Adnan Akfırat: Kuşatma, HDP’yi kapatarak yarılır

HDP’nin kapatılması, İkinci İstiklal Savaşımızı zafere ulaştıracak çok önemli bir atak olacaktır. HDP mutlaka kapatılacaktır

HDP’nin kapatılması menzildedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun 12 Aralık günü TBMM’deki tarihi konuşması kapatma davasının hazırlandığını gösteriyor.

 

 

VATANIN BAĞRINA DÜŞMAN DAYASIN HANÇERİNİ


Türkiye, bugün Doğu Akdeniz’den, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinden askeri ve bu silahlı tehdidin tamamlayıcı cüzü olarak ekonomi üzerinden kuşatılmış durumda. ABD Türkiye’ye yaptırım kararı aldı, AB, yaptırımları 2021 Ocak’ta uygulayacağını duyurdu. İçeride ve dışarıda Türkiye karşıtları, ülkemize yatırım gelmesini önlemek için elbirliğiyle yoğun bir faaliyetteler. 

 

Kovid-19 salgının ağırlaştırdığı mevcut ekonomik sıkıntıları, hükümetin çalışmalarını engellemek için kullanmak ise bir siyaset tarzı oldu.

 

Libya’ya giden ticaret gemimize karşı uygulanan korsanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için her şeyi göze aldıklarını gösteriyor. 

 

 

PKK, ABD’NİN TÜRKİYE’YE NİZAM VERME SİYASETİNİN ENSTRÜMANIDIR


Türkiye’nin kuşatmayı yarmak için en etkili yöntemi HDP’yi kapatmaktır. Türkiye, HDP’yi kapatarak, 1974’ten bu yana dayatılan emperyalist politikanın dişlilerini kıracak ve Atlantik Sistemi’nin zincirlerinden kurtulacaktır. 

 

ABD, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Türkiye’yi hizaya sokmak için önce terörü kışkırtarak 12 Eylül rejimini getirdi. Diyarbakır Cezaevi’nin komutanı, dönemin 7. Kolordu Komutanı kıdemli Gladyo şefi Kemal Yamak’ın ebeliğiyle PKK terör örgütü imal edildi.

 

PKK, 1984’ten bu yana tam 36 yıldır ABD emperyalizminin koruması sayesinde terör uygulayabiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri iki kez askeri olarak terörü sıfırladı ancak PKK, ABD’nin 1991 Birinci ve 2001’deki İkinci Körfez Savaşları sayesinde hortlatıldı.

 

 

GLADYO CHP’Yİ KULLANARAK PKK’YI MECLİS’E SOKTU


Hiçbir devlet, teröre yasal faaliyet imkanı vermez. PKK terör örgütüne Anayasa ve yasalar çiğnenerek yasal siyaset imkanı tanınmasını sağlayan, dahası Parlamento’ya sokan ABD’nin kuvvetidir.

 

PKK’yı yasallaştırma tezgahı, ABD’nin Birinci Körfez Savaşı için Türkiye sahasını düzlemek amacıyla yapıldı. Cumhuriyet tarihindeki en büyük kırılmalardan biri olan bu operasyonun başrolünde Cumhurbaşkanı makamındaki Özal vardı. Tesadüf değil, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri de Kemal Yamak!

 

Ancak çok öğreticidir, kullanılan SHP yani bugünkü CHP oldu. Bizzat Öcalan ile pazarlık yapıp 21 milletvekilini PKK’ya verdiler. Bu sayede TBMM düzlemine çıkartılan PKK, Türkiye’nin bütün direnme çabalarını aşarak ABD’nin himayesinde yasal faaliyetini sürdürdü.

 

1999’da PKK sıfırlanmışken Gladyo, İkinci Körfez Savaşı için Öcalan’ı teslim ederek PKK’ya yeniden Parlamentoya girme imkanı sundu. Türkiye, İran, Irak ve Suriye’yi parçalayarak bölgede “İkinci İsrail”i kurmayı hedefleyen “Büyük Ortadoğu Projesi” ancak büyüyen PKK ile gerçekleştirilebilirdi. Nitekim PKK’yı iktidar ortağı konumuna çıkaran “Açılım” siyaseti de CIA marifetiyle uygulandı.

 

2011’de Suriye’nin parçalanması harekatı başlayınca PKK, aleni biçimde ABD’nin “kara gücü” yapıldı. Türkiye’nin gözünün içine baka baka 24 bin TIR silah ve yüzlerce milyon dolar verildi.

 

 

ABD’NİN BÖLGEDEKİ EN İŞLEVSEL GÜCÜ PKK’DIR


PKK’nın ABD açısından önemini idrak etmemizi sağlayan önemli bir gerçek önümüzde duruyor. 15 Temmuz darbecilerinin adı “Yurtta Sulh Konseyi” idi. Yani “PKK ile Sulh”! 

 

24 Temmuz 2015’te Türkiye’nin PKK’yı kazdığı hendeklere sokma kararlılığı, ABD’yi çileden çıkardı ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle karşılık verdi.

 

Ne mutlu ki, 15/16 Temmuz’da ABD’nin güçleri kaybetti. Türk devleti, içimize sokulmuş paralel NATO devletini tasfiye etti. Bu sayede, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla, ABD’nin terör koridoru tam ortasından yarıldı.

 

Gelelim günümüze. ABD Başkanı Joe Biden’ın Erdoğan’ı devirmek için en çok itibar ettiği “muhalefet” kuvveti PKK’dır. FETÖ’nün ezilmesinden sonra Beyaz Saray’ın siyasetinin merkezine yerleştirilmiştir.

 

ABD, Suriye’de Irak’ta daha önemlisi içimizde Türkiye karşıtı politikalarını ancak ve ancak PKK marifetiyle uygulayabilir. CHP’ye operasyon yapıp PKK ile işbirliğini kabul edecek Genel Başkan tayin edilmesi, MHP’nin bölünüp PKK ile iş tutacak milliyetçileri avlamak için İyi Parti’nin kurulması, AKP’yi bölerek çıkartılan Deva ve Gelecek Partileri’nin PKK muhafızlığı uyarıcıdır.

 

Erdoğan hükümetinin devirmek için Biden tayfasının tek çaresi olan “yaratıcı yıkıcılık” siyasetini uygulayacak biricik başıbozuk kuvvet de PKK’dır.

 

 

PKK’YA KOL KANAT GERMEK AMERİKANCILIĞIN GEREĞİ


PKK-HDP’ye kol kanat germek bugün Amerikancılığın alameti farikasıdır. Türkiye’nin akademik dünyasındaki sapkın hegemonyanın, Boğaziçi, Koç, Sabancı gibi “prestijli” üniversitelerin Sosyoloji ve Siyaset Bilimleri kürsülerinde, adi bir terör örgütü PKK’ya güzellemeler düzülmesinin izahatı da budur. Anlı şanlı Hasan Cemal’in “Bir Kadın Gerillanın Günlüğü/Delila” kitabı yazacak cüreti bulması da ancak böyle anlaşılıyor.

NED, EED, AB fonlarıyla yayın yapan gazete ve televizyonların keskin HDP-PKK savunuculuğunun gerekçesi de ABD’nin kesin talimatıdır. Zülfü Livaneli’den, Elif Şafak’a uzanan sanatçı taifesinin HDP-PKK seviciliğini besleyen iklim de ABD imalatıdır.

 

 

BULUNDU KURTARACAK BAHTI KARA MADERİNİ


HDP’yi kapatmanın eşiğine getiren kuvvet, Diyarbakır’da evladını almak için kar kış, salgın, tehdit dinlemeden direnen Kürt analarımızdır. Bu direniş PKK’nın, Kürt halkının düşmanı olduğu bilinçlere çıkarmıştır. Bölge insanına cesaret gelmiştir. Vatan Partisi’ne yönelen akın da “Kürt de biziz Türk de biziz, Hepimiz Türk milletiyiz” gerçeğinin kanıtı ve başarısıdır. Evladını ikna ederek PKK’dan kurtaran 230 Kürt ailenin kararlılığıdır.

 

Bu durum, ABD ve Avrupa’nın “Türkiye, Kürtlerle savaşıyor” yalanını çürütecek en güçlü delildir. Kürtler, Türkiye’nin asli unsuru, Türk milletinin ayrılmaz parçası ve egemenliğin sahibidir. Kırk yıldır PKK üzerinden ABD’nin yıkıcı siyaset ve eylemlerine boyun eğmeyen Kürtlerimiz bu ihanete kılıcını çaldı. Şimdi sıra Adaletin şaşmaz, cesur vicdan kılıcındadır.

 

 

'ADALETİN KILICI' İNMELİ


HDP’nin kapatılması, İskender’in kılıcını indirerek kördüğümü çözmesi gibidir. Adaletin keskin kılıcı aynı işlevi görecek. Sonuçlarını sıralayalım:

 

1. ABD’nin yaptırımlarına çok etkili bir karşılık verilmiş olacaktır.

2. PKK terör örgütü bitirilecek Kandil kaçınılmaz olarak beyaz bayrak çekecektir.

3. Bu kararlı tavır, mazlum milletlere örnek olacak ve Türkiye’nin bağımsızlık iradesine uluslararası desteği güçlendirecektir.

4. ABD ve AB ile ilişkilerimizi normalleştirmek için kuvvetli bir adım olacaktır.

5. CHP, Amerikancı politikalardan kopmak zorunda kalacak veya bölünecektir

6. İyi Parti, işlevsiz kalarak dağılacaktır

7. Deva ve Gelecek partileri tabela partilerine dönüşüp kapanacaktır.

8. Özgürlük savunuculuğu adı altında Türkiye düşmanlığı yapmak bir aydın tavrı olmaktan çıkacaktır.

 

 

YENİDEN PARTİ KURAMAZLAR, BAŞKA PARTİLERE SIZAMAZLAR


Kafasını oy sandığının içine kapatanlar, bu gerçeği göremezler. İçinde bulunduğumuz uluslararası koşullarda, HDP’nin başka bir isimle yeniden partileşmesi mümkün değildir.

 

Çok güzel bir atasözümüz bu durumu açıklıyor: “Dünün güneşiyle, bugünün çamaşırı kurutulmaz.”

 

ABD’nin tam saha presiyle oluşan, mevcut bölücülüğü meşru gören iklim HDP’nin kapatılmasıyla değişecektir. Geçen dönemde HDP’ye oy veren yurttaşlarımız, bugünün gerçeğine göre hareket edecek ve bin yıllık kardeşlik siyasetine sarılacaktır.

 

HDP ile işbirliği yapmak terörle işbirliğinin kanıtı sayılacak, belediyelerden, üniversitelerden, basından PKK temizlenecektir.

 

 

HDP’NİN KAPATILMASI DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR


HDP’nin kapatılması, aynı zamanda Türkiye için güçlü bir demokratikleşme atılımıdır. Bu sayede, çok partili Parlamenter siyasetin, etnik köken, mezhep ve terör baskısıyla çarpıtılmasına son verilir. Bu sayede, siyasi partilerimizin içine CIA’nın yuvalanması kanalları tıkanır.

 

HDP’nin kapatılması, İkinci İstiklal Savaşımızı zafere ulaştıracak çok önemli bir atak olacaktır. HDP mutlaka kapatılacaktır.

 

 

15 Aralık 2020 Salı / Aydınlık