CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOĞU AKDENİZ’DEKİ SİLAHLI TEHDİTLERİN NERESİNDEDİR?

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, Ulusal Kanal’da katıldığı programda, KKTC’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda b

Tarih:

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, Ulusal Kanal’da katıldığı programda, KKTC’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOĞU AKDENİZ’DEKİ SİLAHLI TEHDİTLERİN NERESİNDEDİR?


Türkiye’de KKTC seçimlerini değerlendirirken, Doğu Akdeniz’deki ABD-İsrail merkezli silahlı yığınaklara, Türkiyemize yönelik tatbikatlara, Ege adalarındaki ABD üslerine dikkat çektik. Seçimleri bu manzara eşliğinde değerlendirmeyi önerdik.


Silahlı Tehdit Daha Ağır Hale Gelmiştir


Yeni durumda, Kıbrıs’ın savunulmasının daha zor hale geldiği koşullara giriyoruz. Silahlı tehdit daha vahim hale gelmiştir.


Avrupa hayallerinin, Avrupacılığın, Avrupa pasaportlarının, Avrupa’ya bağlanma programlarının Kıbrıs açısından da hiçbir anlamı karşılığı geleceği olmayacağını da hep beraber göreceğiz.


Evet bugün seçimler oldu bitti, ancak Güney Kıbrıs’ta tanklar duruyor, istihbarat merkezleri duruyor, silahlı yığınaklar duruyor. Ege adalarında Amerikan üsleri duruyor. Tatbikatlar planlanmaya devam ediyor.



Tufan Erhürman’ın Önündeki Soru


Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Tufan Bey’in de önünde bir soru var. Sayın Cumhurbaşkanı Erhürman, Güney Kıbrıs’taki Doğu Akdeniz’deki silahlı yığınaklara tehditlere karşı ne yanıt verecek ve bu tehditlerin neresinde yer alacak?


Seçim sonuçlarıyla ilgili Türkiye Hükümetinin de önemli sonuçlar çıkartması lazım.


Türkiye, KKTC’nin devlet olarak tanıtılmasıyla ilgili bir strateji kurmadı ve aktif bir çabaya girmedi. Vatan Partisi’nin de aktif çabalarıyla ortaya çıkan fırsatlar değerlendirilmedi. Doğu Akdeniz’de ülkemizi hedef alan silahlı yığınağa karşı, aynı oranla bir hassasiyet içine girilmedi. Bugün önümüze gelen sonuçları bu açıdan da değerlendirmemiz lazım.


Vatan Partisi’nin acil çözüm önerileri;


1. İncirlik ve Kürecik üslerini derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam denetimine verelim,


2. Türkiye, Rusya, Çin, İran başta olmak üzere Mısır, Lübnan gibi ülkeleri de dahil ederek, Antalya Körfezi’nin açıklarında Doğu Akdeniz’de bir askeri tatbikat yapmasını sağlayalım.


3. KKTC’nin limanlarında askeri üsler kurabiliriz ve bu üsleri ABD-İsrail tehdidine karşı potansiyel müttefiklerimizle paylaşabiliriz.


4. Türkiye Kırım’ın Rus toprağı olarak kabul etmeli. Abhazya KKTC’yi tanımaya hazırdır. Bu koşullarda Rusya başta olmak üzere, çok sayıda dost ülke, KKTC’yi tanıma sürecine girecektir. Vatan Partisi bu hazırlıkları devletler katında planlamıştır.