Polatlı Üretim Devrimi Kurultayı tamamlandı

Çiftçi kararını verdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, Ankara Polatlı Avşar Köyü’nde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda çiftçiler ile buluştu. Kurultaya katılan çiftçiler sorunlarını anlattı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise çözümleri sıraladı. Perinçek, “Çiftçilerin meclisini, halkın meclisini, tüccarlarını sanayicilerin, üretenlerin meclisini kuracağız. Buradan karar veriyoruz . Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Çareyi beraber üreteceğiz.” dedi.

 

Kurultaya; Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Dayanışma Bürosu Başkanı Ayşe Gürkan, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz ve Vatan Partisi Polatlı İlçe Başkanı Abdulkadir Uludağ da katıldı. Konuşmaların ardından Vatan Partisi’ne üye olanlara rozetlerini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek takdim etti.

 

 

“HERKES DUYSUN: ÇİFTÇİ AYAĞA KALKIYOR”

 

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Avşar köyünde düzenlenen kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Herkes duysun: Çiftçi ayağa kalkıyor” dedi. Perinçek şöyle devam etti: “Memleketin efendisi ayağa kalkıyor, bütün dünyaya ilan ediyoruz buradan. Bütün dünya duysun.  Böyle fedakar ve çalışkan  çiftçisi olduğu için bu milletin sırtı yere gelmez.” 

 

Kurultayda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin üretim yolunu bulacağını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  “Türkiye’nin daha fazla üretmekten, elindeki tarım arazilerini, imkanlarını, suyunu, çiftçisini, emeğini, alın terini değerlendirmekten, sanayide, ticarette daha çok üretmekten başka çaresi yok. Türkiye daha çok üretecek ki, daha çok paylaşabilelim, zenginleşelim, geçim dertlerimizi kaldıralım. Çocuklarımız okusun, elektrik borçlarımızı ödeyebilelim. Mazotu ucuz alalım, tohumu ucuz alalım, gübreyi ucuz alalım. Üretmenin neticesi bunlar. Bu da hükümetin kararlarından geçiyor. O Üretme yolunda da çiftçi, ağırlığını ortaya koyacak.” dedi .

 

 

“SINIRLARI YALNIZ MEHMETÇİK KORUMAZ GÜMRÜKLER DE KORUR”

 

Perinçek, “Dışa açtılar Türkiye’yi. 1980 öncesinde uygulanan ekonomi değişti. Dediler ki, “Biz kapıları, bacaları açıyoruz.” Dışarıdan buğday, saman, et ve besi girdi. Bu en sonunda Türkiye ekonomisine öyle bir darbe indirdi ki buraya geldi. Şimdi Türkiye tekrardan kendi sınırlarını koruyacak. Sınırları yalnız Mehmetçik korumaz, gümrükler korur. Gümrüklerle kendi işçini, çiftçini, sanayicini koruyacaksın ve tarımı destekleyeceksin. Hatırlayın, bu program nasıl başladı; Çiftçiye çok fazla destek veriyorsunuz bu yüzden çiftçi bu milletin sırtında kambur dediler. Bu bir programdı. Amerika’nın, Batı’nın dayattığı bir programdı. Bu program milli program değil.” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU MİLLETİN GERÇEK EFENDİSİ ÜRETENLERDİR”

 

Çiftçiyi destekleyecek olan programın, milli program olduğuna dikkat çeken Perinçek, “Üretime yönelik program, üreten program milli programdır. Biz onu savunuyoruz. Hep beraber onu savunacağız ama üretebilmek için devlet, ucuz tohum verecek, ucuz gübre verecek. Faizsiz kredi verecek, ucuz elektrik, ucuz mazot verecek yani üretmek için gerekli girdileri devlet ucuz olarak sağlayacak. Bu bir devlet kararı, bir devlet politikasıdır.” dedi.

 

Atatürk’ün “Bu milletin efendisi çiftçidir” sözlerini hatırlatan Perinçek, “Bunu bir kez daha tekrar ediyoruz. Bu milletin gerçek efendisi üretenlerdir, çiftçilerdir, emekçilerdir, işçilerdir. Onlar efendi olduğu zaman Türkiye’nin sorunları çözülür. Üretici baş tacı olursa Türkiye’nin sorunları çözülür.” şeklinde konuştu.  

 

 

“BÖLGE ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİ GEREKİYOR”

 

Türkiye’nin Amerika ile değil kendi gibi ülkelerle işbirliği yapması gerektiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye Suriye ile arasındaki sınırları kaldıracak, Suriye düşmanlığı yapmayacak. Suriye, Türkiye için çok geniş bir pazar.” dedi.

 

Vatan Partisi olarak İran ile görüştüklerini söyleyen Perinçek, “Batı Asya'da birlik olalım diyorlar. Size ucuz mazot verelim diyorlar. Amerika'nın yanında olmayalım diyorlar. Mazotu Türkiye'ye 2 liradan vermek istiyorlar. Çiftçimiz vergilerle bu mazota 3 liradan ulaşsa tarım uçar mı. Bölge ülkeleriyle işbirliği gerekiyor” dedi. 

 

 

“ÇİFTÇİNİN FAİZ BORÇLARI SİLİNSİN”

 

Çiftçinin faiz borçlarının silinmesi gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Biz hükümet olacağız bunun çaresi budur. Bakın şimdi mecliste bunlar konuşuluyor mu? Biz bugün burada bir meclis kurduk ve burayı meclis yapacağız. Çiftçilerin meclisini, halkın meclisini, tüccarların, sanayicilerin, üretenlerin meclisini kuracağız. Karar veriyoruz buradan. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Çareyi beraber üreteceğiz. Programımız hazır. Biz burada çiftçiden, mazottan, tohumdan, meradan, otlaktan bahsediyoruz. Seviyeli, halktan yana politikanın peşinden gideceğiz. Politikayı soyguncuya, bozguncuya bırakmayacağız. Buradan ilan ediyoruz.” dedi 

 

 

“DEVLETİN ELİNDEKİ HAZİNE TOPRAKLARINI ÜRETİME TAHSİS EDECEĞİZ”

 

İşsizliği bitireceğiz diyen Perinçek, “Kaynakları bozguncunun cebine koymazsanız onunla yatırım yaparsanız, tarımı desteklerseniz işsizlik biter. Sizin çocuklarınız köylerden göç etmek  ve şehir kenarlarında iş aramak zorunda kalmaz. Çünkü bu köylerde hala çok sayıda insanı geçindirecek toprak var. Bunun için devlet Türkiye’nin mali kaynaklarını üretime tahsis edecek. Her şey bir karar, hükümet makamlarından geçiyor. Gerçekleri gördüğünüzü gördüm. Bu uyanış Türkiye’ye yeni yolu getirecek, üreticilerin yolunu getirecek. Devletin elindeki bütün hazine topraklarını üretime tahsis edeceğiz. Sonra o mayınlı arazileri kaldıracağız, üretim yapacağız." diye konuştu.

 

İstanbul Kanalı’na ayırılan kaynakla,  çiftçiye ucuz kredi sağlanmasının, kredi borçlarının kaldırılmasının ve faiz  borçlarının silinmesini gerektiğini söyleyen Perinçek, “Çiftçinin borcunu 5 takside bağlayalım ve bir yıl erteleyelim ki üretsin. Eğer bu çiftçi üretmezse Türkiye’nin hali nice olur. O bakımdan Türkiye üreticilerin yoluna girecek, üretim yoluna girecek. O yüzden buradan hükümete de doğru yolu gösteriyoruz. Çiftçiyi birleştireceğiz. En önde hep beraberiz. Biz varız, hep en önde varız ve var olacağız. Vatan Partisi bunun için kurulmuştur.” dedi.


“Devlet çiftçiden yana, üreticiden yana, tarımdan yana yeni bir karar verecek” diyen Perinçek, “Bunun kararını burada sizlerle alıyoruz. Burada aldığımız kararları bütün Trakya’mıza, bütün Anadolu’muza, dağ köylerine kadar yayacağız. Bu kararları bütün köylerde alacağız ve bütün Türkiye’nin geleceğinde çiftçiler söz sahibi olacak. Kars’tan Edirne’ye kadar, Kırklareli’den Hakkari’ye kadar, Antalya’dan Trabzon’a kadar bütün Türkiye’de çiftçileri bu karar etrafında birleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

SÖZ ÇİFTÇİMİZİN 

 

Geçen pazartesi gününden bu yana köyleri ziyaret eden parti heyetinden Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, “Burada Türk köylüsünün erdemlerini öğrendik. Söz köylümüzün, çiftçimizin” dedi. 

 

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ise “Bu kurultayda söz çiftçimizin. Bir hafta boyunca bize evlerini, sofralarını, gönüllerini açtılar. Çiftçilerimize sorunlarını cesaretle dile getirdikleri için teşekkür ederiz” diye konuştu. Polatlı İlçe Başkanı Abdulkadir Uludağ çözümün Vatan Partisi'nin programında olduğunu söyledi. 

 

Vatan Partisi Dayanışma Bürosu Başkanı Ayşe Gürkan, konuşmasında bölgede yaşanan sorunlara değindi ve Vatan Partisi'nin sorunlara çözüm getirdiğini belirtti.

 

 Avşar Köyü eski muhtarı Hakkı Geçdoğan, köylerin bugünkü durumdan bahsederek, “Biz eski köy düzenini istiyoruz. Benim suyum depoya gidiyor, sonra bana parayla geliyor. Köy yerinde hiç hizmet yok ama ödemeye gelince her şeyi ödüyoruz” dedi. 

 

Bir köylü, elektrik sıkıntısından bahsederek, hükümetin “köye dönüş” sözlerinin lafta kaldığına değindi. 

 

Bir başka köylü, girdi fiyatlarının yüksekliğinden şu sözlerle yakındı: “Gübre fiyatları yüzde 200 arttı. Borç sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Mazota para veremiyoruz. Bize gelip kimse sormuyor, ne yapıyorsunuz diye. 19 senedir düzelecek diyorlar.” 

 

Bir diğer köylü ise yapılandırılan kredi borçlarının da ödenemediğini, hapis ve haciz yoluna doğru gidildiğine değinerek, “köylü perişan cebimizde para yok” diye konuştu. 

 

Kuşçu köyünden kurultaya gelen bir başkası ise “Haciz terörüne çare bulunsun” dedi. 

 

Çiftçinin borçları, mazot ve gübre fiyatları arttı diye konuşan bir başka köyle ise “Çiftçi şu anda mazot alacak parayı bulamıyor. Çiftçi böyle mi milletin efendisi olacak? Çiftçi şu anda en alt seviyede yaşıyor. Bunları kimse dile getirmiyor. Biz bu sorunların en kısa sürede çözülmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.