Türk gücünün mayası: Kenetlenmek

Vatan Partisi'ne üye olan Dünya Muay Thai Şampiyonu Murat İşler, Aydınlık Gazetesine konuştu.

Tarih:

Tam altı kez uluslar arası müsabakalarda bayrağımızı dalgalandıran Dünya Muay Thai Şampiyonu Murat İşler, ustası olduğu dövüşün felsefesini hayatının her alanına uyguluyor. İşler “Uzakdoğu dövüş sporlarının hiç birinde rakip rakibe küfür dahi edemez. Çünkü bir terbiyesi, disiplini vardır. Düşüncede bilgelik, fizikte denge ister. O süreçte mütevazi, gayet kibar bir beyefendi, hanımefendi ortaya çıkar. Bu spor, bugüne kadar gördüğünüz, kick boksun en üst katı bir sertliğe sahiptir. Ama sporcuları enerjisiyle ilgili kendisini aşmıştır artık. Ne kadar yükselirsek, ne kadar şampiyon olursak o kadar utanırız biz” diyor ve gülüyor.

 

Kızı halk oyunlarıyla, oğlu da kendi gibi Muay Thai ile uğraşan Murat İşler, aynı zamanda milli takım antrenörlüğü yapıyor. İşler, “Terbiyeli, güzel, tertemiz bir gelecek yetiştiriyoruz” diye özetliyor yaptıklarını ve şöyle devam ediyor: “Ancak bu spor dalı, futbol gibi sınırsız ödeneklerle yürütülmüyor. Destek yok. Biz bu desteği tam bulamadığımız için müsabakalara üç beş kişi gidiyoruz.”

 

Murat İşler, dünya şampiyonluğunu “Kumsala yazı yazmak gibi bir şey”diye tarif ediyor: “Ya sakatlığınız oluyor, ya sisteminiz bozuluyor. Metabolizmanız bozuluyor. Ringlerde kimse kalıcı değil. Bu yıl ben şampiyonum, ‘Murat’ yazdım. Seneye 'Ayşe' yazılır. Bu gider ama kalıcı olan tek şey bu memlekete kazandırdığınız değerler ve güzellikler. Paranın, pulun ya da belirli bir sistemin kölesi olmadık. Halen daha el emeğiyle çalışıyoruz.”

 

 

ÇOBANLIKTAN ŞAMPİYONLUĞA

 

Çobanlıktan bugünlere geldiğini gururla söylüyor. Yazları ailesine destek olmak için yaylalarda çobanlık yaparken, dövüş okuluna başlıyor. Öğreticisi yeteneğini keşfediyor. Burdur’da savurmaya başladığı aparkatların, kroşelerin ve tekmelerin gücü onu dünya şampiyonluklarına taşıyor.

 

Dünyanın farklı ülkelerinde katıldığı şampiyonalarda Türkiye’nin yurtdışında ki resmini de net görüyor Murat İşler. Biraz siyasetten bahsedelim diyoruz. Dövüşte olduğu gibi siyasette de dobra dobra konuşuyor: “Emperyalizmin çizdiği bir Türkiye portresi var. 3. Dünya ülkesi görüntüsü. Tam da onun hegemonyasının istediği gibi. Bu da bizi hipnoz etmiş. Kendimizi o seviyelerde görmemize yol açmış. Halbuki, tek mayası kenetlenmek olan olağanüstü bir gücümüz var.” Murat İşler’e göre Türk milleti en büyük başarıyı kenetlenerek, en büyük yenilgiyi ise bölünerek yaşadı. Doğu Perinçek'in Avrupa'ya diz çöktürdüğü Ermeni Soykırımı yasası var… Bunu insanlar, insanımız görmezden mi geliyor artık? Bir düzenin esiri mi oldular? Bu da beni üzüyor. 15 Temmuz sürecinden sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan nereye ilk ziyaretini yaptı? Rusya’ya. Çünkü oradaki kriz noktasını da çökerten Doğu Perinçek. Yani bugün eğer hükümet halen daha ayaktaysa, halen daha FETÖ pisliğini içimizden atabiliyorsak, yani o cerahati sökebiliyorsak bu da Doğu Bey’in sayesinde. Kırılma noktam bunlar oldu. Ve bugün komşularla olan ilişkiyi de yine Doğu Perinçek toparlamıştır. Bunu ülkücü olarak konuşuyorum. Doğruları ben ahrette mi konuşacağım yani? Yapanı alkışlıyoruz işte. Keşke başkaları da yapsaydı, onları da alkışlasaydım burada. Halen daha dış ilişkileri Doğu Bey’in toparladığına inanıyorum.”

 

 

DÜMENİMİZİ AVRASYA'YA KIRMALIYIZ

 

İşler, Türkiye'nin önündeki süreci de şöyle anlatıyor: “Amerika zaten bizi sattı. E bizim onlara kucak açmamız söz konusu olamaz. Artık dümenimizi, Avrasya’ya kırmamız lazım. Atlantik’ten bize ölüm geldi, tabut tabut şehit geldi. Benim kırılma noktam o oldu. Ve doğru bir politika. Kesinlikle desteklediğim bir politika oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu noktada yürüyeceğimi söylüyorum.”

 

Muay Thai Dünya Şampiyonu Murat İşler, Türkiye’nin geçirdiği hayati süreçlerde, çözüme dönük somut adımlar atan mevzi olarak gördüğü Vatan Partisi'ne Isparta İl Başkanlığı'nda üye oldu. Daha önce milletvekili adayı olduğu Büyük Birlik Partisi ve Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile gönül bağları sürüyor. Kendisine dönük eleştirileri ise şöyle yanıtlıyor: “Ben bugün gücümle, kuvvetimle bu ülke için bir şey yaptım. Fakir çocuğu iken yaptım bunu. Ben ülkenin üniversitesinde okumadım. Bu ülke için milletvekili adayı oldum. Bu ülke için milli sporcu oldum. Bu ülke için ringlerde kıran kırana savaştım. Sadece o bayrak yükselsin diye. Ama bugün kendi henüz 21 yaşındaki çocuklarımız ölürken siz hiç rahatsız olmuyor musunuz? Ama benden rahatsız oluyorsunuz, şu an ben bu partiye geldim diye. Zamanında, işte ülkücü kanı var dediğiniz Doğu Perinçek bugün ülkücülerle beraber. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ nun aziz ruhuna ben ihanet ettiğimi zannetmiyorum. Bilakis, onun hayalini kurduğu Türkiye’nin peşinden gidiyorum. Mustafa Kemal’in hayalini kurduğun ülkenin peşinden gitmeye çalışıyorum. Ben bir vatanseverim. Bir devrimciyim. Ülke savunmasındayım. ‘O dindar, o komünist’ bunlar artık ilkel. Artık gezegenler keşfedildi, yıldızlara gidiliyor, Mars’ta yaşam var. Bunu mu konuşacağız yani? Kalkalım, bu ülkeyi bilimle, sanatla, sporla nasıl kalkındırabiliriz? Bunları konuşalım. Kurucu önderimiz Atatürk din istismarcılarını astırdığında, ‘Vay işte din düşmanı’ dediler. Halbuki, onlar İngiliz ajanıydı. Ve malesef şimdikiler de Amerikan ajanı çıktı. Siz ne yapıyorsunuz? Kahvelerde beni eleştirirken bitirebildiniz mi terörü? Siz böyle davrandığınız için bitmeyecek. E hadi elini taşın altına koy; Hayır. Lütfen biz de sizi dinleyelim. Beline silah takıp ‘ülkücüyüm, ben işte ülkücü mafyasıyım’... Yapma baba bunları. Sizin gibi arkadaşları doğuda görmek isteriz. O insanları hendeklere gömerken görmek isteriz. Bu ülke Kürdün, Türkün birleşmesiyle tekrar ayağa kalkacak. PKK burada mutlu olamayacak. Öyle bir kanun yok, ahrete kadar onlar gülmeyecek. Amerika gülmeyecek. İngiltere gülmeyecek. Ama bu ülkeye sahip çıkanların güleceğine inanıyorum. Musul, Kerkük, Bayırbucak, Kırım ve Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımız için de Doğu Perinçek’in en etkili siyasetleri yürüteceğine, en doğru köprüleri kuracağına inanıyorum. E şimdi ben bu adama (Doğu Perinçek) öldükten sonra mı kıymet vereyim? Tüh keşke adam ölmeseydi, şurayı da düzeltiverseydi. Bu adam ülkenin tesisatçısı. Evet. Ülkeyi tesis ediyor yeniden. Allah bize ne anlattı? Tam 800 kez diyor ki, beyninizi kullanmaz mısınız? Ya beyin diyor kullan hani kullan.”

 

 

VATAN SAVUNMASINDA BİRLEŞMEMİZ LAZIM

 

Murat İşler söyleşimizi şu sözlerle noktalıyor: “Tüm ideolojileri bir kenara bırakarak çırılçıplak geldim buraya. Üzerimde ki bütün statüleri, bırakarak geldim. Şimdi oturalım bu masada konuşalım, ülkemiz için ne yapabiliriz? Kendi partimde de bunu söyledim. Partim beni hiç eleştirmedi. Bugüne kadar gençleri yetiştirdik, ülkemiz adına faydalı olduk. Ama artık bıçak kemiğe dayandı, daha fazla emek vermek zorundayız. Bundan sonra kimseyi eleştirmeye hakkımız yok. Vatan savunmasındayız. Karanlık bir noktada kalmamak lazım diye düşünüyorum. Ülkücülüğümden vazgeçmiyorum. Ama vatan savunmasında birleşmemiz lazım. Doğu Bey’in programını takip etmek lazım. Ona daha çok ihtiyacımız var bizim. Artık güvenemiyoruz ki, kim Amerika’nın adamı, kim neyin adamı bilemiyoruz ki. Bizim uzayda olmamız lazım. Dünya genelinde olmamız lazım. Bütün politikalarda akıl veren niteliğinde olmamız lazım…”