Rusya, İran, Azerbaycan ve Belarus basınında yoğun “Doğu Perinçek haberleri”

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in açıklama ve yazıları; Rusya, İran, Azerbaycan ve Belarus basınında gündem oldu

Tarih:

  • Rus resmi ajansı Ria Novosti, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Mavi Kurmaylık” analizini haberleştirdi. Aşağıda bazı örneklerini sunduğumuz birçok Rus, Azerbaycan ve Belarus sitesi de Ria Novosti’nin haberini sayfalarına taşıdı.
  • Doğu Perinçek’in, Türkiye – Rusya – İran eksenli bölgesel ittifak modeliyle ilgili yaptığı açıklamalar, İran basınında çok sayıda haber sitesinde görüntülü olarak paylaşıldı.  

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in açıklama ve yazıları; Rusya, İran, Azerbaycan ve Belarus basınında gündem oldu. Perinçek’in, “sorunları çözen model” olarak önerdiği “Türkiye – Rusya – İran eksenli bölgesel ittifak modeli” yapılan haberlerde öne çıktı.    

 

 

RUS DEVLET AJANSI RIA NOVOSTI YAYIMLADI

 

İlk olarak, Rus resmi ajansı Ria Novosti, Perinçek’in 18 Aralık 2020 tarihli, “Mavi Kurmaylık” yazısını abonelerine servis etti. Yazıda esas olarak, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin, karşısına yığılan ABD liderliğindeki Atlantik cephesine karşı, Rusya’yla ittifak yapmasının stratejik önemi anlatılıyordu.

 

Ayrıca Rusya'nın etkili strateji sitelerinden Geopolitica.ru, Perinçek’in yazısının tam metninin Rusça çevirisini yayımladı. Geopolitica.ru, “Doğu Perinçek: Rusya, Türkiye'nin Akdeniz'de üstünlük sağlamasına yardımcı olacaktır” başlığını kullandı.

 

 

“DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’NİN MÜTTEFİK ADAYI RUSYA’DIR”

 

Gazeta.ru haber sitesi de söz konusu analizi, “Türk Partisinin Lideri, Doğu Akdeniz'de Rusya ile ittifak çağrısında bulundu” başlığıyla özet olarak verdi. Haberde şu ifadeler kullanıldı: “Türk siyasetçi, bu bölgede ülkesine karşı sadece Yunanistan ve Kıbrıs'ın (GKRY) olmadığını, aynı zamanda Yunan devletiyle birlikte tatbikat yapan, silahlarını Türkiye'ye çeviren ABD ve İsrail'in de harekete geçtiğini söyledi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, şunları söyledi: ‘Fransa, onlardan da heyecanlı. Deniz komşumuz Avrupa Birliği karşımızdadır. Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de üstünlüğünü kazanmasını sağlayacak müttefik adayı Rusya Federasyonu'dur. Türkiye ve Rusya aynı yö nden tehdit ediliyor. Bu durumda Rusya, Türkiye için en güvenilir ülke ve Türkiye de Rusya için en güvenilir ülkedir.’”

 

Diğer bir haber sitesi Vestikavkaza.ru da “Doğu Akdeniz’de Vatansever Bilinç” başlığıyla Perinçek’in yazısını haberleştirdi.

 

 

AZERBAYCAN’DA VE BELARUS’TA HABER SİTELERİNDE

 

“Mavi Kurmaylık” yazısı, Azerbaycan’da da “Haqqin.az” ve “Utro.az” haber sitelerinde yayımlandı. Yazı, iki sitede de “Türk Partisi Lideri, Rusya ile ittifak çağrısında bulundu” başlığıyla sunuldu.

 

Belarus’un basın kuruluşlarından “Infos.by” da Perinçek’in analizini, “Türk Partisi Lideri, Doğu Akdeniz’de Rusya ile ittifak çağrısı yaptı” başlığıyla haberleştirdi.

 

 

İRAN MEDYASINDA PERİNÇEK’E YOĞUN İLGİ

 

İran basını da Doğu Perinçek’in açıklamalarını öne çıkardı. Çok sayıda internet sitesi, Perinçek’in Türkiye ve İran’ın Rusya ile birlikte bölgesel sorunları çözen ittifak önerisi açıklamasını görüntülü olarak yayınladı. Perinçek’in açıklaması şöyleydi: “Biz bugün İran’la, Rusya’yla sorunlarımızı çözüyoruz. İşte Kafkaslarda ne yaptık? Ermenistan meselesini İran’la ve Rusya’yla birlikte çözdük. ? ABD ve İsrail arkasında olduğu, Barzani’nin Kürdistan projesini nasıl yok ettik? Orada da Rusya’yla, İran’la, Irak’la ve Suriye’yle birleştik. Bir model oluştu. O model nedir? Şimdi “Altılı Platform” şe klinde de ifade ediliyor. ABD - NATO kaynaklı sorunları çözen güç bu ittifakta. Türkiye ve İran arasında son derece önemli stratejik bağlar var.”

201223 -1-min
201223 -1-min
201223 -2-min
201223 -2-min
201223 -3-min
201223 -3-min
201223-4-min
201223-4-min
201223 -5-min
201223 -5-min
201223 -6-min
201223 -6-min
201223 -7-min
201223 -7-min