İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz:

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 95. Yılında Milletin Öncülerini İktidar Olmaya Çağırıyoruz

İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Milletin öncülerini Atatürk gibi davranmaya ve iktidar mücadelesine davet etti. Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

Bugün Türk Devriminin önderi büyük Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümündeyiz. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 20. Yüzyılda var olma mücadelemizin en önemli adımlarından birisidir. Hükümet olma iradesidir. Kurtuluş savaşına önderlik eden Ankara Hükümetinin kuruluş adımıdır.

Bugün Türkiye’yi içine sürüklendiği karanlıklardan kurtaracak, önümüzdeki fırtınalı günlerden Türkiye’yi çıkaracak Milli Hükümet seçeneği ufkumuzda belirmiştir.

Erdoğan – Davutoğlu iktidarı ekonomik olarak duvara dayanmıştır. Sıcak para iktidarının sonuna gelinmiştir. Açılım süreci adı altında Türkiye’yi bölme girişimi de başarısızlığa mahkûmdur.  Türkiye’nin önündeki tek kurtuluş üretim ekonomisi ve birliktir.

Türkiye’yi birleştirenlerin ve üretim ekonomisi uygulayacakların iktidar olacağı bir sürecin içindeyiz. İşçi Partisi programıyla, denenmiş sınanmış kadrolarıyla ve örgütüyle bu iktidar mücadelesinin tek adresidir. Türkiye’nin öncülerini Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Milli Hükümet programını iktidar yapma mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz. Türkiye’nin öncülerini hükümet olmaya Ankara’ya çağırıyoruz.