"Türkiye ve Rusya bir Bilim Kutbu yaratacak"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Rusya’nın Bilimler Akademisi’nin uluslararası toplantısında konuştu

Tarih:

- Vatan Partisi Moskova’da Rus Bilimler Akademisi ve Rus Füze ve Topçuluk Akademisi’nin düzenlediği uluslararası sempozyuma katıldı.  


- Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner Kongrede bir konuşma yaptı, Türk-Amerikan Savaşı’nı anlattı ve çok kutuplu dünyada Avrasya’nın bir Bilim Kutbu yaratması gerektiğini söyledi. 


- Kongrede Dr. Mehmet Perinçek de bir konuşma yaptı. 


- Kongre sonunda Uluslararası Bilim İnsanları Topluluğu kurma kararı alındı. Vatan Partisi topluluğa destek verecek. 
 
Moskova’da 27-29 Mart tarihleri arasında Rusya’nın en üst bilim kuruluşu ve tüm araştırma kurumlarının bağlı, devlete bağlı Rusya Bilimler Akademisi ve ülkenin nükleerden konvansiyonele kadar silah teknolojisini geliştiren Rusya Füze ve Topçuluk Bilimleri Akademisi tarafından “Küresel Güvenlik ve Bilimsel-Teknik İlerleme” başlığıyla bir kongre düzenlendi. Kongreye Rusya’nın devlet ve askerî yetkilileri, bilim çevreleriyle birlikte dünyanın birçok ülkesinden heyetler katıldı.  


Türkiye’yi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner ve Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü’nde misafir profesör statüsünde bulunan Mehmet Perinçek temsil etti.  


Kongre’de Yunus Soner ve Mehmet Perinçek birer konuşma yaptı.  


Jeopolitikadan bilimsel-teknik gelişmelere kadar birçok konun ele alındığı kongre sonunda, Uluslararası Bilim İnsanları Topluluğu kurma kararı alındı.  


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner Kongredeki konuşmasında şunları söyledi: 


“Türkiye iki farklı cephede ABD ile çatışmaktadır. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ABD’nin ‘kara gücü’ olarak adlandırdığı ve Suriye’yi bölmeye çalışan güçlerle karşı karşıya. Doğu Akdeniz’de ise ABD ve müttefikleri düzenli olarak Türkiye’yi hedef alan tatbikatlar düzenlemekte. 


 
TÜRKİYE’NİN SAVAŞI AVRASYA’NIN SAVAŞI 


Bu savaş sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrasya’nın savaşıdır. Savaşa eşlik eden gelişmeler bunu gösteriyor. Astana Süreci’nde Türkiye, Rusya ve İran omuz omuza ABD’ye karşı konumlanmıştır. Türkiye’nin kendi topraklarında ve Suriye’de bölücülükle verdiği mücadele aynı zamanda yeni İpek Yolu olan Kuşak Yol İnisiyatifinin güvenliğini sağlar. ABD’nin Doğu Akdeniz’deki hamleleri, hem Türk Akımı, hem de Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hatlarını, diğer bir deyişle Avrasya’nın enerji omurgasını hedef almaktadır. ABD ile Avrasya’nın çatışması, Amerikan Doları’na karşı inisiyatifleri de geliştirmektedir.  


Dolayısıyla Türkiye ile ABD arasında yaşanan bu savaş, yeni bir dünyanın kuruluşunun parçasıdır. Bu dünyada egemenliğini ve güvenliğini sağlamak isteyen ülkeler, ABD’yi dışlayan bölgesel işbirlikleri kurmaya başlamıştır. Bu işbirlikleri, çok kutuplu dünyanın inşasına destek olmaktadır.  


 
ORTAK GÜVENLİK 


Burada toplanmış seçkin siyasetçi, asker ve akademisyen olarak görevimiz, çok kutuplu dünyanın inşasını ilerletmektir. Bu inşanın çeşitli ayakları var: 


Askeri ayak en önemlisidir. Ordu yoksa devlet yok, ordu yoksa millet yok. Dolayısıyla çok kutuplu dünyanın temel ihtiyacı güvenlik, savunma ve savunma teknolojisinde işbirliğidir.  


 
ÜRETİM KUTBU 


Bunun yanında ülkelerimiz, çok kutuplu dünyada bir üretim kutbu olmalıdır. Bunun için, ABD’yi ve baskı mekanizmalarını dışlayan ortak mali piyasalar kurulmalıdır. Bu piyasalar, ortak üretimin önünü açacaktır. Şimdiden hayata geçirilmeye başlanan, ülkelerarası milli paralarla ticaret de Avrasya ülkelerinin bir üretim kutbu olmasını destekleyecektir.  


 
BİLİM KUTBU 


Çok kutuplu dünyada biz Avrasya ülkeleri bir Bilim Kutbu olmalıyız. Ortak güvenliğimiz ve ortak üretimimiz, ortak bilimi de gerektirir. Bu kongrede buluşan ülkelerin temsilcileri olarak bilimsel araştırma kapasitelerimizi birleştirmeliyiz. Bilim insanlarımızı buluşturmalıyız. Batı’ya beyin göçü yerine ülkelerimizin beyinlerini buluşturmalıyız.  


Bu nedenle bu kongrede yapılan Uluslararası Bilim İnsanları Topluluğu önerisi Vatan Partisi olarak kesinlikle destekliyoruz ve buna Türk bilim insanının da katılmasını sağlayacağız. 


İyimseriz. Tüm bilim faaliyeti iyimserlikle başlar. İyimseriz, çünkü burada temsil edilen ülkeler olarak biz, Avrasya’yı temsil ediyoruz ve Avrasya bir medeniyettir. Kurulan yeni dünyaya öncülük edecek olan medeniyettir. Avrasya’nın oluşturduğu miras ve birikim bizi iyimser yapıyor.