Ferit İlsever: ABD emperyalizmi yeniliyor

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz Darbesi’nin yönetildiği merkez olarak İncirlik Üssü’ne ve NATO’ya işaret etti. Başbakan’ın açıklaması tarihi önemdedir. Çünkü 70 yıllık “Küçük Amerika” sürecinde ilk kez bir devlet yetkilisi Türkiye’ye yapılan müdahalenin arkasında ABD’nin bulunduğunu söylemektedir.


Doğrudur. Darbenin planlandığı merkezin NATO’nun ABD- Virginia’daki Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, yönetildiği karargahın ise İncirlik olduğunu ilk kez Aydınlık yazmıştır. Ama bunun hükümet tarafından açıklanması çok önemlidir. Böylece darbenin piyonu olan FETÖ’yle hesaplaşma, onun arkasındaki gerçek güce, Gladyo’ya dayanmış bulunuyor. Başbakan küresel emperyalist sistemin can damarına vurmuştur.


Suriye’nin kuzeyine Fırat Kalkanı Harekatı ve içerde PKK’yı hendeklere gömdüğümüzden beri, ABD’yle “ilan edilmemiş” ya da “adı konulmamış” bir savaş halinde olduğumuza işaret ediyoruz. Kuşkusuz içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini kavratmak ve yanlışları en aza indirmek açısından. Elbette sürecin böyle devam etmesi mümkün değildi. Ve Baş- bakan yürüttüğümüz mücadelenin adını koymuş oldu.


Evet, 70 yıllık süreçte Türkiye ilk kez devleti, milleti ve ordusuyla, hep beraber ABD emperyalizmiyle karşı karşıya gelmiş bulunuyor. Böylece Türkiye’miz emperyalizme karşı mücadelede en değerli silahı yakaladı: Millet-Ordu birliği!


Artık hedef belli, stratejimiz belli. Milli Birliğimizi bozacak hiçbir girişime izin veremeyiz. Sözde muhalefet cephesindeki “mağdur” oyunları, iktidar cephesindeki Başkanlık Sistemi, mezhep temelli girişimler vb. Hepsine noktayı koyuyoruz. Göreceksiniz, milletimiz hiç birine izin vermeyecek. Çok mutluyuz. Yarım yüz yıldır bu gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. 68’i sanki yeniden, bu kez devlet ve orduyla birlikte yaşıyoruz. Tarihimiz tanıktır: Bu gücü kimse yenemez! Amerikan emperyalizmi yenilmeye mahkumdur!

 

 

Ferit İlsever / 9 Aralık 2016, Aydınlık