Raif Eşkinat: "Birlik, Huzur ve Geçim için Hayırda Birleşeceğiz"

Eskişehir İl Başkanlığımız, Başkanlık Sistemi üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Açıklamada Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat açıklamada şunları söyledi:

 

"Bir yüzyıl önce bu topraklarda, dünyaya parmak ısırtan bir mücadele ile kurtuluş savaşımızı kazandık. Bu savaşın parlayan yıldızı, Türk halkının gücü Büyük Millet Meclisi olmadan bu savaş kazanılamazdı. Türkiye Cumhuriyeti, bir yüzyıl sonra, yeniden bir kurtuluş savaşı verirken, mevcut hükümet, Türkiye büyük Millet Meclisi’nin temsil gücünü, hem de kendi halk temsilcileri eliyle yok etmek üzere niyet belirtmiştir. Türkiye bununla ilgili Halk Oylaması sürecine girmiştir.
Halk oylamasından korkacak birşeyimiz yok. Yüce Milletimiz, HAYIR demesini bilecek, bu talihsiz girişimi, tarihin sayfalarına gömecektir. Emperyalizme karşı savaş, ulusal egemenliği yok eden bir yönetim biçimi ile kazanılamaz. Emperyalizmin elimizden almaya çalıştığı Kıbrıs, halka hesap vermeyen bir yönetimle kurtarılamaz. Ege adalarında fiili Yunan işgali, halka hesap vermeyen bir başkanla engellenemez.  Osmanlı topraklarını böyle kaybetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu milletle geri kazandı; padişahla kazanmadı. Halkın seçiminin kutsalığını savunarak iktidarını pekiştiren hükümet, birbirini denetleyen güç ayrılığı unsurları olan Yargı, Yasama ve Yürütme’nin yetkilerini yok ederek, hem seçenlerin, hem de seçilenlerin bütün yetkilerini gaspederek, kimseye hesap vermez bir başkanlık istemektedir.


Bu sistemde hak yok, hakkını aramak yok, hesap sormak yok!


Bu sistemde, birlik yok, toprağına sahip çıkma yok, geleceğine sahip çıkma yok!


Bu sistemde, ayırma var, kayırma var, kulluk var ! Elbette HAYIR diyoruz!


Bu adıyla bağdaşmaz Cumhur-Başkanlık sistemi’ne, Vatan Partisi olarak HAYIR diyor, mücadelemizi yükseltiyoruz!


Tüm halkımız, parti gözetmeksizin, bu talihsiz teklife HAYIR diyecek, ayağını toprağına sağlam basacaktır!


Türk milletini Başkan Sistemine 'HAYIR' demeye çağırıyoruz. 

 

BİRLİK, HUZUR VE GEÇİM İÇİN HAYIR’DA BİRLEŞECEĞİZ!" ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasının ardından halk oylaması sürecinde vatandaşımızı bilgilendirmek adına "Hayırda Birleş" bildirileri Doktorlar Caddesi girişinde dağıtıldı.