Rifat Mutlu, TÜRK-İŞ’i ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. İşçi temsilcileriyle birlikte 'İşçi Meclisi' açacaklarını açıklayan Mutlu, 'İşçilerimizin ve sendikalarımızın ortak sorununu çözeceğiz' dedi.

 

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Yapılan ziyarete TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği Başkanı Süleyman Yıldırım ile birlikte Çimse-İş Başkanı, TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Bolsoy ve 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı ve Şeker- İş Ege Bölge Başkanı İbrahim Bircan katıldı.

 

 

"İŞÇİ MECLİSİ AÇACAĞIZ"

 

 

Ziyarette İzmir’de çalışan işçiler üzerine konuşan Mutlu, “Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerimizin de karar mekanizması olduğunu göstereceğiz. İşçi temsilcilerimizle bir ‘İşçi Meclisi’ açacağız. Bir karar alırken işçi temsilcilerimizle birlikte karar verip hareket edeceğiz. Bununla birlikte kuracağımız işçi meclislerinde işçilerimizin ve sendikalarımızın ortak sorununu çözeceğiz. Aynı zamanda işçi kardeşlerimizin hak ettikleri, daha rahat ve daha güvenli yaşamı onlara sunacağız” diyerek işçilerin belediyedeki meclislerde söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.

 

 
"AKP VE CHP İŞÇİYE KARŞI KOL KOLA GİRİYORLAR"

 

10 Aralık'ta başlayıp yaklaşık bir ay süren İZBAN işçilerinin yapmış olduğu greve ilişkin Mutlu, “Yakın zamanda bir İZBAN grevi yaşadık. İZBAN son derece haklı bir mücadele verdi. Bizler de orayı ziyaret ettik ve orada çalışan işçilerimizle ve sendika başkanımızla çözüm aradık. Aziz Kocaoğlu birebir hacı ağa kibriyle emekçilerimize, ‘ben bunu veriyorum kabul ederseniz edin, etmezseniz etmeyin’ dedi. Böyle bir şey olmaz. Tabi ki bu durumun buraya gelmesindeki önemli neden yüzde 50 devlet demir yollarıyla, yüzde 50 belediye ortak olması. İZBAN, Türkiye’nin en büyük raylı taşıma sistemine sahip. Çalışanlarımız büyük bir mağduriyet içinde. Şuanda CHP’nin milletvekili olan DİSK Eski Genel Başkanı Kamil Bey, İzmir’e geldi. Ne beklersiniz işçiden yana olmasını değil mi? Bu böyle olmadı CHP sahip çıkmadı. Daha sonra Yüksek Hakem Kurulu’na Cumhurbaşkanlığı talimatı verildi. Yüksek Hakem Kurulu da size verilen yüzde 26’lık zamdan çok daha altını vereceğiz dedi. Yani ölümü gösterip sıtmaya razı ederek böyle bir anlaşma yapılamasını sağladılar. İşçi hakkı söz konusu olunca AKP ile CHP kol kola giriyor. Şu taraftan da baktığımız zaman İZBAN’ın Selçuk İstasyonu açılışında Binali Yıldırım ile Aziz Kocaoğlu, açılışı kim yapacak diye birbirlerini dirsekleyerek rant kapışması içine girdiler. Rant paylaşımında bu partiler gerçekten kavga ediyorlar ama işçiye karşı kol kola giriyorlar.

 

İzmir, emeğin sömürüldüğü bir kent olmayacak. İzmir’in emekçisine, işçisine hep beraber sahip çıkacağız” diyerek İZBAN işçilerinin haklı kavgasının arkasında olduğunu belirtti.

 

 

"İHALELER KALKACAK"

 

Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı, İZSU’da yaşanan ihaleler konusunda işçilerin yaşadığı mağduriyeti anlattı. Bu mağduriyetin İzmir’in Vatan Partisi yönetiminde son bulacağını söyleyen Mutlu, “Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleleri kaldıracağız. Belediye kendi işini kendi yapacak. Eleman eksikliği yaşanıyorsa eleman alınacak. Siz daha iyi bilirsiniz örneğin belediye şirketleri birine ihale veriyor. Orası da taşeronlara veriyor. Oradan oraya derken hem iş uzuyor hem de sağlıklı bir çalışma olmuyor. Biz bu durumu kaldıracağız. Bunun en sağlıklı ve tek bir çözümü var, kendimiz yapacağız. Söz ettiğim şey şu rant ekonomisi değil, üretim ekonomisi. Ahmet, Mehmet kim olursa olsun burada rant sağlayacak burada kazanç sağlayacak diye ihale verilmeyecek. İZSU, İzmir’de bir dev ama cüce adımlarla yürüyor. İşte biz bu durumu sonlandıracağız ve taşeron sistemini ortadan kaldıracağız. Örneğin İZSU’nun her işini bir firmaya veriyorlar. Sendikalarımız, işçilerimiz belediye şirketleri yönetimde söz sahibi olamıyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Toplantı Dr. Rifat Mutlu’nun Mutlu İzmir Projeleri’ni açıklamasının ardından sona erdi.