Meltem Ayvalı: Diyarbakır annelerinin CHP’ye iyiliği

Demirtaş için Edirne Cezaevi yollarını aşındıran ABD Sözcüsü Sezgin Tanrıkulu’nu koluna takıp annelerin karşısına çıkmak kadar ayıptır

Diyarbakır anneleri 550 gündür isyanda. Vatan ve evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 212’ye yükseldi. 24 anne evladını PKK/HDP’den kurtardı. Diyarbakır annelerine Şırnak anneleri, Hakkari anneleri, Van anneleri, İzmir anneleri eklendi. Sınırlar aşıldı, Ayşegül annenin çığlığı Maide annenin çığlığıyla birleşti.

 

Tarihi isyana toplumun her kesiminden destek yağdı. Kadınlar, gençler, öğretmenler, avukatlar, sanatçılar, kitle örgütleri, siyasi partiler destansı direnişe omuz verdi. Vatan Partisi yanlarına ilk koşan, seslerini Türkiye’ye duyurandı. Milletin yüreği annelerle beraberdi. “Millet İttifakı” ise onları görmezden gelmeyi tercih ediyor, tabanda eylemi karalıyor ve etkisizleştirmeye çalışıyordu. Çünkü eylemin hedefinde CHP ve İyi Parti’nin ittifak ortağı HDP vardı. Erdoğan’ı devirmek için şeytanla bile işbirliği yapmaya gönüllü olanlar PKK’nın, Amerika’nın kucağına düşmüştü. Biden’dan iktidar beklediler; kurucu değer ve iddialarından uzaklaşmakla kalmadılar milletimizin, kendi insanımızın acılarına da yabancılaştılar.

 

Türkiye’nin tepkisini “idare edecek” güçleri kalmamış olsa gerek, pes ettiler. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aylar sonra Diyarbakır annelerini ziyaret etti. İşin aslı, Tahir Elçi davasına gitmişti. Yani geçiyordu uğradı. Yine de olumlu buluyorum. CHP’nin nöbet çadırını ziyaret etmek zorunda kalması Diyarbakır annelerinin başarı hanesine yazılmalıdır.

 

Çadırdan iki farklı görüntü yansıdı. Bir videoda aileler nezaketle karşılıyor, teşekkür ediyor ve CHP heyetine dertlerini anlatıyor. Diğerinde ise yüreği yanan anne ve babalar sitemle “Aylardır neden gelmediniz?” sorusunu soruyor. İki görüntü de gerçektir. İki görüntü de davamızın ve insanlığımızın büyüklüğünü gösterir. Annelerimiz her zaman yaptığını yapmış ve “başım gözüm üstüne” demiştir, geleni geri çevirmemiştir. Tepki gösterenler de CHP’ye büyük bir iyilik yaparak “HDP’den elinizi çekin, HDP’den desteğinizi çekin” uyarısında bulunmuştur. HDP’den desteğinizi çekin ki terörün kökünü hep birlikte kurutalım, evlatlarımızı hep birlikte kurtaralım. CHP’yi debelendiği çukurdan kurtaracak olan formül de işte budur. Ve Diyarbakır anneleri işte bu kadar samimidir, bu kadar insancıldır, o eylem işte bu kadar gerçektir ve bu kadar bilinçlidir!

 

Peki, CHP bu ziyaretten ders çıkardı mı? Sanıyoruz ki hayır. Özgür Özel, Diyarbakır annelerini ziyaret açıklamalarında bile PKK ve HDP’yi ağzına al(a)madı. Sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Siyaset ve Parlamento hiçbir annenin acısına kayıtsız kalmamalı gözyaşlarını dindirmek için devrede olmalıdır.”

 

Annelerin canını acıtan kim? 13-14 yaşındaki çocukları dağa kim götürdü? Gözyaşlarını dindirmek için ne yapılmalı? Çocukları kaçıranlar Parlamentoda hala ne arıyor? Hiçbirinin cevabı yok.

 

Vallahi bravo! Bir iş bu kadar “göstermelik” olur.

 

“Terör nerden gelirse gelsin kötüdür”lere, “Darbenin her türlüsüne karşıyız”lara alıştığımız için garipsemiyoruz. Ayıptır deyip geçiyoruz.

 

Demirtaş için Edirne Cezaevi yollarını aşındıran ABD Sözcüsü Sezgin Tanrıkulu’nu koluna takıp annelerin karşısına çıkmak kadar ayıptır.

 

 

7 Mart 2021 Pazar / Aydınlık