Özgecan'ın katillerini tanıyoruz!

Vatan Partisi MKK Üyesi Elif İlhamoğlu:

Tarih:

Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyeleri bugün Saat 13.00’te Vatan Partisi Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Kurul adına açıklamayı Elif İlhamoğlu okurken Prof. Dr. Taciser Onuk, Prof. Dr. Meliha Atalay, TRT Eski Başspikeri Mehpare Çelik, Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, Avukat Günizi Dizdar, Şehir Plancısı İnci Güngör ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek birer konuşma yaptı. Elif İlhamoğlu’nun açıklaması şöyle: 

 

“Yüreğimiz bu hafta Özgecan Aslan haberi ile karardı. 20 yaşında bir üniversite öğrencisi olan bu genç kızın, alev alev yanan kömür karası gözleri işledi içimize. Yaktı bizleri de…  Ve kim bilir biz bu acıyı soğuturken kaç kadın daha şiddet gördü, tecavüze uğradı, öldürüldü. Devletin resmi rakamlarına göre ayda 27 kadın erkekler tarafından öldürülüyor, 7 kadının cesetleri bulunuyor. 6 yılda öldürülen kadın sayısı 4 bin. Son 10 yılda şiddet mağduru kadınların oranı %1500 arttı. Çünkü AKP zihniyetine göre bu kadınlar; 'eteğinin boyunu yeterince uzun tutmadı, hamileyken sokağa çıktı, kahkaha attı, güldü, erkeklerle aynı merdiveni kullandı, diz kapağının üstünü gösterdi ve başına gelenleri hak etti.' Öldürülmeyi hak etmemek için ise yine aynı zihniyetin kadınlara önerdiği çözüm; kadın-erkek ayrımına özen göstermek, pembe otobüsler kullanmak, ayrı sınıflarda ders görmek, dini ağırlıklı eğitim modeline geçmektir.

Biz lafı uzatmadan söyleyelim Özgecan Aslan cinayeti ülkeyi yönetenlerin çürümüşlüğünün topluma yansımasının bir sonucudur. 'Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' diyen Tayyip Erdoğanların bakış açısının topluma yansımasının bir sonucudur. 'Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün' diyenlerin ahlaksızlığının topluma enjekte edilmesinin bir sonucudur. Yaklaşık 40 milyon kadının yaşadığı bu ülkede ayrımcılığı tetikleyen ve her fırsatta suçu laikliğe atan AKP iktidarıdır bu cinayetlerin sahibi. Ve onların çürüyen sistemidir bu toplumda katilleri, canileri, sapıkları yaratan. AKP'nin 13 yıllık hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlıkla dolu rejimi Türkiye'yi tecavüzcüler ülkesi yapmıştır. Bu bir sistem sorunudur ve çözümü kuşkusuz sistemi yeniden inşa edilmesidir.

Özgür Cumhuriyet Kadınının Türkiye'sini Kuracağız!

Biz kadınlar; toplumun her kesiminden genciyle yaşlısıyla Vatan Partisi'nde birleştik. Çünkü kadınımızı yangınlardan kurtaracak olan, ülkemizi tecavüzcülerden kurtaracak olan program buradadır, partimizde örgütlü mücadelededir. Laikliği; Cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, devletçilik ve devrimcilik ile birlikte bir program haline getirmiştir Mustafa Kemal. İşte bu çürümüş rejimi yıkıp Cumhuriyet'in 6 ok programını inşa etmektir çözüm. Kadının toplumsal yaşamda, üretim içerisinde erkekle birlikte yer almasıdır. Kadının özgürleşmesini engelleyen her türlü Ortaçağ kurum ve ilişkilerinin tasfiye edilmesidir. Yeniden

 

Atatürk Cumhuriyeti'ni kurmaktır. Aydınlanma değerlerine sahip çıkmaktır. Ve bu mücadeleyi kadının erkeğin birlikte omuz omuza vermesidir çözüm. Bu çözümü birlikte getirmek için, Özgecanlarımızı ateşlerden kurtarmak için, özgür Cumhuriyet kadınının Türkiye'sini yeniden kurmak için tüm kadınları Vatan Partisi saflarında mücadeleye davet ediyoruz!”

“İdam Ceza Değil Yok Ediştir”

Açıklamanın ardından heyet soruları yanıtladı. Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından gündeme gelen idam tartışmalarını değerlendiren Avukat Günizi Dizdar; “İdam bir ceza değil, yok ediştir. İdam kesinlikle geri getirilmemelidir” dedi. Daha sonra söz alan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol ise AKP’nin Özgecan Aslan’ın katledilmesini fırsat bilerek idam tartışmasını gündeme getirdiğini ve eğer idam geri gelirse bundan AKP muhaliflerinin zarar göreceğini belirtti.

“Özgecan Bizim Kızımız”

Şule Perinçek yaptığı konuşmada AB Bakanı Volkan Bozkır’ın “Benim kızımın başına böyle bir olay gelseydi elime silahı alır cezasını kendim verirdim” açıklamasını hatırlatarak, “Demek ki onların kızı değil fakat Özgecan bizim kızımız. Acısını yüreğimizde hissediyoruz. İki minibüs şoförü asmakla bu soruna çözüm bulunacağını düşünmüyoruz. Bu olay üzerinden diğer taksi, dolmuş, minibüs şoförlerimize de farklı yaklaşılmasını istemiyoruz. Onlarda her gün pek çok tehditle karşı karşıya kalıyorlar” dedi.