TRT ve Anadolu Ajansını Uyarıyoruz: YSK Kararlarını Uygulayın

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk'un imzasıyla TRT ve AA'ya seçim yayınlarından tüm partilere adil davranmaları gerektiği hatırlatıldı.

Tarih:

Partimiz, TRT ve Anadolu Ajansı’na gönderdiği tebligatlar ile bu kuruluşların seçim yayınlarında tüm partilere adil davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk imzasıyla gönderilen tebligatta YSK’nın seçim yayınları kararları arasında bulunan, “Radyo ve televizyon kuruluşları siyasi partiler arasında fırsat eşitliği sağlamak zorundadır” ve “Yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması şarttır” ifadeleri hatırlatıldı.

 

Tebligatta TRT ve Anadolu Ajansı’na yönelik, “Kuruluşunuz, 6112 sayılı yasanın 8. maddesinin amir hükmüne rağmen Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği ilkelere uymamaktadır. Belli siyasi partilerin her türlü açıklama ve faaliyetleri izlenip kamuoyuna duyurulurken, seçimlere katılan siyasi partilerden biri olan Partimizin basın toplantıları izlenmemekte, açıklamaları ve çalışmalarına yayınlarınızda yer verilmemektedir. YSK kararlarına uyulmasını talep ediyoruz” denildi.