Vatan Partisi'nden KİHAYKO'ya ziyaret

Adana'da Parti heyetimiz, KİHAYKO'yu (Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği) ziyaret etti

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, Adana Milletvekili adayımız Av. H. Nesrin Kılıçay ve üyemiz, Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Av.Ali Mert Karakılçık KİHAYKO 'yu (Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği) ziyaret etti.

 

Dernek Başkanı Metin Yıldırım bu ziyaretten çok memnun olduğunu dile getirdi. Milletvekili Adayımız Av.H.Nesrin Kılıçay, "Seçildiğim taktirde doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koşulsuz koruyacak ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum." diye yazdığı kağıda imzasını atarak Dernek Başkanına teslim etti. Ve herkesi KİHAYKO'ya yardımcı olmaya davet etti.
 
Üyemiz Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Av.Ali Mert Karakılçık: "Acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir, hiç kimse bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz. Ne var ki ülkemizde bu ilkelerin yerine getirilmesini sağlayacak bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Yürürlükte olan 5199 sayılı yasa bu şartları sağlamaya yeterli değildir. Bugün itibarıyla ülkemizde hayvan hakkı ihlalleri devam etmekte, etkili bir yasal önlem alınamaması sebebiyle de vicdanla ve insanlıkla bağdaşmayan eylemler artış göstermektedir. Geldiğimiz noktada dilsiz dostlarımız insanoğlu tarafından türlü eziyetler görmekte, toplu itlaflarla yaşam hakları ihlal edilmektedir. Son olarak Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda vahşice bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yavru köpek hepimizin vicdanlarınız sızlatmıştır.


İşte bu olayların son bulabilmesi adına ülkemizde sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın bahsi geçen her ihlali suç olarak tanımlayan ve hürriyeti bağlayıcı cezai yaptırımlar ile desteklenen etkili bir kanuna ihtiyaç bulunmaktadır. Aksi takdirde vicdanları sızlatan hayvan hakkı ihlallerinin önünün alınamayacağı kanaatindeyiz. 
Kamuoyuna duyurulur.” diye açıklamada bulundu.