Tülin Oygür, Ankara Tabip Odası'nın paneline katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği ‘Sağlıklı Kent’ paneline katıldı

Tarih:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği ‘Sağlıklı Kent’ paneline katıldı.

 

 

ADAYLARDAN SADECE OYGÜR KATILDI

 

Ankara Tabip Odası, “Sağlıklı Kent” paneli düzenledi. Yerel seçimlere giderken Başkent’in kimliği hakkında konuşmaların yapıldığı panele davetlilerden büyükşehir adayı olarak sadece Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür katıldı. Saraçoğlu Mahallesi’nin yok edildiği ve Atatürk Orman Çiftliği’nin talan edildiği vurgusu yapılan panelde, birinci basamak olan aile hekimlikleri doğru şekilde kullanılmadığı için hastanelerde yığılma olduğuna da dikkat çekildi.

 

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde önceki gün akşam düzenlenen panelin yöneticiliğini Prof. Dr. Çağatay Güler yaptı. Ankara Tabip Odası yöneticisi Doç Dr. Cavit Işık Yavuz, ODTÜ İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.Tarık Şengül, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panele Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki ile Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş’ın da davet edildiği bildirildi. Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof . Dr. Tülin Oygür etkinliğe katılırken diğer adayların mazeret belirterek gelmedikleri duyuruldu.

 

 

‘SARAÇOĞLU’NU YOK ETTİLER’


Prof. Dr. H.Tarık Şengül, konuşmasında iktidarın Başkentte kamu yararı adına yaptıklarının kente zarara verdiğine dikkat çekerek, “Bu iktidar yersiz. Kentin içinde övünecek bir alan kuramıyor” dedi. Tezcan Karakuş Candan da şunları söyledi: “Ankara’da travma yarattılar. Saraçoğlu mahallesi yönetenlerle yönetilenleri buluşturan bir yerdi. Burayı yok ettiler. Atatürk Orman Çiftliği’ni talan ettiler. ODTÜ arazilerini şehir hastanesine kurban ettiler. Deha neler neler.. Bu kent nefes alamayacak durumda.”

 

 

‘AİLE HEKKİMLİĞİ DOĞRU KULLANILMIYOR’
 

Ankara Tabip Odası yöneticisi Doç Dr. Cavit Işık Yavuz ise, önümüzdeki günlerde açıklayacakları kent sağlığına ilişkin rapor hakkında bilgiler verdi. Yavuz, “Kentin kimliği ve estetiği maalesef kalmadı. Son 1 yılda nüfus 1 milyon artış gösterdi. Ayrıca yaptığımız araştırmalara göre, Ankara’da 343 aile hekimliği, 87 hastane var. Toplamda 45 milyon kez hastaneye gidiliyor. 1 yılda ise bir kişi en az 9 kez hastaneye gidiyor. Maalesef hastane tabanlı sağlık sistemi var. Oysa insanlar birinci basamak olan aile hekimliklerini doğru şekilde kullansa hastanelere yığılma olmayacak” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tülin Oygür’ün, meslek odaları ile belediyelerin koordineli çalışıp çalışmadığına ilişkin soruya Tezcan Karakuş Candan şu yanıtı verdi: “Belediyeye açtığımız 800 dava var. Mimarlardan fikir alınsaydı bu kadar dava açmazdık. Fikir alanlar var ancak yereldekiler. Onlar da genellikle mimar olmadığı için yardım istiyor.”