden önce ve yürüyüş kollarının yarısı alana girmemişken banttan okutulan İstiklâl Marşı ile başladı.

 

Alan dolduktan sonraysa “Demokrasi, sosyalizm, özgürlük şehitleri için” saygı duruşu, ardından da Enternasyonal Marşı... Güneydoğu ve Suriye’deki vatan savaşımızda daha yeni şehitler verdik. Gece huzurlu uyuyalım, Hakkâri’den Edirne’ye çocuklarımız okuluna rahat gidebilsin, işimiz gücümüz olağan koşullarda yürüsün, en önemlisi de vatanımız bölünmesin diye askerimiz, polisimiz, korucumuz şehit oluyor. Onlar için saygı duruşu nerede?

 

PKK ve vatansız sol tamam. FETÖ’nün hatırı kalır mı? Mikrofonu eline alan saydırdı. “KHK’larla işten atılan on binlerce kamu görevlisi” cümlesini belki 10 kez dinledik.

 

EMEK MÜCADELESİ VE PİYONLARLA SAVAŞ

 

Mitingden önce tertip komitesini uyardık. Vatan Partisi İzmir işçi sendika sorumlusu Talat Özdemir arkadaşımız uzun uzun anlattı. Tam da jetlerimiz Irak ve Suriye’de PKK’yı bombalarken, tanklarımız sınır boyunda ABD tanklarıyla karşı karşıya gelmişken, 1 Mayıs’ı nasıl kutlamamız gerektiğini net biçimde ortaya koydu. Vatan mücadelesiyle emek mücadelesinin nasıl bütünleştiğini açıklıkla ifade etti.

 

Fayda etmedi. Yangından mal kaçırır gibi okutulan İstiklâl Marşı dışında kürsüden yapılan duyuru ve konuşmaların tamamı PKK ve FETÖ içindi.

 

 

CHP’NİN SORUMLULUĞU

 

Her iki terör örgütü de darbe üstüne darbe yiyor. HDP korteji ufala ufala birkaç yüz kişiye düşüyor. Peki İzmir’deki 1 Mayıs düzenleyicileri tabanlarındaki on binlerce işçinin öfkesine rağmen nasıl böyle pervasızca davranabiliyor? 1 Mayıs’ımızı nasıl bu hale getirebiliyor? Senede bir gün de olsa PKK ve FETÖ’ye alan açabiliyor?

 

Büyükşehir dahil belediyelerin büyük çoğunluğunu elinde tutan ve İzmir’in en büyük işvereni olan CHP’nin sorumluluğu büyük.

 

Piyonlarını kollayarak ABD’ye yaranma üstüne kurulu politikalarda ısrarlılar. Selahattin Demirtaş’tan medet ummaktan, 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde “Abdullah Gül’ü yüzde 49’un adayı yapalım”a kadar vardılar.

 

Seçmendeki haksızlığa karşı tepkiyi bile bunun için kullanıyorlar. Belki farkındalar belki değiller ama milletten çok büyük bir hızla kopuyorlar. Çevreleri Gündoğdu’daki kürsünün çevresi gibi boşalıyor. Ancak bizim son sözümüz işçi ve memur konfederasyonlarının İzmir’deki yöneticilerine. 1 Mayıs, emekçi bayramı sayın yöneticiler. Kendinizi emekçilere beğendirmek zorundasınız. PKK, FETÖ ya da CHP’ye değil. Hele bir bu çizgiye girin, elbirliğiyle Gündoğdu’yu nasıl coşturuyoruz görelim.