Eğit- Donat Protokolü İhanet Protokolüdür

Vatan Partisi Genel Bşk. Yrd. Nusret Senem

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Davutoğlu Hükümeti ile ABD’li yetkililer arasında imzalanan Eğit-Donat Protokolüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Senem, şunları söyledi:

•          AKP iktidarı bu anlaşmayla Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün geleneklerini ayaklar altına alan bir ihanet protokolüne imza atmıştır.
  •          Türk Silahlı Kuvvetlerinin  geleneğinde teröristi eğitmek ve emperyalistler tarafından parçalanmak istenen mazlum bir milletin üstüne salmak yoktur.
  •          Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
  •          Vatan Partisi olarak  bütün vatanseverlere çağrımızıdır.

Bugün saat 04.00 itibariyle Suriye toprakları içerisindeki Süleyman Şah Türbesi’nde bulunan askerlerimiz TSK’nın operasyonuyla tahliye edildi. Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığına göre kaza sonucu bir askerimiz şehit oldu.   Hiç bir çatışma olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri geri döndü. Saygı Karakolu ise, askerlerimiz tarafından tahrip edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne  ve şehidimizin ailesine Vatan Partisi olarak taziyelerimizi bildiriyoruz.

PKK’nın Suriye kolu olan PYD sözcüsünün açıklaması üzüntü verici! Askerlerimizin Suriye’ye girişi için Türkiye YPG güçlerinden yardım istedi. Türkiye Cumhuriyeti bir aşiret devleti değildir. Meşru Esad yönetimi ile anlaşılarak bu operasyonun yapılması gerekirdi. Saygı Karakolu’nu ve Süleyman Şah Türbesi’ni kuşatan IŞİD ve izin almak zorunda kaldığınız PKK şimdi Eğit-Donat mutabakatıyla silahlandıracağınız teröristlerden farklı  güçler değildir.

AKP iktidarının Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bu küçültücü manzaralarla yüz yüze bırakması kabul edilemez.

11 Haziran 2014’te IŞİD’in Musul’u işgalinin ardından yapılan NATO toplantısında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Suriyeli teröristleri Eğit-Donat kararına imza atmıştı. O tarihten bu yana yapılan görüşmeler sonunda Davutoğlu yönetimi ile ABD’li yetkililer 19 Şubat 2015 günü  Eğit –Donat protokülünü imzaladılar.

Yapılan açıklamaya göre ABD’li 100 subay Kırşehir Jardarma tesislerinde  Türkiye ve ABD’nin saptadığı her yıl 5000 ÖSO teröristini üç yıl süreyle eğitecek. Bu teöristlerin bütün donanımı  ABD silahlarıyla sağlanacak. Finansman S. Arabistan ve Katar’dan.

AKP iktidarı bu anlaşmayla Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün geleneklerini ayaklar altına alan bir ihanet protokolüne imza atmıştır. Bir zamanlar mazlum milletlerin örnek aldığı Türkiye, emperyalistlerle birlikte  Suriye halkına karşı kumpas içindedir.

Suriye Devleti, Arap kardeşlerimiz komşumuzdur. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Biz, bu toprakların insanlarıyız. Emperyalistler gelir - gider.

Milletimize sesleniyoruz. Komşu olarak ihanete izin vermeyeceğiz.

Hiç bir devlet Birleşmiş Milletler üyesi meşru bir ülkeye karşı iç kargaşa yaratmak için teröristleri eğitemez. Bu, Türk Milletini, ülkemizi gayrimeşru işler içinde bir terörist devlet statüsüne düşürür. AKP iktidarı bu suçun hesabını eninde sonunda vermek zorunda kalacaktır.

TSK komuta kademesine sesleniyoruz. Türk Ordusu milli bir ordudur. Bir büyük milletin  evlatlarından oluşmaktadır. “Biz sadece kendimiz için değil, bütün mazlum milletlerin kurtuluşu için savaşıyoruz diyen” Mustafa Kemal’in askerleridir. Nitekim, Eğit-Donat hazırlığı için Kırşehir’e giden “Coni”leri jandarma karargahındaki subaylarımız içeri sokmamıştı. Bu geleneği bozmayın.

Türk Silahlı Kuvvetlerin geleneğinde teröristi eğitmek ve emperyalistler tarafından parçalanmak istenen bir milletin üstüne salmak yoktur. Milletimizin sesine kulak verin. Libya’da  NATO görevi diye kabul edip işlenen büyük suça ortak olunduğu gibi şimdi de Suriye’de emperyalist devletlerin menfaati için terörist eğitme suçuna ortak olunmamalıdır.  Büyük Türk Milleti eninde sonunda bu suçun hesabını sorar.

Vatan Partisi olarak  bir çağrımız da, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Kayseri illerinde yaşayan vatanseverleridir. Vatan toprağını kirleten 100 ABD subayına karşı dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen kafa kol kesen şeriatçı  teröristleri eğiten ve donatanlara karşı görevimizi yapalım. Kırşehir’i ABD ajanlarına dar edelim. Türk Milletinin hiç bir mazlum halka ihanet etmeyeceğini ve bu suçun hesabını soracağını gösterelim.