Utku Reyhan: "Amerikancılığını ele veren Davutoğlu HDP’yi kurtaramayacak”

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan'dan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun CIA ağzıyla Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i hedef almasına yanıt

Tarih:

     Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun CIA ağzıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i hedef almasına yanıt verdi. Reyhan, “Davutoğlu'nun kurtarmak için çırpındığı PKK ve onun siyasi uzantısının tepesine, askerimiz, polisimiz, korucumuz ve yargımız yıldırım gibi inmektedir” dedi.

 

     Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dış politika ve ekonomide bağımsızlıkçı siyasetleri, özellikle de “HDP’nin kapatılması” siyasetini savunduğu için Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i isim vermeden hedef aldı. Davutoğlu’nun, HDP’nin kapatılması talebinden PKK kadar rahatsızlık duyması dikkat çekti. Davutoğlu,  “AK Parti, MHP ve Vatan Partisi Türkiye’yi bir askeri nizamiye zannediyor” sözleriyle hem HDP-PKK’ya karşı uygulamalara hem de Türkiye Cephesi siyasetlerine karşı çıktı. Davutoğlu’na yanıtı, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan verdi. Reyhan, Davutoğlu'nun yaptığı her açıklama ile ABD'nin iktidar planlarının içinde rol aldığını ele verdiğini belirtti. Davutoğlu'nun kurtarmak için çırpındığı PKK ve onun siyasi uzantısının kurtulma şansı olmadığını vurgulayan Reyhan, şöyle konuştu: “Davutoğlu şimdi de diyor ki, AK Parti-MHP-Vatan Partisi iktidarı güvenlikçi, otoriter politikalar uyguluyormuş, ülkeyi kışlaya çeviriyormuş. Bir kere böyle bir iktidar yok. Ama Davutoğlu'nun ‘güvenlikçi’ dediği siyasetleri sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye'yi bölmek isteyenlerin tepesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun askeri, polisi, korucusu, yargısı yıldırım gibi inmektedir. İnmeye de devam edecektir."

 

 

    HDP'YE GÖZ KIRPIYOR

 

    Davutoğlu’nun, Amerikancı bir iktidar projesinin hevesiyle HDP'ye göz kırptığını vurgulayan Reyhan, “Davutoğlu FETÖ'yü de arkasına almaya çalışmaktadır. Clinton'la ‘çak’ yapan, Obama'nın parmağıyla çağırdığı Davutoğlu ve benzerlerinin Türkiye'nin geleceğinde yeri yoktur. Tersine, hesap vermeleri gereken çok konu vardır” ifadelerini kullandı.

 

    Davutoğlu’nun, Türkiye'nin mili güçlerinin arasına fitne sokmaya çalıştığını kaydeden Reyhan, şöyle devam etti: “Belli ki bu da onların Amerikancı iktidar projelerinin bir parçasıdır. Türkiye'nin milli güçlerini geçmişteki konularla bölebileceklerini hesap etmektedirler. Zavallı bir çırpınış. Bugün bütün siyasi güçlerin sınanacağı noktalar Vatan Bütünlüğü, PKK ve FETÖ ile tereddütsüz mücadele, Mavi Vatan'da kararlılık ve üretim ekonomisinin inşasıdır. Davutoğluların müzevirlikleri, bu temelde bir araya gelen milli güçleri bölemeyecektir. Davutoğlu'nun her fırsatta Vatan Partisi’ni ve Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek'i hedef almasını da anlamlı buluyoruz. Davutoğlu sadece perdeye yansıyan görüntüdür, onu oynatan güç ABD'dir.”