Yasağı Kaldırttık! Haydi Strazburg'a!

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in yurt dışı yasağı kaldırıldı. 28 Ocak'ta Strazburg'a Ermeni Soykırımı kuşatmasını dağıtmaya gidiyoruz.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in Ergenekon davası sebebiyle konulmuş olan yurt dışı yasağı başvurumuz üzerine mahkemede oy birliğiyle kaldırıldı. Şimdi sıra Ermeni Soykırımı yalanını noktalamak için Strazburg'daki tarihi davada. AİHM Büyük Daire'de görülecek "Perinçek-İsviçre" temyiz davasının olumlu sonuçlanmasıyla, "Ermeni soykırımı yalandır" demeyi suç sayan parlamento kararları hükümsüz kalacak. 

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ergenekon davası kapsamında hakkında bulunan yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı. Perinçek böylece, AİHM Büyük Daire'de görülecek “İsviçre-Perinçek” davası için 28 Ocak'ta Strazburg'ta hazır bulunabilecek. Mahkeme, kararında Perinçek'in AİHM'deki duruşmaya katılmasının şahsi bir durumdan ziyade, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ermeni olayı hakkındaki tez ve savunmalarını yakından ilgilendiren bir husus olduğunu vurguladı.

Lozan'da “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için İsviçre mahkemelerince mahkum edilen İP Lideri Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) haklı bulunmasının ardından AİHM Büyük Daire'de görülecek temyiz duruşmasına sayılı günler kaldı. Perinçek'in Ergenekon davası nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı olması, bu büyük davaya katılamayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Avukat Zeynep Küçük, müvekkili Perinçek'in milli menfaatleri savunan bu mücadelesinin dünya çapında etkili olduğunu ve 28 Ocak'ta Strazburg'ta görülecek olan davaya katılmasının zorunlu olduğunu belirterek, adli kontrolün kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

 

OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi oybirliği ile Perinçek'in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti. Kararda, Doğu Perinçek hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması yönündeki talebin aciliyet arzettiğinden diğer sanıklarda olduğu gibi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmediği anlatıldı.

 

T.C.'NİN RESMİ TEZLERİNİ İLGİLENDİRİYOR

AİHM'de gerçekleşecek davanın, Perinçek'in 1915 olaylarına dair şahsi görüşü ile sınırlı olmayıp, Türk Devletinin 1915 yılı Ermeni olayına ilişkin resmi tezlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce kabul görülüp görülmeyeceği hakkında olduğu kaydedildi. Kararda, “Sanığın AİHM'deki duruşmaya katılması şahsi bir durumdan ziyade, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ermeni olayı hakkındaki tez ve savunmalarını da yakından ilgilendiren bir husustur. Telafisi mümkün olmayan zararların doğabileceği anlaşılmış olup, her ne kadar sanık hakkında hükmedilen ceza miktarı fazla ise de, bir siyasi partinin genel başkanı olan sanığın mevcut duruma göre Türkiye'den kaçmayacağı kanaati oluştuğundan hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.