Arif Doğan: Tunceli yürüyüşü izlenimleri

FETÖ’cü darbe girişiminin yıl dönümünde tüm yurtta etkinlikler yapıldı. Tunceli de konuşmalar sırasında CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder’in konuşması çok etkili oldu. Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın katledilişini kınayan konuşmasından dolayı tüm Türkiye, Ali Rıza Güder’ i konuştu.

 

Milletvekili Gürsel Erol da parlamentoda yaptığı konuşmada 550 milletvekilini Tunceli’ye “teröre karşı birlik yürüyüşü”ne davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini araması ve desteğin çok olması, CHP grup başkanlarının yürüyüşe katılmasını sağladı.

 

Vatan Partisi Tunceli İl Başkanımız Hıdır Nergiz’in yürüyüşe katılma çağrısı Tunceli ve çevre illerde yankı buldu. Birlik ve beraberlik içinde ayrıştırıcı olmayan, teröre karşı milletimizi birleştiren eylemlere nerede kim yaparsa yapsın katılırız diyerek yerimizi aldık. Vatan Partisi’ni temsilen bölge illerden de gelen üyelerimizle yürüyüşe katıldık.

 

Yürüyüşe ilişkin bir çalışma yapılmamıştı. Katılım çok düşüktü. 350 kişilik bir katılım vardı. Katılanların çoğu da dışarıdan gelmişti. Aslında CHP’nin çok sayıda ilçeden araç kaldırmak için olanakları vardı.

 

Göstermelik bir yürüyüş yapıldı demek ağır olmaz. Adalet yürüyüşünü eleştirenlere “Bakın biz asılında teröre karşı Türk bayraklarla yürüdük” demek için bir yürüyüş yapılmıştı. CHP’nin içinden gelen eleştirilere yanıt olması istendi.

 

Bu yürüyüşün fitilini ateşleyen, 15 Temmuz günü yaptığı o muhteşem konuşmayı yapan CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, geri planda tutuldu. Gürsel Erol kendini ön plana çıkarttı. Yürüyüşte bile İl Başkanı Ali Rıza Güder’e söz verilmedi.

 

Yürüyüşün sonunda kürsünün kurulduğu platforma sadece CHP’li vekiller, İl ve İlçe Başkanları, CHP’li Belediye Başkanları çağrıldı. Yürüyüşe katılan CHP dışında hiçbir siyasi parti temsilcisi ve sendikacı platforma alınmadı. Bu durum kurumlardan da tepki gördü. Yürüyüşün iyi tarafı başta Vali olmak üzere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı, Emniyet İl Müdürü’nün protokolde yerini alması oldu.