Bursalı iş insanına Vatan Partisi'nden önemli görev

Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığına atandı

Tarih:

Bursalı genç iş insanı Ergünkent İnşaat ve EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığı'na atandı. Perinçek Adanur’un bugünlere dişiyle tırnağıyla geldiğini ve örnek hareketleri ile partide olması gerektiğini belirterek, "Kendisini partimizin merkez organlarında görmek istiyoruz" dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek partisinin İstanbul’da bulunan merkez binasında Bursalı İş İnsanı Ergünkent İnşaat, enbursa.com, Uludağ ve İnci Sözlük’ü de içerisinde barındıran EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur’u ağırladı.

 

Ziyarette Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, Uludağ Sözlük ortaklarından İsmail Alpen ve  beraberindekiler hazır bulundu.

 


ADANUR VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKAN DANIŞMANI

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Bursa ve Türkiye çapında önemli girişimleriyle ve yaptığı işlerle adından söz ettiren Adanur’u partisinin Genel Merkez Başkan Danışmanı olarak görmek istediğini ifade etti.

 

Konuşmasını sürdüren Perinçek, “Sayın Emin Adanur hem Bursa da hem Türkiye çapında önemli girişimlerde bulunan biri. Türk girişimci ruhunu temsil eden ve dişiyle tırnağıyla ekonomik başarıları kazanmış, azmin neler yapabileceğini gösterebilmiş insanlardan. Bu nedenle Vatan Partisi olarak yönetim ile konuşarak karar verdik. Sayın Emin Adanur’u  Genel Başkan Danışmanı olarak görmek istiyoruz. Sayın Adanur, önümüzdeki süreçte kurultay yaptığımızda bizim partimizin merkezi organlarında yer alacak. Bursa bizim pilot illerimizden biridir. Emin Adanur  Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak önümüzdeki dönem bilgi birikimi ile ahlakı işe bütün örnek hareketleriyle bizimle birlikte olacak” şeklinde konuştu.

 


ADANUR: BENİM İÇİN BİR ONURDUR 


Konuşmasını sürdüren Perinçek, “Atlantik sistemin temsilcisi olan CHP ve İYİ Parti de bir şey vaad etmiyordu. AK Parti de umut ışığı vermiyor artık. Dolayısıyla Türkiye büyük bir çözümün eşiğinde biz de Vatan Partisi olarak parlak ve halk içinden çıkan önderler ile Türkiye’yi yöneteceğiz. Önümüzdeki genel kurultayımızda da kendisini merkez organlarımızda görmek istiyoruz. Yönetici görevleri de paylaşacağız, kolları sıvayarak başlıyoruz. Sevgili Adanur, güvenilir insanlarımızdan biri ve partimizin propaganda örgütçüsü olacak. Medya alanında da çığır açan bir insan. O nedenle kendisiyle çalışmak bizim için de çok kıymetlidir” dedi.

 

Perinçek’in konuşmasından sonra söz alan Emin Adanur, Doğu Perinçek ve Vatan Partisi’nin bu göreve kendisini layık gördüğü için şükranlarını iletti. 


Adanur, “Sayın Doğu Perinçek ile birlikte çalışmak benim için bir onurdur. Çok teşekkür ediyorum beni böyle bir göreve layık gördüğünüz için yüzünüzü asla kara çıkarmayacağım. Bu yolda bundan şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkem ve partim için çalışacağım” dedi.

 


PERİNÇEK’TEN İNCİ SÖZLÜK VE ULUDAĞ SÖZLÜK’E ÖVGÜLER

 

İstanbul merkezli yeni nesil bir medya oluşturmayı hedefleyen Perinçek bu oluşumda Adanur’un öncülük etmesini istedi.

 

Perinçek, “Bu yeni nesil medya ile diğer sosyal medyalarla rekabet eden yeni buluşlarla dünya sahnesine çıkan alternatif bir medya olmasını hedefliyoruz. İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük oluşturulacak yeni nesil dünya medyasının temellerini oluşturacak. Yeni medya olarak dünya çapında neler yapabiliriz, icatlarla diğer medyalardan farklı neler yapabiliriz bunu konuşmamız lazım. Her türlü yayın hem Türkçe hem Çince hem Almanca gibi farklı büyük dillerle de yayınlanacak. Bununla alakalı çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlamamız lazım” dedi. 


Yeni nesil medya oluşumu ile ilgili konuşan Adanur ise “Sözlük platformlarının dünya çapında kendini geliştirmesi lazım. Bu da yeni nesil medya için faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

 


EMİN ADANUR KİMDİR?

 

Bursalı İş İnsanı Emin Adanur, 1990 tarihinde dünyaya geldi.

 

Liseyi Nuri Erbak Anadolu Lisesi'nden mezun olan Adanur, halen Uludağ Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünde yüksek lisansa devam etmektedir.  

 

İş hayatına çocuk yaşta başlayan Adanur, 2011 yılında Ergünkent İnşaat olarak Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm projesine imza atan iş insanıdır.

 

Bursa dışında İstanbul, Şırnak, Elazığ, Diyarbakır gibi şehirlerde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren Adanur, Macaristan, Almanya ve Hollanda'da da yatırımlarını sürdürmektedir. 

 

Türkiye'nin 'Yerli Arama Motoru Projesi'nde de çalışan ve 2017 yılında enbursa.com ile yerel medyaya adım atan  Adanur, 2019 yılında ise Türkiye'nin en büyük sosyal medya platformlarından İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük'ü bünyesine katmıştır. 

 

Aynı zamanda bir futbol şehri olan Bursa'nın takımı Bursaspor'da da bir döneme imza atan Adanur,  5 Haziran 2021'de girdiği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da ipi göğüslemiş ve Hayrettin Gülgüler Başkanlığı'ndaki yönetimin lideri olarak görev yapmıştır.

 

Siyasete 5 Şubat 2023 tarihinde Vatan Partisi ile atılan Emin Adanur, 14 Eylül 2023 tarihinde Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak görev almıştır.

 

Adanur, evli ve 3 çocuk babasıdır.