Belediye'den atılan işçilere İşçi Partisi'nden destek

“AKP’den farklarını ortaya koysunlar

Tarih:

İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nde işten çıkarılan 10 taşeron park işçisi isyan etti. İşçilere ilk destek İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen'den geldi.

            Yeni yılla birlikte hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan işçiler, seçimler yaklaştığı için belediyenin söz verilen başka kişileri almak için kendilerinin işten çıkardığını söylediler. Bayraklı Belediyesi önünde toplanan işçiler adına konuşan Kızılcan Sönmez, “Sendikal ve insanca yaşama koşulları hakkımızı istedik. Haklarımızı istediğimiz için de bu soğukta işimize son verildi. Sosyal belediyecilik anlayışı olan bir yerde hakkımızı aradığımız için işten çıkarılmak zorumuza gidiyor. Dışarıda konuştuğumuz arkadaşlarımız belediyede işe gireceklerini söylüyor. Onlara neye dayanarak iş sözü verildiğini bilmiyoruz” dedi. Sönmez, bugüne kadar 2-3 aylık sözleşmeler yaptıklarını, ilk üç sene senelik izin kullanamadığını, mesaiye kaldıklarında mesai ücreti almadıklarını da söyledi.

 

ŞEN VE KARATAŞ DA İŞÇİLERİN YANINDAYDI

            İşçilere destek için İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen ve Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş da Bayraklı Belediyesi’nin önündeydi. İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, “Bayraklı Belediyesi’nde son işten çıkarılma olayı aslında tüm Türkiye’de kangren haline gelmiş olan taşeron sisteminin son örneğidir. İşçi Partisi olarak bu güne kadar taşeron sistemi olan işçi kardeşlerimizin yanında olduk, bugün de işçilerimize destek olmak için Bayraklı Belediyesi önündeyiz” dedi.

 

“AKP’DEN FARKLARINI ORTAYA KOYSUNLAR”

            İşten çıkarılan işçilerin muhatabının taşeron şirket değil, Bayraklı Belediyesi ve Başkan Hasan Karabağ olduğunu ifade eden Şen, “Halkçı belediye olma iddiasını taşıyanlar, kendilerini sosyal belediyeci olarak tanımlayanlar AKP’den farklarını ortaya koysunlar. Taşeron sisteminde AKP’li belediyelerin ve AKP hükümetinin bugüne kadar yaptığı uygulamalardan hiçbir farkı olmayan işten çıkarmalar, CHP’li belediyelerin AKP zihniyetinden farklı olmadığını gösterir” dedi.

 

            İşten çıkarılan işçilerin tamamına yakınının Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu belirten Şen, “Bizim için mesele hangi partiye üye olduğu değildir. Biz hangi partiye üye olursa olsun işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Ama bu arkadaşlarımızın bugüne kadar yerel seçimlerde emek verdiği, destek verdiği parti nerede, onun yönettiği belediyenin uygulamaları nerede? Artık taşeron meselesi AKP, CHP fark etmeden bir sistem meselesi haline gelmiştir” diye konuştu.