"Vatan Savaşı, 1920'nin parolasıyla zafere ulaşır"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Sakarya İl Başkanlığımız çelenk törenine katılarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

1/2
2/2

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Vatan Partisi Sakarya İl Başkanlığı çelenk törenine katılarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama şu şekilde:

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türk milleti için çok büyük bir önem taşımaktadır. İstiklal Savaşı’ndan TBMM’nin açılmasıyla beraber yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk milleti bağımsızlığa olan inancını bir kez daha tarih sahnesinde göstermiştir. Demokrasimizin beşiği olan TBMM savaş koşullarında kurtuluşun karargahı olmuş ve Gazi M.Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletini topyekün seferber ederek ülkemizdeki emperyalist işgale son vermiştir.


Her devrimin bir fiili, bir de resmi tarihi vardır. Cumhuriyet Devriminin asıl gerçekleşme tarihi ise 23 Nisan 1920’dir. Cumhuriyet, 23 Nisan 1920’de TBMM’NİN açılmasıyla Ankara’da fiilen kurulmuş, saltanat ve hilafet yıkılmıştır. ‘’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’ parolasıyla çağdaş ve demokratik Türkiye’nin temeli atılmıştır. O günden itibaren idare usulü hanedan esasına değil Atatürk’ün deyişiyle’’ Halk’ın mukadderatını bizzat ve bir fiil idare etme’’ esasına dayanmıştır.


O gün kurulan meclis hiçbir görüş mezhep ayrımı yapmadan, hiçbir şahsi çıkar göz etmeden vatanın kurtuluşu için bir araya gelmiş ve göstermiş olduğu kararlı tutumlar sonucunda kurtuluş savaşı mücadelesini zafere ulaştırmıştır. Bugün Türkiye içerde ve dışarıda emperyalizme karşı büyük bir savaş vermektedir. Türk milletinin birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı olduğu bu koşullarda Türk milletinin bütünlüğünün en büyük temsilcisi olan Gazi Meclisimizin yetkileri elinden alınmaya çalışılmakta ve işlevini kaybetmesi için bir çaba sarf edilmektedir. Burada meclisimizin üzerine düşen görev vatanın kurtuluşu ve halkın refahı için yeniden yetkilerini eline alarak halkın sesi olmasıdır. Ancak o şekilde milli mücadeleyi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ parolasıyla zafere ulaştıran gazi meclisimiz gibi bugün de verilen vatan savaşını sadece aynı parola zafere ulaştırır.