Utku Reyhan: "Türkiye ABD’ye ve Onun Maşalarına Asla Teslim Olmayacak!"

Genel Başkan Yardımcımız Utku Reyhan, Gaziantep'teki bombalı saldırının gerçekleştiği yerde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Utku Reyhan, Gaziantep'teki bombalı saldırının gerçekleştiği yerde beraberindeki Parti heyetimiz ile basın açıklamasında bulundu. Utku Reyhan, ardı ardına patlayan bombalardan sonra halkımıza teröre karşı birlik çağrısında bulundu. Reyhan, açıklamasın şunları söyledi:

 

Değerli Basın Mensupları,


Değerli Gaziantepliler,


Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör, bu kez de binlerce yıldır insanların kardeşçe yaşadığı Gaziantep’imizi hedef almıştır. Alçakça saldırıda hayatını kaybeden 51 vatandaşımızın yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.


Saldırı, Türkiyemize yapılan bir saldırıdır. Saldırı, Türkiyemizin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine kasteden bir saldırıdır.


15 Temmuz’da FETÖ’cü hain darbe girişimiyle hedeflerine ulaşamayan ABD Emperyalizmi, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bombalar patlatarak düşmanca planlarını uygulamaya çalışmaktadır.


FETÖ, PKK ve IŞİD her biri aynı merkezden, Amerika Birleşik Devletleri’nde yönlendirilen terör örgütleridir. Türkiye’nin komşu ülkeleriyle barış ve işbirliğine yönelmesi ve emperyalizmin denetiminden çıkma ihtimali bu taşeron örgütleri harekete geçirmiştir. Amaçları, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü hedef alarak, kargaşa ve iç savaş yaratmaktır. Türkiye’yi ABD’nin bölge planlarına hizmet eder hale getirmektir.


Türk milleti, Gaziantep’te ve Elazığ’da arka arkaya sergilenen iç savaş tezgâhlarına düşmeyecek kadar büyük bir millettir. Saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşları etnik kimliğine göre ayıran yaklaşımlar ve açıklamalar, terör saldırısını yapan güçlerin amaçlarına hizmet etmektedir. Terör kurbanlarını etnik kimliklerine ya da mezheplerine göre ayırmak, en az canlı bombaların yaptıkları kadar büyük bir vahşettir. Ankara Güvenpark’ta, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda, Van’da, Elazığ’da, Diyarbakır’da, Bitlis’te, Kızıltepe’de, Gaziantep’te ve dün Viranşehir’de patlayan bombalar aynı merkezdendir. Saldırganın PKK’lı ya da IŞİD’li olması arkasında ABD olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığımız bombalamalar ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyareti öncesi Türkiye’ye yaptığı uyarılardır. Onlara buradan meydan okuyoruz. Türkiye ABD’ye ve onun maşalarına asla teslim olmayacak!


Değerli Gaziantepliler,


Bu acıları tekrar yaşamamız için atılacak adımlar bellidir. Hükümetin hızla başta Suriye olmak üzere bölge ülkeleriyle ilişkileri düzeltmesi en acil adımdır. Türkiye, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Lübnan’ın oluşturacağı Batı Asya Birliği, Ortadoğu’da ve ülkemizde yuvalanan bütün bölücü ve yobaz terör örgütlerinin sonunu getirecektir.


Vatan Partisi olarak Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, bölge milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanlarıyla görüşmeler yürütüyoruz. Üç gündür yaptığımız gözlemler, Gaziantep’in tıpkı Elazığ’da olduğu gibi teröre karşı büyük bir kardeşlik ve birlik mitingine ihtiyacı olduğu yönünde. Bu fikrimizi kentin siyasi ve idari temsilcilerine aktarıyoruz. Teröre karşı verilecek en güçlü yanıt Türküyle Kürdüyle bütün Gaziantep’in alanlara çıkması olacaktır. Biz Parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapma hazırız.


Kamuoyuna saygı ile duyururuz.


Utku Reyhan
Genel Başkan Yardımcısı